La Gomera - den grönaste av Kanarieöarna

knapp-boka2 knapp-broschyr

La Gomera, den näst minsta och grönaste av de sju Kanarieöarna, är ett riktigt vandringsparadis. Behagligt klimat året runt, en fantastisk och variationsrik natur, välmarkerade leder och fritt från massturism. La Gomera är en vulkanö med dramatiskt sceneri. Höga berg och djupa raviner (barrancos) avlöser varandra. Branta klippor längs kusten kontrasterar fint mot det djupblå havet. Under din vandring på La Gomera kommer du att uppleva såväl den svalare och fuktigare skogsmiljön uppe i bergen som den torrare och varmare kustmiljön. En varierad vandringsvecka att minnas länge.

San Sebastián de La Gomera

San Sebastián de La Gomera, “huvudstaden” på ön, grundades på 14-talet. Från San Sebastiáns naturliga hamn avseglade Columbus på sin resa 1492. Denna historiska plats är startpunkten för din vandring på La Gomera. Staden är liten med två huvudgator, Calle Ruiz de Padron och Calle de Medio. Längs den senare hittar du Casa de Colon (Columbus hus). Mitt i staden ligger en liten park där Torre del Conde ståtar i mitten. Staden har också en strand. Här är sanden svart, men havet klart och badvänligt.

Nationalparken Garajonay

Din vandring på La Gomera tar dig till många olika miljöer, bl.a. de subtropiska skogsområdena mitt på ön. Här, uppe i bergen, hittar du den magiskt vackra nationalparken Garajonay med den laurisilva skogen ”Bosque del Cedro”. Laurisilva, ett lagerliknande träd, finns idag endast på ett fåtal platser i världen. Detta område, öns gröna hjärta, är Världsarvslistat av UNESCO. OM vädret är klart har du hänförande utsikt över både La Gomera och de andra närliggande öarna La Palma El Hierro. Inte heller ska de imponerande vyerna över El Teide på Teneriffa missas.

Fruktodlingar

På norra delen av ön kommer du att vandra genom vackra dalar, barrancos, med en mycket varierad växtlighet. I området runt Vallehermoso dominerar odlingarna av bananer, ananas, tomater och vindruvor. En specialitet på ön är den palmsirap som produceras. Den är mycket mörk och finns ofta på frukostbordet.

Vandring på La Gomera

För att göra din vandring så njutbar som möjligt transporterar vi ditt bagage mellan boendena medan du vandra med lätt packning. Du bor bra på små B&B, hotell eller Casa Rural med sängkläder, handdukar och frukost.

Turen i korthet

Dag 1: Ankomst till San Sebastián
Dag 2: Transfer till El Cedro, vandring genom Garajonay Nationalpark till Chipude, 12 km
Dag 3: Chipude – Vallehermoso, 13,5 km/15 km
Dag 4: Cirkelvandring Vallerhermoso, 14 km
Dag 5: Vallehermoso – Hermigua, 14 km/17 km
Dag 6: Cirkelvandring Hermigua, 13 km
Dag 7: Transfer till Degollada de Peraza, vandring till San Sebastián, 10 km/16 Km
Dag 8: Hemresa

Total sträcka att vandra: 76,5 – 88 km

Klimat
Den norra delen av ön är utsatt för vindar som gör att väderleken växlar mellan soligt och molnigt vilket gör det svalare på norra delen av ön. Det är också högre fuktighet i norr liksom i nationalparken Garajonay. Molnen och fuktigheten gör att denna del av ön, och särskilt Garajonay, är grön. De sydliga vindarna gör att södra delen av ön är soligare och varmare större delen av året. Vädret på La Gomera är i huvudsak stabilt och genomsnittstemperaturen, sett över hela året, är 22 grader. Vill du veta mer om klimatet, se vår broschyr.

Reseperiod
Reseperiod 1 januari – 31 december.

