Sagt om Vandra | Camino Francés | Sarría – Santiago de Compostela

Har du vandrat leden? Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter.

Skicka dina synpunkter till vandra@vandra.se eller lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan.

Tack!


Hej!
Ett stort tack för ett mycket väl genomfört samarbete kring vår Santiagoresa i veckan som gått.
Det blev ett minne för livet för våra konfirmander och vi hade det bara SÅ bra.
Allt fungerade toppen.
God mat, bra boende och vandringarna var precis lagom strapatser. Värmen gjorde såklart sitt till för att vi skulle få en del överflödig solbränna och skavsår men det hör också till:-) Om det är något vi ska anmärka på så var det enda att frukostmatsäcken på väg till morgonflighten hem uteblev. De ställde bara fram lite sockerkaka och kaffe och frukt, men vi fixade själva frukost på flygplatsen.
Vi återkommer gärna inför nästa sommar med en liknande vandring.
M v h Julia Bjerleus
Franska vägen, Sarría – Santiago de Compostela, 12 – 20 juni 2017


Jättehärlig resa, där det mesta var till belåtenhet. Frukostarna kunde ha varit lite bättre.

Dock fick jag en mindre chock på morgonen när jag trots att resan var beställd flera månader i förväg hamnade på standby utan förklaring. Tydligen är det något Iberia har satt i system att överboka. Det var alltså ca 20 minuter av ovisshet, men det löste sig. Det som kan vara bra om ni bokar är att informera era resenärer är att man ska vara ute i god tid när man reser hem, vilket vi ändå var. Hamnade i lång kö även om vi var drygt 1 timme innan avgång.

 

Hej!

Vad roligt att höra att du har haft en bra resa!

Jag förstår din oro när du hamnade på stand-by-lista på flyget. Vi brukar alltid rekommendera våra kunder att vara på flygplatsen 2 timmar innan flyget avgår för att ha marginal för trassel som kan uppstå.

Tyvärr är det nog inte bara Iberia som arbetar med överbokningar, det är ett sätt att arbeta i flygbranschen. Detta eftersom de alltid får sena avbokningar. Det var skönt att det löste sig med din hemresa!

Lotta // Vandra 


 

Ett Stort Tack från oss i Östersunds församling och vårt projekt Hållplats!
Väl hemma med glömda blåsor och skoskav, utan ryggsäck och packning inser vi vilken fantastisk vandring vi varit med om.
Tack för all hjälp då vi saknade logi, hälsa särskilt till den/de som hjälpte oss då.

Vi kommer vandra igen – då med god erfarenhet av denna upplevelse!

Östersunds församling i Palas de Rei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//Karin
Vandra i Spanien, Franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela, 9 – 16/8 2015


 

Allt på resan klaffade, inga som helst missöden under hela resan. Väskan var på plats på nya hotellet varje dag. Chauffören väntade på plats. Toppenhotell med kanonfrukost. Rent och fräscht, centralt belägna hotell. Verkligen inget att klaga på!

Lotta Jolanki
Franska vägen, Sarría – Santiago de Compostela, 25 april – 2 maj 2015


 

Tack för en fantastisk fint ordnad vecka mellan Sarria och Santiago de Compostela!

Hotellen var otroligt fina med bra sängar, toppen personal – särskilt på Pension Berenguela i Melide där personalen var helt underbara – bra läge och maten oftast väldigt god.
ALLT funkade perfekt från start till slut! Jag kommer varmt att rekommendera Vandra of Sweden till alla som vill gå ”light” varianten som Louise och jag gjorde.
TUSEN TACK för perfekt service och vänligt bemötande hela vägen!

Bästa hälsningar Rita Norström
Franska vägen, Sarría – Santiago de Compostela, 18-26 oktober 2014


 

Hej Emelie!

Är nu väl hemkomna från vår vandring i Spanien! Vi har haft det fantastiskt bra och alla arrangemang har fungerat perfekt! Stort tack för det! Sedan var det förstås otroligt roligt med alla intryck, all god mat (bläckfisk, bläckfisk, bläckfisk), gott vin och den underbart vackra naturen, alla trevliga människor, och att man faktiskt orkade så som man gjorde.
Ett stort tack till dig!

