Njut av variationsrika Camiño dos Faros

Under din vandringsresa längs Camiño dos Faros vandrar du utmed Costa da Morte, ”dödens kust”. Vandringen bjuder på variationsrik vandring främst längs den vilda kusten men även lite längre inåt land. Leder sträcker sig från Malpica i norr till Fisterra i söder, en vandring på totalt 200 km. Leden, som skapades 2013, går förbi alla fyrtorn längs kusten och kopplar samman orterna Malpica i norr och Fisterra i söder. Det hela startade med att 3 goda vänner satt och pratade en kväll och kom på den, till en början, galna idén om att sammankoppla Malpica och Fisterra längs de gamla fiskestigarna längs kusten. Ett år och många kilometer senare kom vännerna fram till Fisterra och bestämde sig för att starta föreningen ”Association O Camiño dos Faros”.

“Un paisaje en cada paso”

”Ett landskap vid varje steg” är en fras som ofta används när det pratas om Camiño dos Faros, och den sammanfattar leden alldeles perfekt. Du njuter av ett landskap när det plötsligt dyker upp ett nytt mitt framför ögonen på dig. Leden bjuder på fyrar, stränder, sanddyner, floder, klippor, skogar, flodmynningar och mycket mer. Den norra delen ger dig lite mer historia och ruiner, med bland annat Castro de Borneiro och Dolmen i Dombate.

Pittoreska fiskebyar och god mat

Vandringen leder dig till underbara små fiskebyar, den ena gemytligare än den andra. Närheten till Atlanten gör att du varje dag kommer att ha möjlighet att äta dagsfärska fiskar och skaldjur. Passa på att njuta av fisk och skaldjur när det är som allra bäst.

Kombinera din vandringsresa med Santiago de Compostela

Närheten till Santiago de Compostela ger utmärkta förutsättningar att kombinera din vandringsresa till Camiño dos Faros med ett par dagar i den stora pilgrimsstaden. Du tar dig lätt med buss från Fisterra till Santiago de Compostela vandringen.

Camiño dos Faros Svårighetsgrad Sträcka Pris från Boka
Malpica – Fisterra, 9 nätter Lätt – Krävande 200 km 7.750:- Boka»
Laxe – Fisterra, 6 nätter Lätt – Krävande 126 km 4.995:- Boka»