Sagt om Vandra | South West Coast Path | St Ives – Penzance

Har du vandrat leden? Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter.

Skicka dina synpunkter till vandra@vandra.se eller lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan.

Tack!


Jag upplevde min kontakt med Vandra som mycket bra.

Jättefint med samlade kartor, bok, personlig information i egen mapp.

Vandringen var väl vald men något missvisande svårighetsgrad. Upplevde både första och andra dagens vandring som ganska jobbig. Kanske skulle vi ha varit noggrannare med att kolla upp möjligheten till att ordna med matsäck dag två då det var svårt att ordna efter första dagen (ingen butik). I efterhand skulle vi ha bunkrat mer första dagen och haft till dag två.

Alla transporter av bagaget fungerade utmärkt. Boendena bra. Frukosten utmärkt!

Mycket nöjda med hela arrangemanget. Lätt att få snabba svar på våra frågor under planeringen. Kan vara bra att uppmana de som väljer tåg att köpa biljetter tidigt då de billiga går fort eller att köpa “tågpass” i god tid vilket kan vara fördelaktigt.

Gunilla Jakula Fredén
South West Coast path, St Ives – Penzance, 6 nätter, 11 – 17 juli 2017


Vandra gav bra personlig service. Vi bokade sent och fick snabb skräddarsydd service.

Vandringen var tyngre än väntat (mycket brant upp och ner), vackert och fridfullt, härlig upplevelse. Transporter fungerade perfekt, rummen hade lite olika standard.Vi rekommenderar fem dagars vandring om man inte är riktigt van vandrare. Sträckornas längd är inte utmaningen utan höjdskillnaderna med höga trappsteg upp och ner. Den engelska guideboken har beskrivningen ‘easy’ om vissa dagsetapper. Det är nog ett engelskt understatement; stigningarna är ofta ganska tuffa.

Anna & Nils

South West Coast Path, St Ives – Penzance, 4 dagar/5 nätter


Vandringen längs South West Coast Path, från St Ives till Penzance, är en härlig blandning av utmanande strapatser och komfort.

Fina boenden. Utan transport av packning hade denna vandring inte varit möjlig för oss att genomföra.

Då det inte fanns något boende i St Ives bokades en taxitransport till oss mellan St Ives och Zennor, vilket var helt ok.

Ann Sjögren

South West Coast Path, St Ives-Penzance, 4 nätter, 14-18 juni 2017


Hej Stefan!
Nu är vi tillbaks från ytterligare en toppen-vandring. Semestern längs Cornwalls kust (från Newquay till Falmouth) var underbar. Fantastiska vyer, vi skickar med några bilder! Riktig tur med vädret: vi hade på 2 ½ vecka regnbyxorna sammantaget på 1 timme samt 2 dagars vandring i dimma, vilket var en ganska häftig upplevelse i denna storslagna natur. För övrigt varma och ibland mycket varma dagar. Träffade många trevliga medvandrare, mest engelsmän, många var enbart ute på helg- eller hundpromenader, några på flerdagarsturer. Våra boenden har, som vid tidigare vandring i England, varit mycket fina. De av övernattningarna som kanske hade något äldre faciliteter har genomgående lyckosamt kompenserat med extra-service. Men vi är nog överens om att boenden på B & B över lag är mera personliga och minnesvärda. Vid ett ställe, i Zennor, hade värden gjort ett fel i bokningen och det fanns ingen plats för oss (vilket inte var ert eller Macs fel utan han hade bokat in oss på fel månad), något han genast tog sig an och rättade till genom att fixa ett ersättningsboende hos en äldre rar dam. Då fick vi även uppleva ett boende som nog inte hade förändrats de senaste 50 åren, engelsk countrystile med plysch och blommor i överflöd. Som kompensation blev vi bjuden på en cornish afternoon tea med scones och clotted cream, mums. Över lag blev det många överdådiga frukoster (dock har man på de allra flesta ställen allt fler valmöjligheter och behöver inte varje morgon frossa i full English breakfast), och fina pub- och cafébesök.
För att sammanfatta är vi alltså mycket nöjda och vill GÄRNA rekommendera denna vandring vidare. Er organisation har åter varit mycket förträfflig. Ett litet tips vi gärna lämna med för framtida intressenter av denna vandring är att ha med sig vandringsstavar för att underlätta ned- och uppstigningen på denna ordentligt kuperade vandringsled. Upplevelserna (natur, kultur, trevliga möten) är dock definitivt värda ansträngningen.

