Upplev Andalusien till fots

Vandring i Andalusien

Andalusien – det klingar ljuvligt, eller hur? Genom en vandring i Andalusien har du chansen att uppleva både stadspuls och det fullständiga lugnet och fridfullheten i små charmiga bergsbyar. Byarna, som kallas “pueblos blancos”, är fulla av vitmålade hus som är byggda längs bergssluttningarna. Här kommer du att kunna andas den uppfriskande, rena och klara bergsluften medan du vandrar över berg, i dalar och genom skogar. Utöver de otroliga lokala hantverk som finns i de små butikerna i byns smala gränder, får du också smaka på lokala delikatesser så som Jamón Serrano, oliver, ostar och goda viner.

Granada & Las Alpujarras

Vandringen går på natursköna vandringsstigar längs den södra delen av Spaniens högsta bergskedja, Sierra Nevada. Här får du uppleva dramatiska raviner, snötäckta bergstoppar och häpnadsväckande utsikter. Vid klart väder har du möjlighet att se hela vägen bort till Afrika! Under hela vandringen följs du av utsikter över av terassodlingar, grönskande dalar, gamla bevattningskanaler och vitmålade spanska bergsbyar. I Granada rekommenderar vi starkt ett besök till det unika borg- och palatsområdet Alhambra, som uppfördes av nasriderna mellan 1250-talet till 1300-talets slut. Alhambra finns sedan 1984 med på Unescos världsarvslista och är en samling av byggnader (borg och palats) och trädgårdar. Arkitekturen är imponerande och miljön njutbar, väl värt några timmars besök.

Sierra de Grazalema

Sierra de Grazalema – en orörd diamant i den spanska provinsen Cadíz. Ett kuperat landskap med kalkstensberg, dalar, medelhavsvegetation och vitkalkade byar. Du vandrar genom oförstörd landsbygd med olivodlingar, steneksskogar och spansk silvergran. Bor gör du i charmiga Grazalema, Benaoján och Ronda. Otroliga utsikter från höga höjder väntar dig, liksom flertalet grottor och kalkstensskulpturer. Din sista vandringsdag tar dig till underbara Ronda, staden som delas i två delar av en majestätisk bergsklyfta. Här är det gamla moriska kvarteret väl värt ett besök, liksom den vackra tjurfäktningsarenan mitt i staden.

Du bor på charmiga små hotell med sängkläder, handdukar och frukost. Vi transporterar ditt bagage mellan boendena medan du vandrar med lätt packning så att du kan njuta i fulla drag.

Andalusien Svårighetsgrad Sträcka Pris från Boka
Granada & Las Alpujarras, 7 nätter Lätt – krävande 42,5 – 80,3 km 5.360:- Boka»
Sierra de Grazalema, 7 nätter Lätt – medel 40,6 – 71,4 km 5.840:- Boka»