Vi rekommenderar er till alla vi känner!

Med vänlig hälsning
Carina Åstrand
Franska vägen, Sarría – Santiago de Compostela, 9 – 16 augusti 2014


 

Elva prostar från Mälardalen genomförde en gemensam pilgrimsvandring mellan Sarria och Santiago de Compostela. Lasse Svenson fotograferade, vill du se bilderna kan du klicka på länken och se bildspelet. http://saltisbilder.smugmug.com
Franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela, 29/9 – 7/10 2013


 

Hej Stefan,

Nu har vi varit hemma en vecka och hunnit smälta intrycken.
Vi vill bara tacka för ett otroligt bra upplägg, allt har varit kanonbra och fungerat till 100%
Tack också för all information som skickades innan resan, där fanns absolut inga oklarheter.

Ha en bra dag!
Vänliga hälsningar
Kristina Byberg med sällskap
Franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela, 20 – 27/9 2013


 

Hej Stefan!

Det var en härlig vandring som du har erbjudit oss.
Det är många minnesvärda stunder man har med sig efter denna resan och inte minst möten med andra människor.
Tack för all värdefull information inför resan och ett väl genomfört arrangemang

Med vänlig hälsning
Birgitta Stridh
Den franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela, 24/9 – 2/10 2013


 

Hej Stefan,

Min vandring från Sarria till Santiago de Compostela gick bra. Tack för ett fint arrangemang dessutom spelade vädret med så regnkläderna blev inte använda.

Ett par noteringar vill jag dock framföra:
– Hotel Vilarino var inte bra. Dels var rummet litet, malsalen stängd på söndag em. och frukosten väldigt påver jämfört med de övriga hotellen/pensionerna.
– I Arzua ligger hotellet O Retiro innan man kommer in i stan. Det kanske skulle anges lite tydligare i vägbeskrivningen. Jag gick nämligen förbi och in i staden innan jag blev varse om att jag hade passerat det.
O Retiro ligger i ett småindustriområde ung 1 km innan man kommer in i själva staden. Man går uppför backen förbi den stora Repsol bensinstationen på höger sida därefter efter ung 150 meter tittar man vänster, en stor parkeringsplats framför hotellet O Retiro, som ligger lite indraget. Bra rum och bra frukost.

I Santiago de Campostela skall man försöka att komma med på en visning av taket över katedralen, biljetter i kassan under stora trappan. En intressant upplevelse att vandra omkring däruppe på det enorma granittaket. Det var endast en guidning på engelska under lördagen, så man fick ”tränga” sig in. Rundvandringen tar ung en timma. Rekommenderas.
Hotellet Casa de la Troya var trevligt. Mitt bagage hade inte kommit på eftermiddagen och när jag kom tillbaka vid 18:00 tiden var det fortfarande inte där. Med några tel samtal från receptionen återfanns väskan på ett annat hotell och efter 30 min var den på plats.

En morgonpromenad till de närliggande lokala saluhallarna och marknaden är intressant om man gillar kött, fisk, frukt och grönsaker.
Jag hade en vecka med många intryck och upplevelser och fötter och ben fungerade utan problem. Lite trött ibland men då får man slå av på. takten ett tag eller vila.
Det lokala vattnet kan man dricka överallt vilket var skönt att slippa bära på och inhandla dricksvatten. Barer och restauranger fyller gärna på om man ber om det.

Sammanfattningsvis så är jag mycket nöjd.
Bon Camino

Bästa hälsningar
Arne Sörstedt
Den franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela, 13 – 21/9 2013


 

Hej!

Nu är vi tillbaka och alla är välbehållna
Det började med lite trassel med försenat flyg som du vet
Vi fick mycket bra service från Veuling med hotell mat och frukost
Tyvärr var flyget försenat nästa dag också så vi kom lite för sent till
La Coruna. Men vi hade en trevlig chaufför som väntade på oss
och som körde oss till Sarria. Tyvärr talade han bara spanska så han hade
problem med att förstå var han skulle köra oss i Sarria, men han var mycket tålmodig
och körde fram och tillbaka tills vi slutligen hittade ett ställe som hade pilgrimspass
Då var det så sent att vi insåg att vi skulle inte komma fram när det var ljust om vi
skulle vandra 1 mil, så vi bad honom köra oss direkt till Porto Marin. Det ösregnade dessutom så vi var glada att få åka taxi. Vi fick betala 50 Euro för hans extrabesvär men vi tyckte vi hade inget annat val.

