Följ i Kungs Ludwigs fotspår genom ett böljande lättvandrat landskap

knapp-boka2 knapp-broschyr

Kung Ludwigs väg startar vid idylliska Starnbergsjön och går i ett kuperat alplandskap söderut till Allgäuregionen. Området ståtar förutom med det natursköna landskapet också med de sagolika slotten Neuschwanstein och Hohenschwangau där Kung Ludwig II bodde. Den behagliga vandringen i Kung Ludwigs fotspår tar dig genom ett böljande landskap förbi glittrande sjöar. I Bayern är de stolta över sin bryggeritradition och kända för sin gästfrihet.

Denna 7-nättersvandring erbjuder vi under perioden 5 april – 6 oktober 2018, startdagar fredagar, lördagar, söndagar och måndagar.

Starnberger See

Strax söder om München ligger sjön Starnberger. Första vandringsdagen går i sjöarnas tecken. Med Starnberger See i ryggen lämnar du Bernried och går uppåt genom naturreservat, förbi Ilkagrottorna och Deixlfurter See till det imponerande klostret Andechs som ligger högt ovanför sjön Ammersee. Besök den historiska ölstugan på klostret och känn historiens vingslag innan du tar dig ner till sjön och färjan över till Dießen.

Historiska landmärken

En behaglig vandring genom ett lätt kuperat landskap, över ängar och genom skogar, tar dig förbi fler historiskt och kulturellt intressanta platser och byggnader. I fjärran ser du alperna och kanske den snöklädda toppen av Zugspitze, Tysklands högsta berg. Besöket på Hohen Peissenberg är väl värd den extra ansträngningen, utsikten är magnifik.

Imponerande byggnader

Du kommer att få möjlighet att besöka flera imponerande och vackra byggnader. Kirche in der Wies finns med på UNESCOs världarvslista. Kung Ludwig själv var mycket kulturellt intresserad och levde ett extravagant liv. Ett tydligt tecken på det är de båda slotten Hohenschwangau och Neuschwanstein som ger sagoslott en verklig betydelse.

Stolt bryggeritradition

Bayern har en stolt bryggeritradition vilket märks på de många gasthaus som finns längs leden. Prova någon av de lokala ölsorterna som bjuds. Som överallt i Bayern kan du också njuta av gästfriheten.

Ta med din fyrfota vän!

På denna vandringsresa kan du ta med din hund. Mer information hittar du längre ner på sidan.

Turen i korthet
Vandringsresan är över 7 nätter med 6 vandringsdagar.
Dag 1: Ankomst till Bernried am Starnberger See
Dag 2: Vandring Bernried – Andechs kloster/Herrsching, 21 km/26 km. Färja Herrsching – Dießen am Ammersee.
Dag 3: Vandring Dießen – Wessobrunn, 13 km
Dag 4: Vandring Wessobrunn – Peiting, 21 km
Dag 5: Vandring Peiting – Wildsteig, 15 km
Dag 6: Vandring Wildsteig – Buching, 19 km
Dag 7: Vandring Buching – Füssen, 17 km
Dag 8: Hemresa

Totalt sträcka att vandra: 106 – 111 km

Det finns andra möjligheter att lägga upp vandringen, har du egna önskemål kontakta oss för offert.

Klimat
Bayern ligger i den kontinentala klimatzonen, vilket innebär att det finns en distinkt skillnad i väder mellan de olika årstiderna. Vanligtvis är somrarna varma och vintrarna kalla. Pga. av läget vid foten av alperna kan du räkna med regndagar även under sommaren.
Vill du veta mer om klimatet, se vår broschyr.

Reseperiod och avresedagar
Reseperiod 5 april – 6 oktober.
Startdatum fredagar, lördagar, söndagar och måndagar under perioden 5/4 – 6/10. Andra startdagar är möjliga på förfrågan.

Antal deltagare
Från 1 person och upp till 9 personer. Är ni ett sällskap med flera än 9 deltagare kontakta oss för pris.

Pris, från
5 745:-/person i dubbelrum
5 560:-/person trippelrum
7 595:-/person i enkelrum

Boende i trippelrum
Det är relativt ovanligt med trippelrum med tre separata ordinarie sängar på boendena längs leden. Trippelrum kan därför innebära att en extrasäng sätts in i ett dubbelrum, dvs den tredje sängen kan var av enklare slag. Om det inte finns trippelrum tillgängliga bokar vi in er i ett dubbelrum och ett enkelrum. Ett tillägg tillkommer då för enkelrummet.

