Vandring på Bjärehalvön

Båstad, med dess vackra småbåtshamn och sköna natur, är utgångspunkten för våra vandringar på Bjärehalvön. Här är havet starkt närvarande med vågor som slår mot strand & sten och doften av hav i luften. Efter anrika Norrvikens trädgårdar lämnar du sedan kusten, för att här ta dig uppför Hallandsåsen med sina lövskogar, rishedar, ängs- och hagmarker. Här uppe njuter du bitvis av en storslagen utsikt i ett öppet kuperat landskap med levande lantbruk och små byar. Vid Hovs Hallar når du åter kusten där urbergshorsten möter Hallandsåsen och havet på ett dramatiskt sätt. Efter Hovs Hallar vandrar du över strandnära ängar, klapperstensfält och betesmarker med betande hästar och får.

Längst ut på Bjärehalvöns spets ligger det gamla fiskeläget Torekov. Efter Torekov präglas vandringen mycket av den mäktiga siluetten av Kullaberg som skjuter ut på andra sidan Skälderviken. Du lämnar kusten för att vandra in över Bjärehalvöns bördiga jordbrukslandskap och naturreservatet Grevie åsar med dess böljande landskap. Sista dagen tar du dig åter ut till kusten som du följer förbi härliga badstränder som inbjuder till svalkande dopp och passerar genom idylliska små samhällen innan du når slutmålet Ängelholm.

Kust till kustleden på Bjärehalvön

På din vandring på Bjärehalvön följer du till största delen Kust till Kustleden. Kust till kustleden startar i Sölvesborg, slutar i Ängelholm och är en del av Skåneleden. Skåneleden är uppdelad i sju olika leder, totalt cirka 1 000 km vandringsled med 78 dagsetapper.

Vandring på Bjärehalvön 

Vi har tre olika paket på Bjärehalvön. Oavsett vilken av vandringarna du väljer transporterar vi ditt bagage mellan boendena medan du vandra med lätt packning. Du bor bra på hotell eller gästgiverier med sängkläder, handdukar och frukost. Några av boendena erbjuder dig att bada bastu och badtunna eller nyttja spa och relaxavdelning. Du äter gott på restauranger som gärna lagar mat med lokala råvaror.

Bjärehalvön Svårighetsgrad Sträcka Pris från Boka
Båstad-Ängelholm, 5 nätter Lätt – medel 72 km 4.835:- Boka»
Båstad-Ängelholm, 4 nätter Lätt – krävande 63 km 4.240:- Boka»
Båstad-Torekov, 3 nätter Lätt 32 km 3.285:- Boka»