Tusen tack för den här gången och på snart återseende
Anders & Antje

Bild 3

Bild 2

Bild 1

 

 

 

 

 

Anders & Antje Stenberg, South West Coast Path, Newquay – Falmouth, 16 nätter, 5-21 maj 2016


 

Det var vår första vandringsresa och det gav verkligen mersmak. En mycket positiv upplevelse med en fantastisk natur. Vi bokar mer än gärna vår nästa resa genom er. Tack!

Annika och Sara Unde, South West Coast Path, St Ives-Penzance, 18-24 sep 2015


Hej!

Här kommer lite mer om vår vandring:

Vandring South West Coast Path, 5 dagar

St ives – Zennor: Boende i St ives Queens Hotel var jättemysigt och väldigt lyhört. Mycket bra frukost. Första delsträckan tog 5 timmar med 2 korta pauser. Kändes mycket längre än 1 mil. Rel utmanande, inget för otränade el äldre. Backigt och bitvis tufft m steniga stigar. Man möter en hel del lösa hundar, dock väldigt lydiga. I guideboken står det att det tar 1,45 tim – 2,3 timme. Finns inte på kartan att den vägen vi tog kan ta så kort tid.

Zennor – Pendeen
Zennor Chapel BB var jättefint (OBS! Namnet är Zennor Chapel, inte the Old Chapel, gjorde oss lite förvirrade, även om det inte fanns mycket andra boendeställen att välja på. Tydligen andra året med ny ägare). Mysigt med lite backpacker känsla på ett väldigt positivt sätt. Skön personal. Fräsch frukost, lagom mycket. Vandringen till Pendeen tog 4 tim inkl ca 20 paus. Här var det faktiskt tvärtom med beskrivningen i guideboken. Den beskrevs som en av de mer utmanade sträckorna, vilket inte alls stämde. Väldigt kuperat men bra stigar.

Pendeen – Sennen Cove
Boendet i Pendeen, the North Inn var ok. Rent men lite möglig känsla. Förmodligen det sämsta under turen, avsevärt lägre standard än natten innan. Riktigt inrökt pubkänsla. Fin trädgård, vi köpte egen mat i butiken som vi åt på rummets risiga balkong ut mot trädgården. Mycket bra engelsk frukost och väldigt trevligt bemötande av en tvättäkta pub värd. Vandringen tog 5 timmar, med kort paus, tyvärr i blåst och hällregn. Men det var kul ändå. Fortfarande lär man ha lite koll, vi gick fel på ett ställe och hamnade vid en jätteläskig passage vid ett stup. Vi fick vända. Oftast är det mycket bra skyltar men ibland blir man lite förvirrad. Fantastiska vyer när man kom dram till Sennen Cove. Och då kom solen.

Sennen cove – Porthcurno
Helt OK boende på Old Success i Sennen Cove, men deras egen hemsida lovar mer än vad som levereras i boendestandard. Sträckan 1 mil en boken, 1,4 enl min iPhone. Räknar de fågelvägen? Det tog 3,5 timme. Bra och lättvandrade stigar nästan överallt. I stort sett för vem som helst. Vi hade turen att komma fram precis i tid till en föreställning på uteteatern kl 14. Häftig miljö. Men vi orkade bara se första akten, men ändå värt de 9 punden. Första intrycket av boendet i PortCurno The Se View House var…”ojdå, gulp”. Mycket intressant trädgård.