Startdatum avgör vilken säsong och vad priset blir för din vandring.
För att kontrollera pris för ditt specifika datum, klicka på Boka-knappen nedan och välj ditt datum. Detta kan du självklart göra utan att binda dig till någon bokning, så länge du avbryter innan du fyllt i dina personuppgifter.

knapp-boka2

Barnrabatt, gäller för barn i extrasäng i samma rum som två fullt betalande vuxna
Barn 00 – 5,99 år: 100%
Barn 06 – 11,99 år: 50%
Barn 12 – 14,99 år: 25%

I priset ingår
Boende 7 nätter inklusive frukost i Bernried am Starnberger See, Dießen am Ammersee, Wessobrunn, Peiting, Wildsteig, Buching, Füssen
Övernattningar sker på små hotell eller Gasthof. Rummen har dusch, WC, lakan, örngott och handdukar
Välkomstmöte
Ledbeskrivning (på engelska) med kartor, en per rum
Bagagetransport (1-2 väskor/person, max 20 kilo/väska)
Resplan med anslutningstider och instruktioner om var hotellen är belägna
Färja Herrsching – Dießen
GPS-filer över vandringen finns att få
Praktisk information
Engelsktalande jourservice

Tillkommer
Resan mellan Skandinavien och Tyskland
Resan till Bernried am Starnberger See och från Füssen
Luncher och middagar
Besöksskatt på respektive ort €1,50 – 3,00/person och natt
Resa med lokalbuss från Andechs kloster – Herrsching, ca € 3,00 / person
Reseförsäkring
Avbeställningsskydd
Personliga utgifter

Tillägg

Extranätter Bernried
Från 810:-/person i dubbelrum
Från 785:-/person i trippelrum
Från 1 215:-/person i enkelrum

Extranätter Füssen
Från 935:-/person i dubbelrum
Från 900:-/person i trippelrum
Från 1 385:-/person i enkelrum

Hund
Din hund är välkommen att följa med på denna vandringsresa. När du bokar resan anger du ras och hundens storlek. Kostnaden för hunden betalas på plats direkt till respektive boende. Kostnaden per natt varierar mellan € 5,00 – 15,00 /hund och natt.

Transfer
Returtransfer från Füssen – Bernried am Starnberger See kan beställas. Transfer dagligen kl 09.00, restid ca 1,5 timmar. Transfer reserveras i förväg, betalas direkt på plats.
Hund kan tas med men förfrågan måste ske i förväg.
Pris:
€ 80,00 /bil, max 4 personer
€ 100,00/bil, max 8 personer

Extra uppsättning färdhandlingar
I vandringspaketet ingår en uppsättning ledbeskrivning med kartor och övriga färdhandlingar per bokat rum. Är ni två eller fler i ett rum och vill ha varsin uppsättning kan ni välja att lägga till det. Kostnaden är 275:- per uppsättning.

Övrig information

Svårighetsgrad
Tre vandringsdagar klassificeras som medel och tre som lätta.  Leden går i ett lätt kuperat landskap.
Underlaget varierar från gångstigar, skogsstigar samt asfalterade gång- och cykelvägar.
I ledbeskrivningen finns detaljerade anvisningar kring leden. Leden är markerad.

Boende
Du bor i första hand på små privatägda hotell och Gasthof. Rummen har sängkläder, handduk och i de flesta fallen även badrum i rummet. Vi bokar dig i första hand på platserna som nämns i programmet men undantag kan finnas på grund av fullbokade hotell. Vi bokar dig då på närliggande ort och om nödvändigt transporterar vi dig. Kostnad för transporten kan tillkomma.

Broschyr
Vill du läsa mera om vandringsresan kan du skriva ut och läsa vår broschyr.

Mera information och bokning
Har du frågor eller vill boka vandringsresan gå in på vår kontaktsida eller ring 0430 – 620 21. Du kan även boka resan här: Boka resan

Reseskydd
I våra vandringsarrangemang ingår inte reseförsäkring eller avbeställningsskydd. Det är upp till dig som resenär att se över att du har ett fullgott reseskydd innan du bokar en resa.
Vi kan starkt rekommendera Gouda’s avbeställningsförsäkring med tillägg för ”resans syfte”, då denna skyddar dig ifall syftet med resan förloras av en skada. Tänk på att försäkringen bara gäller för personer skrivna på samma adress, varför ett resesällskap som inte bor tillsammans kan behöva boka olika försäkringar för respektive person. Vi hjälper dig gärna med att teckna en försäkring.

Läs mer om reseskydd