Så första vandringsdagen försvann för oss, men sedan började vi vandra dag 2 en lång dagsetapp. Väl framme kom en taxi och skulle hämta oss, men han hade bara uppdrag att hämta mig och blev förskräckt när vi var 7 st. Han talade också bara spanska så vi bad honom ringa Beatrix på Travel och sedan ordnade det sig. Samma sak hände nästa dag när vi skulle tillbaka. Då kom det bara en taxi och han trodde också att det bara var en som skulle hämtas. Samma procedur med Beatrix och det kom ännu en taxi.

Efter det löpte allt som smort. Bagagetransporten fungerade och hotellen var över all förväntan.

Fräscha och fina med super fina badrum och bra sängar. Frukosten var också mycket bättre än vad vi väntat oss. Kaffe, färskpressad juice. yoghurt, bröd, skinka, ost, marmelad.
Hotellet i Santiago var väldigt speciellt med stenväggar, mycket mysigt. Det hade väldigt bra läge nära pilgrimsvägen till katedralen
Alla hälsar att vi är super nöjda med ditt arrangemang och vi kommer att rekommendera er varmt till andra och även använda oss av er för framtida vandringar

Med vänliga hälsningar
Ingela Eriksson Tibro och övriga 6 vandrare
Den franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela, 28/5 – 6/6 2013

 


 

Hej, Stefan!!

Nu har vi varit hemma en vecka o hunnit smälta alla intryck vi fick under pilgrimsvandringen fr Sarria till Santiago de Compostella!
Vi är mycket nöjda med vandringen ; dagsetapperna var inte för långa,hotellen var bättre än förväntat,vädret var blandat o vi var ju beredda på en del regn!!!! Det var också bra att vi fick 2 nätter o en hel dag i Santiago-mycket trevlig stad o minnet fr mässan är mycket starkt!

Vi vill gärna ändå påpeka ett par saker:
Hotellet i Palas de Rei låg vid en tungt trafikerad genomfartsväg o baren var välbesökt av högljudda o sena gäster så det blev lite väl bullrigt.
Det hade också varit bra att veta att bagaget hämtades kl 9(ca) för vidare transport! Vi höll på att missa att lämna ner det i tid!!!
Leden var ju väl utmärkt o inga problem att hitta bortsett fr Ru’a som vi passerade o fick vända tillbaka till,men det kanske var vårt eget fel,lite ouppmärksamma!

Vi vill tacka för ett trevligt arrangemang o hoppas få återkomma när det suger i ”vandrartarmen” igen !!!

Med vänlig hälsning,
Helena Cederberg o Ewa Rolfsson
Den franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela, 19 – 28 september 2012


 

Hej Stefan

Tack för ett mycket bra arrangemang.
Allt har fungerat bra, hotellen, bagaget och maten har varit jätte bra.
Det var första vandringen för oss båda två men säkert inte den sista.
Det kändes tryggt med så bra instruktioner från dig.

Med vänliga hälsningar Ann-Helen Thyni och Monica Lundqvist-Renström
Den franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela, 17 – 24 september 2012


 

Hej

Nu har jag gjort min vandring Sarria-Santiago de Compostela som du hjälpte mig att boka en dag i februari. Jag är mer än nöjd, trots att det var jobbigare än jag trodde och värmen var intensiv (över 30) de tre första dagarna så är jag helnöjd och hade en härlig vecka. Även om man träffar fler pilgrimer på härbärgen är jag nöjd med min ”lyx” att ha ett eget hotellrum varje dag. Jag flög till A Coruna och åkte buss till Sarria, det blev en ganska overksam dag där i Sarria och jag hade faktiskt kunnat börja vandringen samma dag, det är det enda förändringen jag har tänkt på. Annars är jag som jag sagt mycket nöjd.

Hej och tack
Anna Karin Hedborg-Ekeblad
Den franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela, 22 – 30 juli 2012


 

Hej Stefan!

