Camino Portugués - pilgrimsleden från Portugal till Santiago de Compostela

Vill du uppleva två länder under samma vandring? Då ska du vandra Camino Portugués hela vägen från Porto vid den portugisiska nordkusten till Santiago de Compostela i Spanien. Från den medeltida staden Porto slingrar sig två möjliga leder, antingen längs den vilda Atlantkusten eller genom en oförstörd landsbygd med vinodlingar längs inlandet. Båda alternativen korsar gränsen vid floden Minho. Här lämnar du Portugal och vandrar in i Spanien och en annan tidszon! Galicien förser stora delar av Spanien med havets läckerheter så här har du verkligen chansen att få äta pinfärska fiskar och skaldjur. Den bedårande utsikten från Monte de Cornedo är en höjdpunkt på din vidare vandring till Santiago de Compostela.

Camino Portugués

Det finns många pilgrimsvägar till Santiago de Compostela, men det finns inte någon så själfull och betydelsefull som Camino Portugués eller portugisiska vägen som den också kallas. Den portugisiska vägen är intimt förknippad med Jakobs liv och död. Det var här Jakob startade sin predikan på den Iberiska halvön och det var även, enligt många, längs den sista delen av Camino Portugués hans kropp gjorde sin sista resa. Från Padrón till Libredon, som sedan blev känt och älskat som Santiago de Compostela.

Katedralen i Santiago de Compostela

En viktig och oförglömlig upplevelse i Santiago de Compostela är att besöka Katedralen, dels för att genomföra pilgrimsritualen och dels för att vara med om pilgrimsmässan. Före nattvarden läser prästen upp vilka pilgrimer som har anlänt det senast dygnet.

Vandra Camino Portugués de la Central

Vandrar du hela vägen från Porto till Santiago de Compostela längs Camino de la Central behöver du ca 14 dagar på dig. Södra delen av vandringen går i Portugal och den norra delen i Spanien. Väljer du den norra delen startar du på gränsen mellan Portugal och Spanien i den historiska staden Tui. Oavsett vilken av vandringarna du väljer transporterar vi ditt bagage mellan boendena medan du vandra med lätt packning. Du bor bra på små B&B, hotell eller gästgiverier med sängkläder, handdukar och frukost.

Camino Portugués de la Central Svårighetsgrad Sträcka Pris från Boka
Porto-Santiago de Compostela, 14 nätter Lätt – medel 232 km 12.190:- Boka»
Porto-Tui, 7 nätter Lätt – medel 111 km 6.730:- Boka»
Tui-Santiago de Compostela, 8 nätter Lätt – medel 121 km 6.770:- Boka»

Vandra Camino Portugués de la Costa

Föredrar du att vandra närmare den vilda Atlantkusten hela vägen från Porto till Santiago de Compostela längs Camino de la Costa behöver du ca 15 dagar på dig. Föredrar du att vandra en kortare del av leden genom Portugal avslutar du vandringen i A Guarda.  Väljer du den norra delen startar du på gränsen mellan Portugal och Spanien i staden A Guarda. Oavsett vilken av vandringarna du väljer transporterar vi ditt bagage mellan boendena medan du vandra med lätt packning. Du bor bra på små hotell eller gästgiverier med sängkläder, handdukar och frukost.

Camino Portugués de la Costa Svårighetsgrad Sträcka Pris från Boka
Porto – Santiago de Compostela 15 nätter Lätt – krävande 272 km 14 175:- Boka»
Porto – A Guarda, 6 nätter Lätt – utmande 107 km 6.840:- Boka»
A Guarda – Santiago de Compostela, 10 nätter Lätt – krävande 163 km 8.940:- Boka»