Vandring längs Connemara

En vandringsresa till Connemara & Western Way ger dig möjligheter att upptäcka undangömda och avlägsna platser på Irland. Leden slingrar sig fram genom området Connemara som sägs vara ett av de vackraste landskap Irland har att erbjuda. Området domineras av berg, myrar och små sjöar. Det är mycket grönska i Connemara och leden kantas ofta av björnbärssnår, järnek och Fuchsia, och i trädgårdarna blommar praktfulla hortensior. Leden tar dig från Oughterard förbi Lough Corribb, över Maumturk bergen med St. Patrick´s church och ned till vackra Lough Inagh. Vidare passerar du Killary fjord och Leenaun som tack vare sitt skyddade läge med bergen runt sig har ett klimat där Magnolia, Rhododendron och Azalea trivs mycket bra. Sista dagen når du den historiska staden Westport där du kan reflektera över ditt vandringsäventyr på någon av stadens över 50 pubar!

Croagh Patrick 

Sista vandringsdagen kan du njuta av Croagh Patrick, Irlands heliga berg, som tornar upp sig framför dig. Med sina 762 meter är den även en av västra Irlands högsta toppar. Croagh Patricks historia som en plats för tillbedjan sträcker sig tillbaka så långt som 3000 år f. Kr. Den siste söndagen i juli varje år besöker tusentals pilgrimer berget för vad som kallas för ”Reek Sunday”. Det är en dag för att dyrka och hedra Irlands skyddshelgon. Det hålls utomhusmässor och i St Patricks kapell görs bekännelser. Det finns siffror som säger att så många som 25 000 personer besöker berget denna dag, och somliga vandrar barfota upp till toppen som en slags botgöring. Det spelar ingen roll vilken dag på året det är, du möter alltid någon pilgrimer, vandrare, historiker, arkeologer eller natur-älskare på berget.

Galway eller Westport

För dig som har möjlighet rekommenderas en extra dag i Galway innan vandringen eller i Westport efter avklarad vandring. Både är mysiga irländska städer med gott om pubar att välja på.

Vandringsresa till Connemara & Western Way

För dig som vill göra en vandringsresa till Connemara & Western way kan vi erbjuda två olika paket. Det ena paketet följer hela leden, medan den andra är lite kortare och avlsutas i Lennaun. Oavsett vilken av vandringarna du väljer transporterar vi ditt bagage mellan boendena medan du vandra med lätt packning. Du bor bra på små B&B, hotell eller gästgiverier med sängkläder, handdukar och frukost.

Connemara & Western Way Svårighetsgrad Sträcka Pris från Boka
Oughterard – Westport, 6 nätter Medel 105 km 6.450:- Boka»
Oughterard – Leenaun, 4 nätter Lätt – Medel 60 km 5.370:- Boka»