Det var den bästa resan i mitt 62 åriga liv!
Omväxlande boende, vacker natur, tusenårig vandringsväg, härliga människor och inte minst vandringen och målet!
Vandringsboken var bra, och bra med namn, karta mm på övernattningarna.

Tack!
Kerstin
Den franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela, 11 – 19 maj 2012


 

Hej Stefan!

Vi är nu hemkomna från vår första vandring och har så smått börjat smälta intrycken.
Stort tack för ett fantastiskt arrangemang! Vi är verkligen nöjda med all information före och inför vandringen.
Allt har fungerat u a. Fina boenden på alla ställen och väsktransporten skedde smidigt och bra!

Vi hade lite svårt att hitta vårt boende i Rua. Det hade tre engelsmän också, så vi slog följe med dem. Det blev en liten omväg. De hade också arrangören Tee Travel, vilken de hade mycket att anmärka på. Till skillnad från oss, som var mycket nöjda.

Vi har haft roligt med mycket skratt. Vi har tömt våra hjärnor, nåja lite är väl kvar hoppas vi, mött en del trevliga människor och blivit en upplevelse rikare. Fötterna har hållit bra tack vare Compeed.
Första dagen blev 3-4 km längre då vi missat ett avtag mot slutet. När vi kom fram till Portomarin var det gott att slänga sig på var sin säng, in i duschen och sedan gå ner i matsalen med trevlig personal, god mat och gott vin! .På varje ställe har vi mötts av trevlig personal.

Sammantaget, två helnöjda nybörjare som fått mersmak!

Stort tack!
Margaretha och Margaretha
Den franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela, 14 – 22 maj 2012


 

Hej Stefan!

Vill bara tala om att vår vandring gick alldeles utmärkt. Trots det hopplöst dåliga vädret (bara lite sol första dagen, sen regn, uppehåll, regn uppehepåll). Och på med alla varma kläder. Men mina fyra väninnor var ändå jättenöjda. Vi var mellan 62 och 71 år i gruppen. Inga skoskav etc.

Alla hotell utom ett var jättebra (Berenguela i Melide var väldigt kallt och hade konstiga apparater för uppvärmning m m).

Ha det bra!
Ewa
Den franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela, 27 aprlil– 5 maj 2012


 

Hej!

Nu har det gått en månad sedan vi reste till Spanien (11/9) och började vår vandring till Santiago. Allt gick väl även om det kanske var lite tufft ibland i värmen men vi känner oss stolta som klarat av vandringen. Det var bra hotell vi bodde på speciellt hotellet Casa Do Acivro i Rúa där det fanns gott om plats för oss tre och där vi fick en trerätters middag till ett mycket billigt pris.
Ett påpekande dock: Det går inga bussar direkt mellan Girona Airport och Barcelona Airport El Prat. Man måste in i Barcelona byta transportmedel.

Hälsningar
Ingrid Eek
Franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela, 12 – 19 september, 2011


 

Hej!

Vill bara tacka för en fantastiskt väl arrangerad och upplagd resa mellan Sarria och Santiago de Compostela, vår första vandringsresa. Allt har fungerat perfekt, vi har blivit förälskade i Galciens bygd, människor, mat och dryck och nu funderar vi på var nästa resa ska gå. Vi återkommer!

Hälsningar
Familjen Gärdin
Franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela, 3 – 11 juli, 2011


 

Vill med detta meddelande tacka för en fint arrangerad resa. Vår vandring till Santiago de Compostela blev verkligen en positiv upplevelse!
Hotellen var mkt bra, måhända pension Teodora i Arzua ngt enkel (men å andra sidan var vi mkt trötta då vi kom dit).

Vänliga hälsningar
May Nilsson
Den franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela, 28 juni – 5 juli 2011.


 

Vill Tacka dej för allt fint förarbete du gjorde för oss!
Allt har ” FUNKAT ” mycke bra!
Vi rekommenderar dig varmt till andra som funderar på ”Pilgrimsvandringar”
Detta var vår första men inte sista vandring!
Från Sarria till Santiago de Compostela ca. 12 mil/en fantastisk upplevelse.

M.v.h Margareta/Inga
Den franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela, 30 maj – 8 juni 2011.