Porthcurno-Penzance
The Sea View House var onekligen speciellt. Väldigt trevlig landlady, även om hon var lite tvär vid ankomsten. Rummen hade väggar av papp, kändes det som, och badrumsgolvet kändes som det skulle braka ihop. Bra frukost som vanligt och som sagt, värdskapet som alltid mycket trevligt. Det tog 30 min till Land’s End, som vi bara gick förbi. Fortsatt upp och ner men mer uppblandat m betesmarker o skogar fram till Mousehole. På ett ställe hade det behövts en skylt, vi gick fel och hamnade i en kohage. Den var alldeles bredvid stigen men var inhägnad med taggtråd så det var inte helt enkelt att ta sig ut. Mellan Mousehole och Penzance asfalterad cykelbana. Överlag enklaste dagsvandringen men vi var trötta sista dagen och 6 timmar tog hela sträckan med ca 20 min paus. Penzance som stad är rätt ruffig, inte alls lika charmig som St Ives. Vi tog en extra vilodag här. Boendet var förmodligen det bästa på hela sträckan, Torwood House, som drivs av ett oerhört trevligt par.

Överlag är vi supernöjda med vår vandring, och med Vandra. Men jag tror att det kan vara bra att se över produktbeskrivningen av just det här paketet, för som sagt viktigt att gäster har rätt förväntningar, inte minst vad gäller svårighetsgraden på vandringen.

Med vänliga hälsningar,
Maria
South West Coast Path, St Ives – Penzance, 17 – 24/7 2015


Ibland vissa tveksamheter att hitta leden men oftast vandrare på leden att rådfråga. Storslagen natur natur över förväntan.
Boendet var till belåtenhet särskilt fint var Mayon farmhouse som utmärkte sig med boende standard och mottagande.
Vi är mycket nöjda med resan och kan tänka oss att anlita er igen och rekommendera er till vänner samt bekanta. Vid nästa vandring planerar vi en vandringsfri dag i mitten av vår tur.

Med vänlig hälsning Ingrid och Göran
South West Coast Path, St Ives – Penzance, 30 jun – 9 jul 2015


Delvis tuffare än väntat – framför allt tror jag första delsträckan från St Ives var det. Funkade OK för mig, men några i teamet hade lite mer problem/utmaning med den sträckan. Det var oerhört vackert dock och det kompenserade för mycket. Mina kängor var väl ingådda dessutom.

Lite väl varmt i något rum och lite väl kallt i ett annat, men helt OK. Bra frukostar. Gourmetstället (The Gurnard’s head) var fantastikst (både middag, service och frukost). Oerhört skönt med bagagetransport – att slippa bära på 12-15 kg till dagtid. Killen som fraktade bagaget var också väldigt trevlig.

Ganska svårlästa kartbilder. Vi tog ibland fel och fick resonera oss fram till vad vi såg. Kanske var det att allting var svartvitt som gjorde det svårare (detta var i boken). Nu fick jag inte så se så mycket av boken, men fick kartan se’n med mig hem, som minne.

Lite “gammaldags” intryck av informationen och väldigt detaljerad. Bra om man tar sig tid att läsa allt, vilket jag uppenbarligen inte gjorde. Men det gick alldeles utmärkt ändå. Jag är hyfsat resvan och i detta gäng vet jag att det finns så många “kontrollfreakar” att jag behöver inte ha stenkoll på alla detaljer.

Väldigt trevligt att resa i England – folk är så oerhört snälla och hjälpsamma. Kartorna i häftet förresten, de som visar var boendena ligger var förresten lite svåra. Inte alltid vi hittade rätt meddetsamma. Vet inte om de var alltför enkla/odetaljerade.. Kartorna alltså. Lite ont om folk att fråga ibland också. Det löste sig utmärkt i alla fall. Och vi hade vansinnig tur med vädret – inget regn alls!

Christina Jägersten
St Ives – Penzance 6 nätter, 9-15 maj 2015