Sagt om Vandra | Wicklow Way | Tinahely – Marlay Park, Dublin

Har du vandrat leden? Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter.

Skicka dina synpunkter till vandra@vandra.se eller lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan.

Tack!


 

Bra längd på vandringarna. Bra att du skrev att vi skulle förboka lunchpaket. Fantastisk årstid att vandra i med ljungkullar och ormbunksfält. Hemtrevligt att bo på mindre ställen. Vi känner oss trygga att ha bokat resan genom dig Stefan och rekommenderar er till vänner.

Ann-Christine Lundahl o Marie-Louise Lundgren
Wicklow Way, 12 – 19 september 2015


 

Hej Stefan,

Nu har vi återvänt hem från Irland och vandringen på Wicklow Way. Allt har fungerat mycket bra. Vi har bott fint, ätit gott och transporterna av våra väskor har fungerat perfekt. Det har varit enkelt att följa leden och kartor och beskrivningar har varit ett bra stöd. Vädret denna julivecka, med ganska svalt och en del regn, har varit riktigt bra vandrarväder. Din rekommendation att äta middag hos Madge i Tinahely var guld värd. Vilken måltid!
Precis som du skriver i presentationen tycker vi att turen varit medelsvår, det vill säga ganska krävande med ordentliga stigningar upp och ner mest hela tiden. Det gick utmärkt att gå i bra vandringsskor, men i det ofta blöta höga gräset insåg vi poängen med damasker. Det kanske vore något att tipsa om.

Här är några konkreta iakttagelser som vi gärna delar med oss av, som du själv bestämmer om du vill förmedla vidare, eller kanske till och med lägga in i färdbeskrivningarna.

Resan från flygplatsen: Restiden från Dublin Airport till Busáras Central bus station tar bara ca 20 minuter, och närmaste ingång till järnvägsstationen ligger bara något hundratal meter från busstationen.
Dag 2: Mitt mellan avståndsmarkeringarna 76 och 74 finns ett nytt vindskydd som inte står utsatt på kartan. (Det dök upp som en osannolik och välkommen välsignelse när vi stretade uppför skogsbacken i spöregn.)
Dag 3: Om man väljer att gå vägen, R755, från Visotors centre i Glendalough till Laragh behöver man inte alls bekymra sig för den täta trafiken. Här finns (för ovanlighetens skull) en bra trottoar.
I Laragh är särskilt caféet/butiken Glendalough Green väl värt ett besök, både för sina stora kakor och goda lunchmackor.
Dag 6: I dokumentet med uppgifter om boende etc, på sid 6, står det att bagagetransporten går till Marlay Park. Detta gjorde oss lite nervösa, om vi skulle plocka upp väskorna någonstans vid parken. Men vi hoppades att det skulle fungera som tidigare, att väskorna transporterades till hotellet, och så var det ju också. Men uppgiften i beskrivningen gjorde oss lite förvirrade.

Allmänt: Vi tycker att det varit oklart om avståndsuppgifterna i den svenska beskrivningen gällt bara själva leden, eller även inkluderat transportsträckorna till och från boendet. Vår åsikt är att siffran bör gälla hela sträckan man ska gå den dagen. Det mest slående exemplet: Du skriver att det är 20 km/5 tim från Enniskerry till Marlay Park. Men från där vi gick på leden, vid parkeringsplatsen vid Crone Forest Recreation Area, är det 22 km till slutet, och då hade vi redan gått 3 km från Coolakay. Alltså 25 den dagen, och i ganska bra tempo gott och väl 7 timmar.

Sammantaget är vi mycket nöjda med vår vandring. Vi återkommer säkert fler gånger.

Vänliga hälsningar
Magnus och Laila
Wicklow Way, Tinahely – Dublin, 11 – 18 juli 2012


 

Då var man hemma & har landat i vardagen igen efter ett härligt äventyr på The Wicklow Way, Irland. Stort tack för allt du ordnat så bra åt oss, vi är nöjda & glada efter vår vandring på Irland. Vädrets makter kan du inte rå över, vi hade otur, mycket regn och därmed dimma som lurade av oss många vackra vyer, men så vackert, fridfullt & ljuvligt ändå…

Vi hade toppenboenden, så trevliga värdinnor som gjorde allt i sin makt för att vi skulle känna oss omhändertagna efter regnvåta dagar på leden.
Vi gick lite vilse i Wicklowbergen – men, det var nog mest vårt eget fel.
Ledmarkeringen var lite otydlig för tre ovissa vandrare vid några ställen.
Men vi lärde oss hur viktigt det är att ha noga koll på kartan. Att ha med en kompass är nog inte dumt? Stolpen kunde stå mitt emellan två stigar, då var det svårt att veta vilken vi skulle välja…Det blev någon omväg men allt gick fint till slut.

Glendalough var fantastiskt och denna dag hade vi sol! Vilken lycka! Dagen i Dublin var trevlig, trots regn, men vi var ju ganska vana nu vid Irlands väder som inte var det bästa just när vi var där. Vilket härligt publiv!
(Passade fint när det inte var promenadväder på stan.) Perfekt läge på vårt hotell, gångavstånd till det mesta.

Så återigen, för fjärde året i rad så är jag så glad över allt jag fått uppleva tack vare dig & ditt Vandra. Med största säkerhet kommer jag att ta kontakt med dig igen inför min nästa vandring, jag tror det har blivit ett behov? Önskar bara att man hade mer tid från vardagen, jobb & måsten, och kunde vara ute på härliga, äventyrliga vandrings leder en längre tid…Den tiden kanske kommer? Helt perfekt har det varit & allt har funkat så bra!

Ett varmt, innerligt & stort tack från mig & mina två vandrarvänner, Yvonne & Birgitta….

M V H Katarina Stabeck-Ingemansson, Trollhättan.
Wicklow Way, Thinahely – Dublin, 31 maj- 8 juni 2012


 

Hej!

Jag och min fru har ganska nyligen kommit hem från vandring på Irland. Närmare bestäm The Wicklow way.
Måste bara säga att allt har förflutit bra. En fantastisk vandringsled med många fina naturupplevelser. Bra utstakat.
Planering och organisation har varit bra och inga missöden eller problem har uppstått. Det var bitvis ganska tuff vandring, men allt gick smärtfritt, förutom lite ont i fötter på kvällarna. Men på morgonen var vi pigga på vandring igen.
Alla människor vi mött har varit trevliga och tillmötesgående – inga problem.
Pubarna har varit bra – god mat och gott öl.
Vi har träffat ett amerikanskt par som vi haft kontakt med efteråt.
Ett par dagar i Dublin efteråt, var inte fel.
Vi tar nog Skottland nästa år.

Ulf och Linda
Karlskrona
Wicklow Way, Tinahely – Dublin, 3 – 10 september, 2011


 

Inga kommentarer ännu.

Skriv gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.