 

Hej Stefan,

Nu har vi hämtat oss från vår underbara vandring på Caminon i Spanien som Carin hade vunnit!
Vi vill framföra ett enormt stort tack till dig för ett mycket bra förberedande informationspaket.
Väldigt bra hotell som du säkert valt med omsorg. Varje dag var vi nyfikna på vad du hade bokat in för guldhotell åt oss. Vinst varje dag! Allt klaffade perfekt och vi hade en mycket bra inre och yttre resa på Caminon.

Om du vill använda en testimonial i någon marknadsföring så kommer en här från Patrik:
”Jag har rest i över 45 länder och är luttrad och kräsen när det gäller upplevelser, sevärdheter, mat och kultur. Jag blev helt tagen av vandringen pilgrimsleden Santiago de Compostela. Verkligen något jag kan rekommendera till alla som vill uppleva landsbygden i Spanien som den var för några hundra år sedan, samt få tid för tankar och sig själv på den erkända pilgrimsleden. Vandra.se och Stefan hade gjort ett förträffligt jobb med sina bokningar av hotell längs leden och även det stora informationspaketet man förses med innan resan tog resan till riktigt höga höjder”.Varma hälsningar från Carin Höglund och Patrik Jalkell i Malmö
Den franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela 14 – 21/5 2011


 

Hej!

Vi har nyss kommit hem från vår vandring Sarria – Santiago de Compostela. Vill passa på att tacka dig för utmärkta förberedelser och ett mycket bra upplägg av boende etc. Vi är väldigt nöjda och har haft härliga dagar! Fantastiskt vackert och trevligt! Det har givit mersmak för oss fyra, så vi återkommer nog på andra stigar!

Varma hälsningar,
Anna Ehrenberg
Den franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela, 29/4 – 8/5 2011


 

Hej Stefan!

Vill bara tacka för en sååå välarrangerad vandringsresa!
Allt fungerade så bra, trevliga hotell och så Din fantastiska uppställning och allt fixande för att vi skulle få en bra avslutning trots generalstrejken.

IMPONERANDE!

Varmt tack med vänliga hälsningar
Ebba
Franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela, 21 – 29/9 2010


 

Hej Stefan på Vandra!

Pilgrimsgruppen från Skanör-Falsterbo församling kom välbehållna hem förra veckan från vandringen på El Camino. Jag lovade att höra av mig när jag sorterat alla mina intryck. Resan började faktiskt redan söndagen den 29 augusti med gudstjänst i Falsterbo kyrka där pilgrimerna blev välsignade och utsända av Lunds stifts pilgrimspräst Anna Alebo. Där fick vi också varsitt pilgrimspass med stiftets pilgrimsemblem.
Vandringen blev en mycket fin upplevelse. Vi har mött så många trevliga och omtänksamma människor på vägen. Det var utmärkt väder att vandra i. Solen sken på oss förutom dag två då åskan brakade loss och det kom ett riktigt skyfall. Dock hade vi tur för vi pausade på en liten restaurang och det mesta av regnet föll då.

Hotellen var mycket fina och servicen var bra. Så skönt att komma fram varje kväll och veta att det finns ett rum bokat och det viktigaste av allt, transporten av bagaget har fungerat. Efter första dagsetappen då vi, min vandringskamrat Monica och jag kom fram till Palas de Rei och hotel Casa Benilde blev vi så varmt mottagna av världens vänligaste människa. Vi var väldigt trötta båda två men energin och vänligheten vi mötte gjorde att tröttheten försvann. Ett hotell hade Monica och jag svårt att hitta till. Det var hotellet i Melide, Pousada Chiquitin. Det kunde ha varit lite bättre vägbeskrivning. Hotellet låg precis sidan om härbärget. Vi fick fråga efter vägen dit. Eftersom ingen av oss pratar spanska tog det en stund innan vi hittade rätt, men skam den som ger sig.

Besöket i Katedralen i Santiago satte punkt för vår vandring och vi fick krama om St. Jakob närvara vid pilgrimsmässan och uppleva det dramatiska ögonblicket då botufumerion svängdes fram och tillbaka över alla pilgrimer som var samlade till mässa.

