Sagt om Vandra | Picos de Europa

Har du vandrat leden? Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter.

Skicka dina synpunkter till vandra@vandra.se eller lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan.

Tack!


 

Hej Stefan,

först vill min man och jag tacka Vandra och Dig, för den utomordentligt bra ordnad resa som vi deltog i vecka 13/9-21/9 till Picos de Europa. Vi lyckades! Vi var lite oroliga först eftersom det var våran allra första vandringsresa, men den gick jätte bra. Vi hade tränat hela sommaren och gått in alla kläderna och våra kängor framförallt. Och följt noga dina beskrivningar Stefan, vad vi skulle backa ner i våra dagsvandringar. Och framför allt vi fick inga fortskador ingenting!

Det var helt underbar väg och resa som vi gjorde, fantastisk natur och vädret vad den bästa, lagom varmt och inget regn annat en på första dagen lite duggregn. Vi hittade rätt och var noga att följa kartan för beskrivning kanske inte stämde alltid men det var inga problem!

Hotellen var toppen, mycket trevlig personal och vi fick hjälp med allt vi behövde, som att vi fick med oss lunch varje dag till vandringen.
Vi träffade en jätte trevlig par från Uppsala som vandrade samma väg och som vi träffade vid frukostar och middagar vid hotellen. Så det blev roligt på det sättet också.
Naturen var ju otroligt vacker hela vägen, de små byarna och vackra dalarna var som vi vandrade genom. Sista etappen till Pico Urriellu var fantastisk när man äntligen hade kommit upp till toppen! Fantaktisk Vandrarhem väntade där uppe och man kunde pusta av en stund och ta en god kopp kaffe innan man började gå nedåt! Det var soligt och varmt och vacker utskick.

Vi blev verkligen frästa för vandring och planera här när och var vi skall vandra nästa gång! Vi har titta lite på Italien, nästa höst eller sen sommar! Men vi smälter fortfarande allt vi fick se och uppleva så vi kommer och höra av oss på vårkanten som jag gjorde i våras i mars ungefär!

Tack ännu en gång för den trevliga resan!

Med vänliga hälsningar
Paula och Bengt Hane
Picos de Europa, 14 – 21/9 2013


 

Nu är vi åter på hemmaplan efter en fantastisk vecka i Picos de Europa! Vilka natur upplevelser och även en viss tänjning av gränser på vad man kan klara av…
Första dagens vandring genomfördes i härligt väder, men vi tog ett gemensamt beslut att inte fortsätta ända upp till Miradoren utan vände vid Vegarredonda + att vi tog en avstickare ut till en annan utsiktplast på vägen ner.
Dag 2 enades vi om var jobbigast. När vi kom upp till området med våtmarker var vi rejält trötta och missade lite i riktning, hursomhelst nådde vi toppen och sen var det ju ”bara” nerför.
Dag 3 valde vi att ta den korta turen från hotellet och det gick bra.
Dag 4 Ruta del Cares, det mest fantastiska som jag någonsin gjort i alla fall hitintills.
Dag 5 Startade vi i strålande solsken den längre vandringen i omgivningen. Vi blev visade en alternativ väg upp (av en vänliga äldre man) som förmodligen var lite längre och som sammanstrålade med ”din” väg längre upp på berget. Dock var min kvot av stup fylld sedan gårdagen så vi vände när vi kommit upp en bit, för det blev för hisnande för mig.
Vi vände neråt igen efter att vi fikade och tog då den andra vägen ner till byn. Därefter tog vi en annan led på några km.

Vi är jättenöjda med hela arrangemanget, och Hotellet i Arenas Hotel Picos de Europa var super!

Jag ser redan fram emot nästa år…

Vänliga hälsningar
Lena Sandberg
Picos de Europa, 29/5 – 4/6 2010


 

Hej!

Vill tacka Dig för all den hjälp vi fick med vår resa till Picos de Europa. Allt klaffade! IBERIA var bra att flyga med och trots en försening i Stockholm på någon timme var allt bagage med i Oviedo. Taxichaufförerna (6 st) var samtliga lugna och mycket omtänksamma och rara, och en talade engelska. Hotellen helt OK och vi hade jätteskoj när vi vandrade.
Resan var en riktig toppenresa, än en gång tack!Och nu när vi har varit där vet vi vad som kan förklaras bättre i faktabladet (viss information är lite missvisande) samt på kartorna för ”normala” vandrare. Vi berättar gärna!

Hälsningar
Anna-Karin
Picos de Europa, september 2007


 

Inga kommentarer ännu.

Skriv gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.