Sagt om Vandra | Rob Roy Way

Har du vandrat leden? Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter.

Skicka dina synpunkter till vandra@vandra.se eller lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan.

Tack!


 

Hej,

Nu har vi kommit hem från en härlig vandringsvecka i Skottland. Allt har fungerat väldigt bra och vi kikar redan i er katalog och funderar på nästa års utflykt, kanske Wales…

Vi har samlat på oss några kommentarer som vi hoppas kan vara till hjälp för att göra beskrivningen ännu bättre:

1) Det står att leden är omärkt, men den är (numera) till stora delar tydligt skyltad. Så här ser det ut vid nästan varje korsning eller där stigen inte är så tydlig.

2) På sträckan Killin – Ardtalnaig ska man enligt beskrivningen passera en ”second, higher mast”. Betongfundamentet finns kvar, så man förstår var masten en gång stod, men nu är den borta.

3) Öppettiderna för restaurangen på Ardeonaig hotel stämmer inte. Lite snopet om man tänkt sig en paus där.

4) I Aberfeldy ligger Rose Cottage på höger sida, inte vänster. Det är fel på Google maps och ålderdomshemmet på vänster sida är vana vid att folk knackar på där istället.

5) När man lämnar Aberfeldy ska man ”cross the open wasteland diagonally”. Här har man nog ändrat, för man går in på en stig som först följer vägen och sedan svänger ner mot floden. Det gör att den vägskylt man ser i stigens början pekar åt andra hållet än den på bilden.

6) På många ställen nämns ”stiles” som vi tolkar som stättor. I verkligheten är det grindar på så gott som alla ställen.

Vänliga hälsningar
Annika Ahnell
Rob Roy Way, Drymen – Pitlochry, 20 – 27/7 2015


 

Inga kommentarer ännu.

Skriv gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.