Vandra i bergen på västra Mallorca, kombinera med hav och strand

Många tänker säkert enbart på sol- och badsemester när Mallorca kommer på tal. Faktum är dock att Mallorca har mycket mer att erbjuda än bara sol och bad. Särskilt om man tar sig en bit bort från de stora turistorterna med mängder av hotell och restauranger helt fokuserade på turister. Att vandra på Mallorca är både vara lite utmanande samtidigt härligt avkopplande. Höga berg, gröna sluttningar och pittoreska bergsbyar som enbart kan nås på smala och vindlade småvägar är något av allt fantastiskt du kan uppleva till fots på Mallorca.

Spektakulära vyer i Serra de Tramuntana

Vandringen går i bergskedjan Serra de Tramuntana som sträcker sig längs Mallorcas västra kust. Här kan du njuta av den fantastiska utsikten och en rik flora och fauna. I byarna är husen välbevarade och välskötta och i trädgårdarna växer vinrankor, palmer och cypresser. I många av byarna finns också tillgång till bad. Det kan vara såväl strand som en badvik med klippor. Baden är härligt salta. Solen lyser ofta på Mallorca och nära havet förstärks effekten, så det gäller att njuta och ta det försiktigt på samma gång.

Restauranger i toppklass

Mallorca, och då särksilt de mindre byarna på västra delen av ön, har i alla tider varit en populär hide-away bland kändisar. Ava Gardner, Caterine Zeta-Jones och den välkända kompositören Fredéric Chopin har alla hittat favoritställen där de njutit av avskildhet och lugn. Populariteten beror säkert också på det vackra landskapet och de många restaurangerna av toppklass. Att kunna äta och dricka gott efter en dags vandring i bergen är en självklarhet på Mallorca.

Vandra på Mallorca

Vandra på Mallorca och ta chansen att upptäcka ön på ett helt nytt sätt! Vi transporterar ditt bagage mellan boendena medan du vandra med lätt packning så att du kan njuta i fulla drag. Du bor bra på små B&B, hotell eller gästgiverier med sängkläder, handdukar och frukost.

Mallorca Svårighetsgrad Sträcka Pris från Boka
Valldemossa – Port de Pollença, 6 nätter Medel – krävande 79 km 7.175:- Boka»