En förutsättning för att den här vandringen gick att genomföra är att man är vältränad. Att ha fötterna i trim är det viktigaste. Jag använde dubbla sidensockor i mina kängor. Stavar är inte heller fel. Gruppen har tränat inför vandringen genom att gå c. en mil en gång i veckan under sommaren. Att det var så mycket uppförsbacke på leden var en överraskning för mig. Man vande sig snabbt att gå uppför. Här nere i Skanör-Falsterbo har vi inga backar så att gå uppför så mycket hade ingen tränat på.

Jag vill också berätta att det är förbjudet att ta med sig ryggsäckar in i katedralen. Vi stod en och en halv timma i kö i hällregn för att komma in i katedralen. Då det blev vår tur att gå in blev vi bryskt bortmotade av en vakt som upplyste oss om att det inte är tillåtet att besöka katedralen med ryggsäck. Den var tom förutom plånbok och pass. Det var bara att gå till hotellet och sätta ryggsäcken och stoppa sina tillhörigheter i en ficka. Ett tips, skriv gärna om det i er ”Avreseinformation”.

Jag kom hem med ny erfarenhet och massor av härliga intryck. Jag har inget emot att göra om vandringen igen men kanske en ny sträcka.

Tack för fint upplägg.
Kära hälsningar Eva Lindberg
Skanör
Franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela, 30/8 – 8/9 2010


 

Hej igen Stefan.

Vi har nu sedan några dagar kommit åter efter vår resa och vandring i Spanien. Vill bara ge Dig lite feedback på hur det var.

Först vill vi säga att ALLT fungerade perfekt. Resan ner gick utan problem. Ok, det var många resenärer som skulle med bussen från Santiago till Lugo. Så första bussen var full. Men chauffören ordnade snabbt en ny som tog oss vidare till Lugo. Därifrån for vi vidare till Sarria.

De hotell Ni ordnat var alla helt ok. Klart över vår förväntan. Och det kändes skönt att veta att vi hade hotellrum när vi kom fram till resp. ort efter dagens vandring. Lät lite jobbigt för dem som bodde på härberge och tvingades jaga en del för att hitta sovplatser.

Att vi inkluderat middag på kvällarna var likaledes bra. Att det dessutom ingick vin till SAMTLIGA middagar var också mer än vi förväntat oss. Vi vill också ge extra plus åt speciellt 2 hotell.
Först Hotel Casa Benilde i Palais de Rei. Vilken fantastisk personal. Detta hotell förtjändade minst 2 stjärnor till jmf. med den enda de hade. Vi har nog aldrig blivit trevligare bemötta än vi blev här.
Sedan också Hotellet i Santiago de Compostela, MV Algalia för dess frukost och ??? framförallt middagarna.

Middagarna var verkligen ”First Class”. Fantastisk mat, gott vin och suverän service.

Att dessutom transporten av vårt bagage fungerade klanderfritt var ett extra plus.

Så vi vill Tacka för ett perfekt arrangemang rakt igenom. Om vi har planer på nya vandrigar kommer vi definitivt att kontakta Er för att efterfråga Era möjligheter att hjälpa oss.

Med vänliga vandrarhälsningar
Bengt och Ann-Liisa Skans
Jan och Mariella Hedendahl
Franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela, 30/8 – 8/9 2010


 

Hej,

Vi har kommit hem ifrån vår vandring- vi är mycket nöjda med arrangemanget som du har gjort. Trevliga ställen att övernatta på med spansk husmansmat. Vårt hotell i Santiago de Compostela var en liten pärla – ett boutiquehotell i budgetklass – en mycket ambitiös kock hade dom – maten var fantastisk. Högmässan var mycket fin och vi fick se det stora rökelsekaret när det svängde ifrån sida till sida. Vi har med allt det som vi förbeställde (hotell, mat, bagagehantering) kunnat koncentrera oss på vandringen – vi klarade det alldeles utmärkt – inget skoskav eller så. Hotellet i Barcelona låg väldigt centralt och bra. Vi har vänner som kommer att vandra i höst med samma arrangemang som oss. Eventuellt kommer andra i vår bekantskapskrets att vandra nästa år. Vi har idel lovord att ge och rekommenderar vandra.se till våra vänner och bekanta. Vi kom i kontakt med vandra.se genom min väninna som vandrade för ett par år sedan med sin man – samma arrangemang som vi har haft. Ett stort tack för ett bra arrangemang!

