Vandring längs Via Sacra - pilgrimsleden som bjuder på gröna kullar och gemytliga byar

Wien är startplatsen för din vandring längs Via Sacra. Dagens pilgrimsled Via Sacra löper via de historiska vallfärds-stationerna dit du kan ta dig med buss och bil. Vandringen går dock bort från bilvägarna mellan orterna och går genom en underbar och varierande natur. Välj vårt längsta paket över 7 nätter om du vill få en riktigt varierad vandring. Det förtjusande landskapet erbjuder allt ifrån de mjuka kullarna och tysta skogarna i Wienerwald, de yppiga naturområdena i dalarna längs bäcken Triesting, Gölsen och Traisen till den imponerande naturparken Ötscher-Tormäuer i det lågalpina Mostviertel. Ravinen Falkenschlucht är en naturjuvel med sin porlande fors och dramatiska natur. Leden slutar i välkända pilgrimsorten Mariazell där ett besök i Basilikan rekommenderas varmt. Sammantaget är en vandring längs Via Sacra en harmonisk och lugn upplevelse.

Wien

Din vandring startar i Wiens utkanter vilket ger dig möjlighet att kombinera vandringen med några dagar i Wien. Wien är en mycket trevlig stad och ett besök  kan varmt rekommenderas. Promenera runt bland de vackra husen eller slå dig ner på en uteservering och studera folklivet. Det är lätt att ta sig till Wien med både flyg, tåg och bil. Väljer du bil finns det särskilda parkeringshus i utkanten av Wien där bilen kan stå till en rimlig peng.

Intresserad  lokalbefolkning

Längs leden träffar du intresserade och vänliga Österrikare. Du får räkna med att de ofta pratar fort och på österrikiska vilket inte är riktigt detsamma som tyska. Vanligen är de intresserade av vart du ska och önskar dig lycka längs vägen. Orterna längs leden är små, genuina och mysiga och ligger en bit bort från de stora turiststråken. Du bor på mysiga gasthof eller mindre privatägda hotell.

God mat och dryck till bra pris

Geniun och god mat serveras i rikliga portioner. Från en måltid på ett österrikiskt gasthof behöver du inte gå hungrig! Österrikisk öl och viner rekommenderas, de är både goda och prisvärda. Överhuvudtaget är priserna på mat och dryck mycket rimliga med våra skandinaviska mått mätt.

Via Sacra Svårighetsgrad Sträcka Pris från Boka
Wien – Mariazell, 7 nätter Lätt – krävande 130 km 6.945:- Boka»
Wien – Lilienfeld, 4 nätter Medel – krävande 77 km 4.455:- Boka»
Wien – Kaumberg, 3 nätter Medel 45 km 4.065:- Boka»