Sagt om Vandra | Via Sacra

Har du vandrat leden? Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter.

Skicka dina synpunkter till vandra@vandra.se eller lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan.

Tack!


Kontakten med Vandra var mycket bra! Det gick alltid att komma i kontakt med Stefan och det märktes tydligt att han var mycket angelägen om att vår resa skulle bli bra. Genomarbetade, intresseväckande och matnyttiga programförslag.

Avreseinformationen och färdhandlingarna var mycket bra med undantag för den skrivna vandringsbeskrivningen som ibland kunde vara lite otydlig. Det i kombination med att leden inte i alla lägen var tydligt markerad, gjorde att det ibland uppstod viss osäkerhet kring hur man skulle gå. Det löste sig alltid bra, men ändå. Vore det inte för detta skulle jag inte ha något att anmärka på. Kartorna var jättebra och programmet lika så!

Genomgående trevliga människor på gasthausen och helt ok standard med tanke på priset. De båda hotellen i Wien var jättefina!

Första vandringsdagen blev lite stressig. Vi kom fram till vårt boende precis när det blivit mörkt och dimman redan låg tjock. Vi gick förbi en magnifikt vacker borgruin i början av dagen men tog inte den guidade turen man kunde ha gjort där, vilket vi gärna hade velat. Hade vi gjort det hade vi nog inte klarat av vandringen den dagen utan varit djupt i en skog när mörkret föll. Den dagen hade kanske behövt en tidigare avresa från Wien om man ska vandra så långt in i oktober som vi gjorde, för att inte få slut på dagsljus. Men detta borde inte bli ett problem för oss nästa gång vi vandrar då vi nu lärt oss ungefär hur lång tid det tar att vandra visst antal kilometer med hänsyn till terrängen och att man måste komma ihåg att när det blir mörkt så blir det mörkt. Vi kommer definitivt att återkomma till er på Vandra! Det var en fantastisk resa!

Tomas Sjöberg, Via Sacra, Wien – Lilienfeld, 14-19 okt 2015

 

Hej Tomas!

Härligt att du upplevde en fantastisk resa trots den otydliga ledbeskrivningen och att leden ibland inte är så välmarkerad. Jag har precis varit nere och gått hela Via Sacra från Wien – Mariazell och uppdaterat ledbeskrivningarna. Jag passade då också på att göra om lederna för några av dagarna för att ta bort de delar som gick längs riksvägen/landsvägen. Nu går Via Sacra över böljande kullar, i dalgångar och längs porlande vattendrag. Ravinen Falkenschlucht, en fantastiskt härlig naturupplevelse, är nu också inlagd i programmet.

//Lotta


Hej Stefan!
Jag hade tänkt höra av mig till dig, även om vi inte fått ett frågeformulär som vi nu gemensamt har besvarat.
Glömde kommentera Lilienfeld, intressant boende men dåliga sängar o frugal frukost, för lite mat för en vandringsdag. Tünitz däremot en pärla!

Vi är mycket nöjda o glada för vad vi fått uppleva, bra upplägg o bra info o hjälp från Vandra, med tillägget att det ibland/ofta var svårtolkat att hitta lederna o gå rätt. Därför gick vi längs cykelvägar/landsväg då det gick. Inte så roligt men säkrare.
Ryggsäcken har kommit till rätta, allt fanns på plats utom fickalmanackan som innehöll viktig info. Det tar vi hand om nu. Det viktigaste var att inga uttag gjorts på bankkontot.

Stort tack och många vänliga hälsningar,
Görel
Vandra i Österrike, Via Sacra, Wien – Mariazell, 14 – 17/7 2015


 

Hej Emelie!

Vi har nu kommit hem efter vår resa till Österrike och Peru. Allt gick bra och båda resorna var mycket spännande.
Vandringen i Österrike blev mycket lyckad enligt vår uppfattning, upplevelserna i det andra Holzschlag skulle vi inte vilja vara utan – den dagen gav en inblick i livet på Österrikes landsbygd som man inte kan få på något annat sätt.

Vi har redan hunnit rekommendera Vandra och detta sätt att turista till bekanta. Av de som vandrar längs Via Sacra är kanske 99% österrikare (enligt våra intervjuer av Gasthaus-folk). Att få vandra genom skogar, över ängar, genom byar och småstäder och enbart få träffa österrikare är ett perfekt sätt att lära känna ett främmande land. Att alla övernattningar sker hos familjeföretag gör också att man kommer nära österrikarna.
Vi har en liten kommentar till vandringsleden. I Annaberg går det en vandringsled ner till vänster strax efter busstationen. Om man följer den slipper man att följa bilvägen.

Många hälsningar och tack för hjälpen med denna semester!
Anders & Britt Wallgren
Via Sacra, Holzschlag – Mariazell, 28/5 – 2/6 2014


 

Inga kommentarer ännu.

Skriv gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.