Upptäck Kanarieöarna bortom turiststråken

Vandring på Kanarieöarna

Det är många som varje år reser till Kanarieöarna och bor i någon av de stora turistorterna på framför allt Gran Canaria eller Teneriffa. Tråkigt nog missar man då mycket av det fina som Kanarieöarna har att erbjuda. Vill du upptäcka de vackra och genuina delarna av öarna är det en mycket god idé göra en vandring på Kanarieöarna. Du får du möjligheten att uppleva den vackra och omväxlande naturen i såväl bergen som närmare kusten. Dessutom tar din vandring på Kanarieöarna dig till undanskymda byar och boenden där du kan njuta av stillhet, frisk luft och god mat.

Vulkanöar med en mångfacetterad natur

Kanarieöarna, det finns sju till antalet, är sprungna ur vulkaner. Naturen är därför mycket speciell med torra och karga områden med vulkansten framför allt i kustområdena, blandat med frodig grönska och ett fuktigare klimat på högre höjder. Växtligheten är en blandning mellan skira blommor, gräs, kaktusar, agaveplantor, palmer och skogsområden. Därtill ser man många odlingar av frukt, då främst bananer, ananas, papaya. Utöver den varierade grönskan hittar du också sandstränder, både vita och svarta (lavastenssand). På flera ställen finns även naturliga pooler som har skapats av dåtida lavaströmmar. Det finns alltså goda själ till att Kanarieöarna har 4 Nationalparker och 6 Biosfärreservat. Och allt är omringat av det klarblåa havet!

Vilken av öarna ska du välja?

Det kan vara svårt att välja mellan öarna, de är alla fina destinationer. La Gomera är den grönaste av öarna. El Hierro är den gömda juvelen med mycket få turister. På Teneriffa upplever du såväl stillsamma vandringar som mer livliga orter. Gran Canaria visar sig från sin bästa sida med fina byar, bra boenden och fantastiska vyer. Större delen av vandringarna går på natursköna vandringsstigar och grusvägar oavsett vilken av öarna du väljer.

Du bor på charmiga små hotell, Casa Rurales eller B&B med sängkläder, handdukar och frukost. Vi transporterar ditt bagage mellan boendena medan du vandrar med lätt packning så att du kan njuta i fulla drag.

Kanarieöarna Svårighetsgrad Sträcka Pris från Boka
La Gomera, 7 nätter Medel – Krävande 77 – 88 km 5 895:- Boka»
Teneriffa, 7 nätter Medel – Krävande 70 – 75 km 6 495:- Boka»
El Hierro, 7 nätter Lätt – Svår 93 km 7 875:- Boka»
Gran Canaria, 7 nätter Lätt – Krävande 70 – 94 km 7 070:- Boka»