Antal deltagare
Från en person och upp till 9 personer. Är ni ett sällskap med fler än 9 deltagare, kontakta oss för pris.

Pris, från

5 975: -/person i dubbelrum
5 895: -/person i trippelrum
7 135: -/person i enkelrum

Solovandrare
7 955:-/solovandrare i enkelrum

För att kontrollera pris för ditt specifika datum, klicka på Boka-knappen nedan och välj ditt datum. Detta kan du självklart göra utan att binda dig till någon bokning, så länge du avbryter innan du fyllt i dina personuppgifter.

knapp-boka2

I priset ingår
Boende 7 nätter boende inklusive frukost i San Sebastián (2 nätter), Chipude, Vallehermoso (2 nätter), Hermigua (2 nätter)
Transfer dag 2 & 7
Bagagetransport mellan övernattningarna.
Ledbeskrivning med kartor (1:25000), engelsk text.
GPX-filer kan fås på förfrågan.
Resplan med anslutningstider och instruktioner om var hotellen är belägna.
Praktisk information.
Engelsktalande jourservice 24 timmar/dygn.

Tillkommer
Resor mellan Skandinavien och La Gomera
Lunch och middag varje dag
Dryck till middagarna
Reseförsäkring
Avbeställningsförsäkring
Personliga utgifter
Lokala skatter

Tillägg

Extranätter i San Sebastián
Från 670:-/person i dubbelrum
Från 795:-/person i enkelrum
Från 595:-/person i trippelrum

Vill du boka en extra natt i någon annan ort under vandringen, kontakta oss för pris.

Transfer
Transfer mellan flygplatsen Teneriffa Norte – färjeterminalen i Los Christianos (eller vice versa)
Från 1 595:-/bil, 1 – 4 passagerare
Transfer mellan flygplatsen Teneriffa Sur – färjeterminalen i Los Christianos (eller vice versa)
Från 425:-/bil, 1 – 4 passagerare

Färjebiljett
Färjebiljett mellan Los Christianos (på Teneriffa) och San Sebastián (på La Gomera) med rederiet Fred Olsen
Från 685:-/person, t.o.r.

Övrig information

Svårighetsgrad
Vandringen är medel – krävande. En dag klassificeras som medel, 2 dagar som medel-krävande och 3 dagar som krävande.
För mer information, se vår broschyr.
Leden varierar mellan naturstigar, djurstigar, grusvägar och mindre asfalterade vägar. Underlaget fördelar sig mellan asfalt 28 % och naturstigar/grusvägar 72%.
Det är en hel del brant vandring uppför och nedför på löst, stenigt och ojämnt underlag. Det kan bitvis vara halt om det är regnigt. Vandringsstavar bör användas.
Längs vandringen finns partier som kan upplevas som hissnande om du känner oro för höjder.

Boende
Du bor på små privatägda hotell, B&B eller Casa Rural längs leden. Rummen har sängkläder, handduk och i de flesta fall badrum i rummet. Vi bokar dig i första hand på platserna som nämns i programmet men undantag kan finnas på grund av fullbokat boende, då vi bokar dig på närliggande ort och om nödvändigt transporterar vi dig. Kostnad för transfer kan då tillkomma.

Broschyr
Vill du läsa mera om vandringsresan kan du skriva ut och läsa vår broschyr.

Mera information och bokning

knapp-boka2

Har du frågor gå in på vår kontaktsida eller ring 0430 – 620 21.

Reseskydd
I våra vandringsarrangemang ingår inte reseförsäkring eller avbeställningsskydd. Det är upp till dig som resenär att se över att du har ett fullgott reseskydd innan du bokar en resa.
Vi kan starkt rekommendera Gouda’s avbeställningsförsäkring med tillägg för ”resans syfte”, då denna skyddar dig ifall syftet med resan förloras av en skada. Vi hjälper dig gärna med att teckna en försäkring.

Läs mer om reseskydd