Sagt om Vandra | Camino Francés | St Jean Pied de Port – Pamplona

Har du vandrat leden? Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter.

Skicka dina synpunkter till vandra@vandra.se eller lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan.

Tack!


 

Hej Stefan!

Nu är jag hemkommen efter kortvandringen St Jean – Pamplona. Allt fungerade mycket bra. Tack för all info och material.
Det jag missade var att införskaffa en regnponcho – den hade behövts en eftermiddag och de flesta andra pellegrinos hade en.
Men äventyr, motion, lite reflektionstid och goda nya vandringskontakter gav verkligen mersmak. Återkommer med nya beställningar då andan faller på igen.

Bon Camino
/Thomas Ström
Den franska vägen, St Jean Pied de Port – Pamplona, 5 – 10/5 2011


 

Hej Stefan!

Vi har nu varit hemma en dryg vecka efter vår vandring till Pamplona och längtar redan efter nästa etapp! Tack för ett jättefint arrangemang! Allt klaffade perfekt med resa och hotell. Dessutom strålande sol och 22 grader!
Eftersom vi hade lite svårt att bestämma oss för om vi skulle gå Napoleonleden eller vägen via Valcarlos så tog vi båda ! Vi hade bestämt oss för Valcarlos-leden men några km efter Valcarlos vid Gañecoleta följde vi en jättefin skogsväg uppåt, uppåt. När vägen tog slut och vi inte sett några skyltar på ett tag blev vi lite fundersamma. Träffade en man med två hundar som tittade till sina djur. Han kunde bara spanska och vi ingen alls, så det var inte så lätt att kommunicera. Han var emellertid så vänlig och följde med oss och visade vägen. Efter ytterligare några km och höjdmeter befann vi oss så på Napoleonleden vid Fontaine de Bentare och det var bara att bege sig uppför till Lepoederpasset och vidare till Roncesvalles. Det blev en lång dags vandring som avslutades med en jättegod måltid och en fantastiskt skön säng. Lite snopet att gå fel men å andra sidan är det nog inte många som gått båda lederna samma dag :-).

De andra två dagarna var vi lite mer uppmärksamma och gick rätt väg. Denna vandring gav mersmak och vi planerar att nästa år fortsätta från Pamplona till Logroño, så då återkommer vi.

Tack än en gång för all din hjälp!
Vänliga hälsningar
Annika och Agneta
Den franska vägen, St Jean Pied de Port – Pamplona, 26 – 30 oktober 2009


 

Hej Stefan!

Vi hade det jättebra på resan. Kommunikationerna fungerade, vi hann tom med flygbussen i Bordeaux på hemresan med ett byte på 3 minuter.
Vi bodde bra och väskorna kom fram.

Vi hade tur med vädret. Temperaturen låg på ca 15-20 grader. Gick i T-shirt den mesta tiden.
Ca 10 minuter regn sista vandringsdagen. Så oktober känns helt ok att vandra i.
Första dagens vandring var en utmaning men vilka vyer vi fick uppleva. Den upplevelsen skulle jag inte vilja vara utan. Dimman låg kvar i dalen när vi började vandra men redan när vi kom ut ur byn började den försvinna och vi gick sedan i solsken. Stötte på kanske 5 vandringspar på hela den dagen. Väl inne i Spanien så var de fler personer på lederna.
Nu när vi provat på är vi helt klart bitna hoppas att vid ett annat tillfälle kunna gå en längre sträcka.

Tack för din hjälpsamhet i samband med bokningen.

Hälsningar Ida
Den franska vägen, Saint Jean Pied de Port – Pamplona, 9 – 13 oktober, 2008