Sagt om Vandra | Camino Primitivo

Har du vandrat leden? Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter.

Skicka dina synpunkter till vandra@vandra.se eller lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan.

Tack!


Hej!

Allt var enligt vårt tycke jättebra, det var väl bara en sak som vi ville tipsa om gällande ett av hotellen, Hotel o Pina i Rua:

Rummet låg ut mot den starkt trafikerade N547.
De hade dubbla fönster som dämpade ljudet helt ok, men jag kan ha lite svårt när det blir lite kvavt i rummet och vill gärna öppna ett fönster / alternativ om det finns aircon, men det fanns ingen aircon vilket gjorde det svårt att sova. Var först ganska irriterad på detta men hotellet förövrigt var jättebra. Reception talade engelska, fina rum, superfin frukost, hjälpsamma och inget krångel. Får en 4:a trots ljudet!

Ett extra plus till starthotellet i Lugo Méndez Núñez som låg väldigt bra placerat, promenadavstånd från busstationen dit vi kom från flyget. Engelsktalade, fina rum och frukost….

Sista natten på hotell Lux Santiago, samma sak med detta + att det låg ju toppenbra i centrum, inte minst när vi skulle hem då flygbussen går alldeles bredvid.

Samtliga hotell hade faktiskt något “plus”, som tex att de gladeligen hjälpte till med en termos hett vatten för vandringen. I något fall fick jag fixa det själv i köket vilket va lite roligt 🙂

Vi är väldigt nöjda med allt och ser fram emot fler resor med er!

Hälsningar
Stefan och Ann-Christin Oscarsson

Camino Primitivo, Lugo – Santiago de Compostela, 7 nätter, 7-14 september 2016

 


Hej,

Min man och jag, Johan och Vera Näsström, kom i torsdags hem från en helt fantastisk vandring på Camino Primitivo Oviedo-Grandes de Salime. Jag har nyss svarat på er enkät som ni skickade ut i fredags, men ville också personligen tacka för ert fantastiska engagemang och planering. Vi kände oss trygga och omhändertagna längst hela stigen. Alla era kartor, tips och val av hotell var fantastiska.

Det enda vi vart mindre nöjda med var att taxitransfern i Grado och La Mesa var alldeles för tidigt satta, vi fick jäkta för att hinna med, och det förtog av stämningen och grejen med att pilgrimsvandra. Dessutom ställer vi oss undrande till varför vi skulle ända långt ut till hotellet Rural Casa La Veiga i avlägsna byn långt utanför Grado. Det var visserligen ett utsökt hotell, men ändå hade vi föredragit ett hotell inne i Grado (jag vet att det fanns flera bra alternativ) för att slippa jäkt samt en dryg timmes onödig taxiresa (oekologiskt samt o-pilgrimskt).
I övrigt är vi ofattbart nöjda med allt. Särskilt bra var den lilla individuella guiden med dagsetapper och hotell och kartor när man är i stan. Den var vi så tacksamma för.
Vi kommer att vandra igen, och kommer vända oss till er igen, så: på återhörande!

Stort stort tack!

Vera Näsström

Camino Primitivo, Oviedo – Grandas de Salime, 21-28 april 2016

 

Hej Vera
 
Stort tack för återkoppling och verkligen roligt att ni i stort är nöjda.
 
Transfer tiden skall vi se över och ändra, vilket kommer kommande vandrare till gagn, jag är ledsen att ni tvingades stressa. Det hade fungerat, att ändra tiden när ni upptäckte att det blev stressigt, genom att ringa vår jour. Men som sagt jag skall se över tiden och informera våra kollegor.
 
Våra kollegor i Spanien är de som i de flesta fallen väljer boende och de är mycket noggranna. Det skall fungera bra för gästerna och i Grado har de inte hittat den standarden de söker väljer de boende en bit utanför. Jag skall absolut framföra era synpunkter och jag förstår er till hundra procent.  
 
Med vänlig hälsning
Stefan Krantz 

Hej!

Faktum är att vi sköt upp taxin i La Mesa (och då blev det så bra, man kunde ta sin tid), men allra första dagen Oviedo-Grado  (som också är 31 km, och innan man har erfarenhet av terräng och hur lång tid det skulle ta att går)  där blev det stress. Och första dagen är man ju också lite ovan att gå så långt, kroppen sa ifrån etc. Du vet hur första dagen är… 🙂

I övrigt måsta jag tillägga att det var så vacker sträcka, kul att det var lite tuff terräng emellanåt, det gav blodad tand. Vi är sugna på mer. Själv är jag sugen på Silvervägen nästa gång 😉

Allt gott!

Vera


 

Inga kommentarer ännu.

Skriv gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.