Sagt om Vandra | Connemara & Western Way

Har du vandrat leden? Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter.

Skicka dina synpunkter till vandra@vandra.se eller lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan.

Tack!


Fantastisk natur! Bra och varierande vandringar. Underbart lugn och tystnad. Välbehövlig paus från allt brus i vardagen.
Alla rum under vandringen var bra om ön varierande. Rummet i Dublin sådär. Alla transporter både av oss och bagage funkade utmärkt.

Kristin Andersson,  Oughterard – Westport, 6-13 juni 2018


Middagen på Tiernakill Farmhouse var inte värd 20 Euro/person, det var inte 4 rätter och maten var väldigt trist (vår var vegetarisk), rummet hade knappt några upphängningsmöjligheter och bemötandet var jäktad där till skillnad från alla andra B&B vi bodde på under vandringen (skulle välja något annat om alternativ fanns, men det gör det kanske inte?). Vore bra att veta att de inte gör lunchpaket och att det finns en affär bredvid Keane’s Bar, det stod inte i er information. Däremot var maten väldigt god och prisvärd på Moher House i Liscarney.

På hela taget var vi mycket nöjda, men ni kanske ska påpeka i informationen att delar av leden kan vara väldigt blöt och leriga så att man helst bör ha riktigt vattentäta kängor/stövlar. De riktigt blöta delarna var: första kilometrarna mellan Lough Inagh och Leenane och första km mellan Leenane och Liscarney, men allra värst var några km in på leden mellan Liscarney och Westport. Själv skulle jag välja lättare vandringsskor+ bra gummistövlar att växla mellan eftersom vissa delar av leden är väldigt lättgångna och andra extremt blöta. Det regnade inte väldigt mycket under vandringen, men däremot på nätterna.

Connemara, Western Way, Oughterard-Westport

Numera bokar vi inte Tiernakill Farmhouse / Vandra of Sweden


Alla handlingar var smidigt sammanställda och gav bra beskrivningar kring vart vi skulle vandra, hur vi skulle färdas och lite kuriosa om vad vi såg längst med vandringen.

Underbara naturupplevelser, avslappnande miljö. Perfekt om man vill komma bort från vardagen och bara slappna av. Inga sträckor var särskilt tuffa utan det gick smidigt att vandra på i valfritt tempo i relativt enkel terräng.

Allt gick väldigt smidigt till och det enda vi behövde tänka på var att vandra. Servicen på boendena var toppen och alla vi mötte var otroligt trevliga. Att varje dag mötas av ett glatt leende när man vandrat klart och få frågan om man ville sitta ner och ta en kopp te gjorde resan ännu bättre.

Att resa med Vandra har varit kanon då vi slapp tänka på allt praktiskt kring semestern. Bara att boka så är allt löst, allt man behövde tänka på var att njuta av naturen och slappna. Bästa semestervalet!

Irland, Connemara & Western Way mellan Oughterard – Westport. 6 nätter


Tack för en välplanerad resa. Allt gick över förväntan bra. Vi hade ingen erfarenhet av tidigare vandringsresor med bagagetransport och tyckte att allt funkade utomordentligt bra. De ställen vi var inbokade var små guldkorn, härliga bed & breakfast där man fick ett varmt välkommande. Underbart att få sova i sköna sängar efter en dags vandring. Vi fick ingen mat på boendet i Maam utan värdinnan skjutsade oss till hotellet i Maam Cross. Maten och servicen där var mkt god och man skulle kunna ta in det i programmet istället för att krångla till det med att behöva ta kontakt med värdinnan ifall mat önskas. I vårt fall visade det sig att hon just den dagen inte hade tid att laga mat åt oss. Gör upp från början att det blir mat på hotellet, skjuts måste isf ordnas. Vi fick betala 10€ för skjutsen.

Vägen på sista dagen behöver ses över, den var inte bara lerig utan nästan en katastrof, då menar jag den första biten av grusvägen från ranchen Lough Inagh. Annars var det bra underhåll och skyltning på sträckan vi gick.

Vänliga hälsningar Karin Larsson

Connemara & Western Way, Oughterard – Leenaun, 4 nätter, 27 jul – 1 aug, 2017


Vi har tidigare rest med Vandra och tycker kontakt med och information från dem har fungerat mycket bra. Avreseinformationen och färdhandlingarna var exemplariska. Suverän ledbeskrivning och övrig info. Toppklass!

Irland var…magiskt! Det har fungerat helt friktionsfritt. Mycket trevliga boenden,väldigt vänliga värdar.

Staffan & Maud Carlsson, Connemara & Western Way, Oughterard – Westport, 18-27 juni 2016

Inga kommentarer ännu.

Skriv gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.