Vandring längs Via Maria - kultur, historia och härlig natur

Din vandring längs Via Maria ger dig både historia, kultur och natursköna upplevelser. Via Maria följer delvis en pilgrimsled som går mellan Altöttingen i Tyskland och Mariazell i Österrike. Vår vandring längs Via Maria ger dig möjlighet att vandra den vackraste och mest spektakulära delen av leden. Turen kommer att bjuda på gröna ängar och skogar, hänförande vyer över berg och insjöar. Du kommer också att kunna lyssna till det rogivande porlandet från bäckarna. En del mer krävande upp- och nedstigningar finns längs leden, men du blir rikligt belönad med vackra vyer och klar alpluft. Området har fyra tydliga årstider som följer samma mönster som i Skandinavien, men ofta kan temperaturerna vara högre än i Skandinavien.

Under vandringen längs Via Maria bor du på gemytliga privatägda hotell och Gasthaus i inbjudande byar. På kvällarna kan du njuta av en riklig och vällagad måltid med ett glas skummande öl eller lokalt vin därtill.

Utgår från Salzburg

Till den här vandringen är det lätt att ta sig med flyg till Salzburg. Det går också bra att köra bil eller ta tåg, då avståndet från Skandianvien inte är så stort. Eftersom du utgår från Salzburg kan du kan passa på att njuta av staden med sitt slott och sina trånga gränder innan du ger dig av på din vandring. Salzburg är Mozarts födelsestad och det finns många påminnelser om honom. En paus på ett café med en bit god sachertårta eller något annat mästerligt bakverk kan rekommenderas. Räkna med att det myllrar av folk i de trånga gränderna om du åker hit mitt i sommaren. Salzburg är en populär stad och du kanske vill ta ett par dagar i slutet av av vandringen och utforska staden närmare.

Välj mellan två olika program, 4 respektive 5 nätter. Programmen tar dig samma sträcka längs Via Maria, men i 5-dagars-programmet har du en natt i Zistelalm. Detta stopp gör den krävande första dagen lite lättare.

Via Maria Svårighetsgrad Sträcka Pris från Boka
Salzburg – St Wolfgang, 5 nätter Medel 54 km 6.355:- Boka»
Salzburg – St Wolfgang, 4 nätter Medel – krävande 54 km 5.440:- Boka»