Sagt om Vandra | Rota Vicentina

Har du vandrat leden? Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter.

Skicka dina synpunkter till vandra@vandra.se eller lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan.

Tack!

Vi upplevde att första vandringsdagen var mycket arbetsam i sanden som vi tidigare fått information om att det kunde vara. Vi förkortade vandringen vid tre tillfällen med taxi. Canal till Vila de Milfontes, Entrada daBarca till Zambueira do Mar och Odeceixes strand till Casa Vicentina.

I Vila Nova de Milfontes serverades frukosten i en restaurang ca 10min gångväg från boendet. inte svårt att hitta. Ett förslag är att informera om att det inte finns någon restaurang i Casa Vicentina. Personalen hade därför lagat mat åt oss om vi önskade äta på kvällen även på följande kväll. Alternativet är att äta middagen i Odeceixe innan man går till boendet. Det var svårt att få tag i en taxi fr Casa Vicentina till Odeceixe busshållplats på morgonen.Biljettkontoret var inte lätt att hitta taxi chauffören hjälpte oss.

Vi är mycket nöjda med vandringen och kan tänka oss återvända till Portugal för att utforska andra delar av landet och då gärna med mindre sand. Bagagetransporterna fungerade utmärkt. Fina boende, varierande goda frukostar och trevligt bemötande. Vackert väder varje dag härliga salta bad. Vacker storslagen natur. Avstånden var enligt vår förmåga lite långa följde råden i guide boken och avkortade vandringen med taxi de tre-4 sista km vid tre tillfällen. Ring gärna om jag uttryckt mig kryptiskt. Det är svårt att se vad som skrivits i fälten ovanför. Tack för en uppskattad välplanerad resa.

Ingrid och Göran Holmberg, Rota Vicentina, Porto Covo – Odeceixe 17 – 28 september 2018

Hej Ingrid och Göran!
Tack för infon angående middag vid boende på Casa Vicentina. Jag skriver in detta i vår hotellinformation så att kommande vandrare får veta det innan de kommer dit. Toppen, tack! /Emelie


Vi är väldigt nöjda med resan och kan varmt rekommendera att vandra längs rota vicentia. Mycket smidigt att få sitt bagage transporterat och slippa bära tungt. Lagom dagsetapper med möjlighet att lägga till extra vandring om benen är pigga. Allt har fungerat utmärkt!

Varierande kvalitet på boende. Flera mycket fina och trevliga ställen, några lite enklare. Över lag mkt bra! Bagagetransporten fungerade utmärkt.

Kerstin, Rota Vicentina, Porto Covo – Sagres, 2018


Lite varierad nivå på boenden, från bra i Almograve och Zambujeira till mycket bra på övriga platser. Lite kallt och ganska basic frukost på bra ställena. Bättre värme och mycket bra frukost på övriga.

Kan verkligen rekommendera denna fantastiskt vackra kustvandring. Vecka 8 är det vinter i Portugal så man ska vara beredd på kalla nätter och kalla hotell. Samtidigt är det perfekt vandringsväder ca 18 grader på dagarna.

Portugal, Rota Vicentina, Porto Covo – Odexeice, februari 2018


Fantastiskt att vandra i december med 12-15 grader och sol nästa hela tiden. En regndag bara! December är lågsäsong med mycket stänga hotell, barer och restauranger men det fungerade trots detta bra med boende och mat! Som ofta tidigare hade ni funnit flera fantastiska boenden som varit svårt att finna själv! 

Thomas & Christina Ohlsson

Portugal, Rota Vicentina, Vila Nova de Milfontes- Cabo San Vicente, 11 – 19 december 2017


Vandras bemötande känns personligt och engagerat.

Ledbeskrivningen anger svårighetsgrad på varje sträcka. Den graderingen verkar inte alls ta hänsyn till underlaget. En kortare etapp i lös sand kan vara svårare än en längre sträcka på grusväg.

Trevliga boenden. Fungerade perfekt med bagagetransporten. Den enda “plumpen i protokollet” var boendet i Carrapateira. Ett torftigt rum utan eget badrum. Det stämmer inte med beskrivningen av hur boendena ska vara, och är inte vad jag anser mig ha bokat och betalat för. Övriga boenden var bra och några av dem väldigt fina.

Vi kommer tillbaka till Vandra! Ser fram mot nästa års katalog och eventuella nyheter där. Vi hoppas på Kroatien eller Polens bergstrakter.

Annika Ahnell

Portugal, Rota Vicentina, Porto Covo-Sangres, 23 juni – 4 juli 2017

 

Hej Annika!

Tack för att du berättar för oss om boendet i ska kontrollera boendet i Carrapateria. Vi vill så klart att våra boenden ska hålla likvärdig standard, så vi beklagar att detta boende inte lever upp till standarden på övriga boenden.

Vi är i full färd med arbetet med nästa års nya vandringspaket. Tyvärr för din del blir det varken Kroatien eller Polen, men däremot alpvandringar i södra Tyskland, Österrike och även i Slovenien. Hoppas att någon av dessa vandringar kan locka er!

//Lotta


Vi har vandrat Rota Vicentina mellan Odeceixe och Cabo San Vicente. Det var perfekt att göra denna vandring i sltuet av februari. Vårblommor och 18-20 grader varmt under dagarna. Dessutom lågsäsong i området så att man inte behöver trängas.

Boendet längs leden var mycket bra och transfers punktliga, allt fungerade bra!

Anna-Lena Beckman & Dag Andersson

Rota Vicentina, Odeceixe – Cabo San Vicente, 19 – 25 februari 2017