Vandring längs South Downs Way

Gör en vandringsresa till South Downs Way i södra England och vandra över den engelska landsbygden. Leden går österut från Winchester, genom skogar, förbi majsfält och halmtakstugor med färgglada trädgårdar och genom traditionella byar.  När du når kusten ändras landskapet till gräsmarker fulla med vilda blommor som är som vackrast under vår och tidig sommar.

Winchester

En timme från London ligger den historiska staden Winchester där din vandringsresa tar sin början. Med sin närhet till London blir South Downs Way en populär vandringsled för många Londonbor som vill fly det hektiska storstadslivet för några dagar. I Winchester har du möjlighet att upptäcka en charmig stad full av karaktär och historia. Katedralen med sin imponerande gotiska arkitektur är stadens mest besökta sevärdhet.

Historiska pubar och Seven Sisters

När du börjar närma dig slutet på din näst sista vandringsdag når du Alfriston med ett stor utbud av historiska pubar. Besök en pub för en öl, eller bara för att uppleva den härliga stämningen som råder inne på pubarna. Din sista vandringsdag når du havet och får de magnifika kritklipporna Seven Sisters till sällskap innan leden når slutorten Eastbourne.

Vandringsresa till South Downs Way

Längs South Downs way kan vi erbjuda två olika vandringar längs samma sträcka, en krävande vandring och en medel. Oavsett vilken av vandringarna du väljer transporterar vi ditt bagage mellan boendena medan du vandra med lätt packning. Du bor bra på små B&B, hotell eller gästgiverier med sängkläder, handdukar och frukost.

South Downs Way Svårighetsgrad Sträcka Pris från Boka
Winchester – Eastbourne, 9 nätter Medel 173 km 11.695:- Boka»
Winchetser – Eastbourne, 7 nätter Krävande 175 km 9.195:- Boka»