Vandrings längs Arran Coastal Way

En vandringsresa till Arran Coastal Way bjuder på en vandring runt hela ön Arran. Leden invigdes mars 2003 och går genom ett växlande landskap som kan liknas med hela Skottland i miniatyr. Den börjar med en sväng upp på öns högsta berg Goat Fell och fortsätter utmed kusten till Lochranza en liten pittoresk by omgiven av hav och höga berg. Utmed den västra delen av ön är det glest mellan byar och gårdar. Landskapet växlar från de karga höga bergen till böljande kullar den långa vägen fram till Blackwaterfoot som är en gammal fiskeby. Leden fortsätter till den lilla byn Lagg utmed en stenig strand omgiven av hav och branta klippor. Den når åter östkusten och semesterorten Whiting Bay. Brodick är start och slutplatsen för leden, en liten stad med färjeläge och många faciliteter.

Ett oförglömligt äventyr 

Norra delen av ön domineras av det skotska höglandets dramatiska natur med sina taggiga toppar, vindlande kammar, skrovliga glaciärnischer och djupa dalar. De södra delarna av ön representerar det skotska låglandet med sina hedar, böljande kullar och dalar, samt betesmark och lantbruk. Arrans kust erbjuder mjuka sandstränder, spektakulära grottor och mäktiga rasbranter.  en led som kommer att bjuda på ett oförglömligt äventyr på en av Skottlands bästa öar.

Rikt fågelliv

Arran har ett väldigt rikt fågelliv med över 250 fågelarter. Vanliga fåglar är Havssulan och Toppskarv, men har du tur kan du även skåda Kungsörnen. Andra djur som också förekommer på Arran är Kronhjort, Tumlare och Vikval.

Vandringsresa till Arran Coastal Way

På Arran har vi två paket att välja mellan, sex eller sju nätter. Oavsett vilket av paketen du väljer transporterar vi ditt bagage mellan boendena medan du vandra med lätt packning. Du bor bra på små B&B, hotell eller gästgiverier med sängkläder, handdukar och frukost.

Arran Coastal Way Svårighetsgrad Sträcka Pris från Boka
Brodick – Brodick, 6 nätter Medel 104 km 7.725:- Boka»
Brodick – Brodick, 7 nätter Lätt – medel 89-104 km 8.335:- Boka»