Camino Primitivo - orörd och vacker i all sin enkelhet

En vandring längs Camino Primitivo är en upplevelse av enkelhet och skönhet. Leden går genom ett område som är märkligt orört och otroligt vackert. Leden har en lång historia, redan på 800-talet följde Kung Alfonso den II leden mot Santiago de Compostela. Namnet Camino Primitivo visar också på ett tidigt ursprung, Primitivo betyder “ursprunglig”, d.v.s. detta var den första vägen till Santiago.

Utmanande och andlöst vackert

Leden utgår från Oviedo som ligger i Asturien. Den första delen av leden går över Kantabriska bergskedjan. Denna del av din vandring längs Camino Primitivo är därför utmanande men andlöst vacker. Mäktiga vyer över Picos de Europa och pittoreska bergsbyar i både Asturien och Galicien förgyller dagarna. Efter några dagar kommer du till Tineo som är känt för sitt forellfiske. Passa på att smaka, det är svårt att få färskare fisk! Den andra delen av leden utgår från Lugo vars gamla stad är omringad av den en mur från romartiden. Faktiskt den enda i Spanien som är helt bevarad. Här går leden genom fridfulla skogar och över jordbrukslandskap. I Melide bör du inte missa den lokala specialiteten bläckfisk. Sista biten in till Santiago de Compostela följs Camino Primitivo och Camino Frances åt.

Katedralen i Santiago de Compostela

En viktig och oförglömlig upplevelse i Santiago de Compostela är att besöka Katedralen. Dels för att genomföra pilgrimsritualen och dels för att vara med om pilgrimsmässan. Före nattvarden läser prästen upp vilka pilgrimer som har anlänt det senast dygnet. För att kunna hämta ut ett pilgrimsbevis krävs att du har vandrat de sista 10 milen in till Santiago de Compostela och att du har stämplat ditt pilgrimspass längs vägen.

Vandring längs Camino Primitivo

Under en vandring längs Camino Primitivo stöter du på färre vandrare än på de andra pilgrimslederna. Detta kanske också är en av anledningarna till den mycket vänliga och hjälpsamma lokalbefolkningen. Den sista biten in till Santigao de Compostela kommer du dock att möta andra vandrare då de allra flesta pilgrimsleder slutar i Santiago. Oavsett vilket av våra program du väljer så transporterar vi ditt bagage mellan boendena. Allt för att göra din vandring som behaglig som möjligt!

Camino Primitivo Svårighetsgrad Sträcka Pris från Boka
Oviedo – Santiago de Compostela, 16 nätter Medel – Krävande 330 km 10.995:- Boka»
Oviedo – Lugo , 10 nätter Medel – Krävande 228 km 7.495:- Boka»
Lugo – Santiago de Compostela, 7 nätter Lätt – Krävande 102 km 4.790:- Boka»