Mvh
Anne och Ulla
Franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela, 9 – 17/5 2010


 

Stefan.

Vi har nu varit hemma sedan förra måndagskvällen. När jag kom tillbaka till kontoret var det en enda röra då vi skulle tömma ett stort förråd + att folk bytte rum, så det var bara att hugga i.
Jag hade sagt till alla mina medvandrare att de inte skulle sätta igång kroppen med racerfart utan hålla kvar känslan av frid och avslappnin… där fick jag för det.

Vi hade en fantastisk vecka på vandringen. Svalare väder än förra året men blåsten gjorde att regnmolnen inte stannade upp utan släppte ca 10 droppar och sen var regnet över.

Vi hade inte alls så mycket skoskav. Berodde kanske på det svalare vädret men också på att vi hade mer vana vandrare men gamla ingångna skor.
Hotellen fungerade perfekt. Det första i Sarria var ju helt enormt inte minst frukosten. Den fick de ju sen vänja sig av med snabbt men det tog de med jämnmod också. All hotellpersonal var hjälpsam och trevliga
I Melide stekte pappa i köket en fantastiskt god plattfisk till oss alla. Mamman pysslade om en halskrasslig deltagare under förmiddagen med fika under hennes väntan på bussen. Hon åkte sen buss några dagar och det fungerade bra.

Framme i Santiago hittade vi hotellet. Det var ??? också bra. De bjöd oss på fika under eftermiddagstid. Gissa om det blev uppskattat. Hotellet låg ju mycket bra till både för att ta sig till centrum men också till flygbussen. Om jag inte missminner så låg förra årets hotell alldeles i närheten vilket gjorde att jag kunde imponera och leda dem rätt utan problem

Angående maten de båda sista kvällarna så fick vi Galicisk meny båda kvällarna, kanske inte så bra. Vissa av rätterna gillades av alla men det räcker med en kväll. Den första restaurangen är ju trevligare miljömässigt och rätterna var flera men bläckfisken var godare på den sista.

Helhetsintrycket är att allt fungerade perfekt, även vårt flyg hem vilket är helt enormt i dessa asktider.

Tack för denna resa och allt arbete som du lagt ner på vårt gäng!
Britta Lindberg
Den franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela, 2 – 10/5 2010


 

Hej Stefan!

Just hemkommen (vi klarade oss undan askmolnen) från vandringen Sarria – Santiago, vill jag bara tacka Dig för en fantastiskt välordnad och trevlig resa. Det blev en upplevelse och ett minne för livet.

Med vänlig hälsning
Annica Boman
Den franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela, 2 – 10/5 2010


 

Hej Stefan

Vi är nu åter i Sverige efter några fina dagar i Spanien.
Vill tacka dig för ett gott jobb med att ordna våra inkvarteringar, resor mm. Allt har fungerat perfekt. De flesta hotellen var mycket bra och med god service.
Och , tackolov, askmolnen skingrades lagom till vår hemresa!Med vänlig hälsning

Glad vandrare
Den franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela, 3 – 12/5 2010


 

Hej Stefan!

Vi är lyckligen hemkomna och så småningom har vi också ”kommit ner på jorden igen” efter en fin och upplevelserik vandring från Sarria till Santiago de Compostela. Vädret gynnade oss verkligen med lagom vandringstemperaturer, och sedan kom värmen med teperaturer mellan 25 och 28 grader, när vi väl nått fram till målet.

Vi vill gärna framföra ETT STORT TACK för dina arrangemang. Allt klaffade perfekt med hotellen och bagagetransporterna. Personalen var vänlig och rummen var bra. Det nya hotellet MV Algalia i Santiago var mycket bra och läget var perfekt med några minuters gångväg till katedralen och stadens absoluta centrum.

Vi har redan hunnit rekommendera dina tjänster till några vänner och bekanta.

Ännu en gång, varmt tack och en hälsning från hela gruppen genom
Håkan Wikberg
Den franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela, 16 – 24/9 2009


 

Hej!

