Sagt om Vandra | South West Coast Path | Padstow – St Ives

Har du vandrat leden? Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter.

Skicka dina synpunkter till vandra@vandra.se eller lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan.

Tack!


Hej,
Vi hade en riktigt fin vandring i Cornwall (St Ives–Penzance, 4 dagar, 5 nätter, första natt i St Ives 3-4/7). Logistiken fungerade perfekt med utmärkt information före avresan och utan strul med väsktransporter och boenden under vandringen. Boendena skulle vi rangordna så här: Zennor (Tinner’s Arms) bäst, St Just (Bosavern) mycket bra, St Ives (Queens) bra, Sennen (Sunnybank) bra, Penzance (Honeydew) OK. De tre senare hade ganska små rum där det blev lite trångt med två resväskor. På Honeydew hade vi dessutom delat badrum och en del trafik utanför rummet.
Vi hade tur med vädret och det betyder att vandringen blev riktigt svettig (det regnade veckan före och dagarna efter och det hade definitivt varit värre). Dagsetapperna var jobbigare än förväntat och då tänker vi inte på längden utan på de många branta trappstegsliknande upp- och nedstigningarna. Vi visste att det skulle vara en del höjdskillnader men tänkte oss stigningarna mer som diagonaler, inte trappor. Den detaljen kanske ska vara lite tydligare i informationen.
Bra att ha sak som kan vara med på listan över rekommenderad utrustning: fästingplockare.
Vi har sett att ni har andra vandringar i utbudet och vi kommer säkert att återkomma vid ett senare tillfälle.
Med vänliga hälsningar
Nils o Anna
South West Coast Path, St Ives – Penzance, 3 – 8 juli 2017


Mycket trevlig vandring. Fina vyer, hav och hedar. Slår sträckan St Ives till Penzanne som också var bra men denna mera storslagen med sina vidder, stränder och stup. Relativt lättvandrat trots några dagsturer kring 2 mil. Hayle till St Ives var lite tråkig, den kan man nästan vara utan men passande nog så var den kort och mer tid i fina St Ives.

Hasse Mällberg, South West Coast Path, Padstow-St Ives, 22-29 juni 2016


Hej!

Vi vandrade South West Coast path från Padstow till St Ives och det var en fantastisk vacker vandring. Natur och scenerier var obeskrivliga. De måste upplevas.
Vi hade hygglig tur med vädret men det blåste och regnade en hel del.

Bagagehantering och övernattningar fungerade mycket bra, bra omväxling på boendena, alla var olika och med sin charm.

Vi gick förra året den portugisiska leden från Tui till Santiago de Compostella och vid en jämförelse med den här vandringen så tycker vi att Cornwall var betydligt svårare. Det fanns passager som vi var glada att vi inte visste om när vi bokade för då hade vi kanske avstått!

Ibland var leden svår att hitta, det gäller framför allt när den går genom sanddyner, plötsligt så hittade vi inte några ”ekollon”. Detta gäller också när vi passerade genom ett samhälle.

En annan svårighet är att hitta fram till övernattningarna, speciellt om de ligger i en stad eller som övernattningen St George’s Country House. Där hade vi uppenbara svårigheter att hitta fram.
Vi upplevde att det var en översättning från engelska till svenska och att den som gjort den kanske inte gått den själv!

Sammantaget en fantastisk vandring!

Många hälsningar

Inga-Britt Andersson och Carina Bjurle
England, South West Coast Path, Padstow – St Ives, 23-30 april 2015

 

Hej Inga-Britt och Carina!

Tack för respons! Vi har uppdaterat kartorna till boendena så nu ska det gå lätt att hitta.

//Lotta

 


 

Hej Emelie,

Nu är jag tillbaka efter en av mitt livs bästa semestrar: att vandra South West Coast Path i Cornwall var verkligen helt fantastiskt! Oerhört vacker kustlinje med dramatiska klippor och kilometerlånga sandstränder. Att vandra med denna utsikt dag efter dag var nästan en overklig upplevelse. Solen sken från en klarblå himmel precis hela tiden, svaga vindar. Ibland ska man väl ha tur också eller hur?

Fin mix av personliga B&B, särskilt tack till den som hade ordnat det! Alla nyrenoverade och fräscha med underbara frukostar. Vill särskilt nämna St Bernhards Guesthouse i Newquay, The Willows i St Ives, Bosavern House i St Just och Blue Seas i Penzance för deras extra varma välkomnande och service.

Mycket lyckat att ta en vilodag i St Ives med sina fina museer och folkliv. Borde ha gjort det vid slutmålet Penzance också, en genuin liten trevlig stad med fina utflykter inom räckhåll.

Vandrare och andra turister var nästan uteslutande engelsmän, vilket gav många trevliga kontakter. Jag vill verkligen rekommendera vandringen längs South West Coast Path. Passar både nybörjaren och den vane vandraren eftersom den är så omväxlande. Lagom till lunch passerar man en liten by där det finns caféer och matställen.

Det är andra gången jag reser genom Vandra och är om möjligt ännu mer nöjd denna gång än när jag vandrade Glen Way i Skottland för 2 år sedan. Tack för alla tips, råd och praktisk hjälp – jag återkommer absolut!

Kerstin
England, South West Coast Path, Padstow-St Ives, 6 nätter 12-18/6 + St Ives-Penzance, 5 nätter 18-23/6 2014


 

 

Inga kommentarer ännu.

Skriv gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.