Vandra längs den gudomliga och natursköna leden Via degli Dei, från Bologna till Florens

knapp-boka2 knapp-broschyr

Via degli Dei, 7 nätter

Bologna – Florens, 6 vandringsdagar
1 april – 31 oktober

Vandra längs Via degli Dei över den italienska bergskedjan Apenninerna som startar i den norditalienska staden Bologna, mer känt som Italiens mathuvudstad.
Från Piazza Maggiore längs med den forntida väg som användes flitigt under romartiden. Vägen visar fortfarande på karakteristiska drag från denna tid, genom sina stora stenplattor som du kliver på under delar av leden. De majestätiska bergen Adone, Giove, Venere & Lunario passeras. Det är sannerligen svårt att förklara med ett enda ord vad Via degli Dei verkligen är. Vi måste ta till flera, nämligen historisk, legendarisk, naturskön, vyer och goda smaker!

Naturliga miljöer som ger en utmärkt biologisk mångfald

Du charmas av naturens under, från naturreservatet Contrafforte Pliocenico, till en hel rad av steniga sandstensklippor som dominerar Renodalen. Hela leden domineras av enorma bokskogar, från de allra högsta delarna av leden till de låga slätterna i Piana del Mugello. Området har en överraskande variation av naturliga miljöer som ger en utmärkt biologisk mångfald. En smått lyrisk och belönande känsla uppstår på ledens sista dag då du står högt upp bland slående natur i Mugello bergen och tittar neråt. Florens uppenbarar sig!

En vacker led där själva vandringen är minst lika minnesvärd som slutmålet

Oavsett om ditt historieintresse är starkt eller svagt, så lär du fascineras av att vandra längs Via degli Dei. En vacker led där själva vandringen är minst lika minnesvärd som slutmålet. Den innefattar det som behövs för att ses som en obeskrivligt vacker och oförglömlig vandring. En periodvis tuff vandring, men landskapet i kombination med människorna du möter, ger en mersmak för att vilja se mer. Det finns helt klart ett gott skäl till att Via degli Dei kallas för ”Gudarnas väg”.

Turen i korthet

Dag 1: Ankomst till Bologna
Dag 2: Bologna – Sasso Marconi, 20 km
Dag 3: Transfer Sasso Marconi – Badolo, Vandring Badolo – Monzuno, 16 km
Dag 4: Monzuno – Bruscoli, 19 km
Dag 5: Bruscoli – San Piero a Sieve, 28 km
Dag 6: San Piero a Sieve – Olmo, 20 km
Dag 7: Olmo – Fiesole, 10,5 km, Buss till Firenze (Florens)
Dag 8: Hemresa

Total sträcka att vandra: 113,5 km

Avresor

Valfritt startdatum under perioden 1 april- 31 oktober

Klimat

Vill du veta mer om klimatet, se vår broschyr.

Antal deltagare

1 person eller fler.

Pris, från

6 995: -/person i dubbelrum
5 770: -/person i trippelrum
8 855: -/person i enkelrum

Solovandrare

11 135: -/solovandrare i enkelrum

För att kontrollera pris för ditt specifika datum, klicka på Boka-knappen nedan och välj ditt datum. Detta kan du självklart göra utan att binda dig till någon bokning, så länge du avbryter innan du fyllt i dina personuppgifter.

knapp-boka2

I priset ingår

Boende 7 nätter boende inklusive frukost i Bologna, Sasso Marconi, Monzuno, Bruscoli, San Piero a Sieve, Olmo och Firenze (Florens)
Bagagetransport mellan övernattningarna
Persontransport dag 3
Ledbeskrivning med kartor, engelsk text
Resplan med anslutningstider och instruktioner om var hotellen är belägna
Praktisk information
GPS filer för vandringen
Engelsktalande jourservice 24 timmar/dygn

Tillkommer

Resor mellan Skandinavien och Bologna/Florens
Lunch varje dag
Middagar varje dag med undantag dag 3
Dryck till middagarna
Reseförsäkring
Avbeställningsförsäkring
Personliga utgifter
Lokala skatter

Lokala skatter

Notera att flera regioner och kommuner i Italien har infört lokala skatter som tas ut kontant i samband med utförd tjänst. Skatten kan inte tas ut på annat vis.
Skatten kan kosta upp till 3 € per person och natt.

Svårighetsgrad

Vandringen är medel till krävande. 3 dagar är medel, 1 dag utmanande samt 2 dagar är krävande.
De utmanande och krävande dagarna beror främst på grund av höjdskillnader uppåt- och nedåt / brantare partier samt underlaget. Snittvärde för svårighetsgraden är 2,8/5.
För mer information, se vår broschyr.

Leden går genom ett böljande landskap med uppför- och nerförsbackar, bitvis är leden hyfsat brant. Underlaget varierar mellan mindre/steniga skog- och bergsstigar, vanliga stigar, landsvägar och asfaltsvägar.

Leden är till största del väl markerad med röd-vita symboler. Vid några tillfällen viker ledbeskrivningen av från leden för att tex följa en vackrare väg eller för att undvika asfaltsväg, då är det viktigt att följa med i ledbeskrivningen för att inte komma vilse.

Total sträcka att vandra är 113,5 km fördelade på 6 vandringsdagar.

Boende

Du bor i första hand på mindre privatägda B&Bs, hotell eller Agriturismo längs leden. Rummen har sängkläder, handduk och i de flesta fallen även badrum i rummet. Vi bokar dig i första hand på platserna som nämns i programmet men undantag kan finnas på grund av fullbokat boende, då vi bokar dig på närliggande ort och om nödvändigt transporterar vi dig. Vill du lägga till extranätter kontakta oss för pris och alternativ.

Broschyr

Vill du läsa mera om vandringsresan kan du skriva ut och läsa vår broschyr.

Mera information och bokning

knapp-boka2

Har du frågor gå in på vår kontaktsida eller ring 0430 – 620 21.

Reseskydd

I våra vandringsarrangemang ingår inte reseförsäkring eller avbeställningsskydd. Det är upp till dig som resenär att se över att du har ett fullgott reseskydd innan du bokar en resa.
Vi kan starkt rekommendera Gouda’s avbeställningsförsäkring med tillägg för ”resans syfte”, då denna skyddar dig ifall syftet med resan förloras av en skada. Vi hjälper dig gärna med att teckna en försäkring.

Läs mer om reseskydd