Jag vill tacka dig för ett fantastiskt fint ordnat program till min vandring Sarria – Santiago de Compostela den 27 juli – 4 augusti – 09!Det var en härligt annorlunda upplevelse för mig och jag vill återkomma nästa år för att vandra en annan sträcka. Vandrade ensam och träffade inga svenskar eller ens skandinaver utmed min lilla del av Caminon. Jag trodde det skulle vimla av dem! Men, det vimlade av pilgrimer med andra nationaliteter, trevligt! Trots detta kände jag mig aldrig otrygg utan njöt av min stilla vandring hela vägen. Det enda som krånglade för mig var att få ut ett pilgrimspass. Kunde inte få ett där du skrev utan blev hänvisad lite fram och tillbaka. Språksvårigheter var nog orsaken till detta.

Vi hörs, ringer och bokar ny vandring snart!
Katarina Stabeck-Ingemansson
Den franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela, 27/7 – 4/8 2009


 

Hej!

Nu har vi vandrat och allt har gått väldigt bra. Du har gett oss all info vi behövde och leden var utmärkt markerad hela tiden, vi var ju inte ensamma heller så man kunde fråga om det var något. Ibland kändes det nästan som ett lämmeltåg med vandrare. Vädret perfekt att vandra i och naturen vacker.

Vi hade kanske hellre vandrat lite längre sträckor och tagit det på 5 dagar men det vet man ju inte i förväg.
15 km som vi vandrade två dagar är för kort sträcka, hade hellre velat ha drygt 20 då också.

Hotellen var jättebra det var bara hotell Xaneiro i Melide som inte höll samma klass som de övriga.
Om du har kontakt med ägarna till hotell Casa Benlide i Palas de Rei måste du säga att trevligare mottagande har vi aldrig fått på ett hotell. Och det var så fint.

Tack för att du hjälpt oss få en fin vandring
Carolina
Den franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela, 30/8 – 7/9 2009


 

HEJ

Vill bara sända dig ett senkommet stort TACK för en mycket välplanerad och trevlig resa.Mycket bra information. Vi hade dessutom stor tur med vädret, lagom temp och sol och i stort sett regnfritt!
Hotellen var bra bortsett från Xaneiro i Melide, som var mörkt och lite rått. Restaurang Rúa Nova i Santiago de Compostela tyckte de flesta att serveringen var extra långsam och maten si så där finns säkert bättre alternativ? Förstår att du inte helt kan påverka sådant men vill ändå nämna vad vi tyckte.

Sammantaget var resan en stor upplevelse och vi kan rekommendera er till våra vänner.

Med vänlig hälsning
Olof Fälton och Ann-Mari Fälton
Den franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela, 3 – 11/5 2009


 

Hej Stefan!

Vi har haft en fantastiskt fin vandring på franska pilgrimsleden från Sarria till Santiago de Compostela under 6 dagar i maj 2009.Trots att vi alla var 60+ klarade vi av vandringen utan problem. Allt fungerade perfekt, hotellen, maten, bagagetransporterna och beskrivningarna över lederna. Bara vid ett tillfälle hade vi svårt att hitta hotellet. I Melide skulle hotellet ligga efter huvudleden vilket vi tolkade som trafikhuvudleden men hotellet ligger efter vandringshuvudleden.

Vandringen gav mersmak och nästa år återvänder vi för att gå sista biten från Santiago till Fisterra (Muxia) vid atlantkusten.

Vänliga hälsningar
Lena Steinholtz
Den franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela, 5 – 13/5 2009


 

Hej Stefan!

Tack för en väldigt trevlig vandring!
Vill berätta för dig att det löste sig med pilgrimmspasset. Jag pratade med dig i telefonen, om du minns? (Fick inte ut några pilgrimspass i Sarria, polisen hänvisade till kyrkan och kyrkan ville inte lämna ut pilgrimspassen, stämplade i våra anteckningsblock).

På pilgrimskontoret berättade vi som det var och visade våra stämplar från vårt block och det godtogs!

Vi är väldigt nöjda!

Med vänliga hälsningar
Elisabeth
Den franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela, 3 – 11/5 2009


 

Hej Stefan!

Det blev en mycket lyckad vandring och ett jättetack för att du ordnade
det så bra med val av hotellrum. Alla hotellen var mer eller mindre
mycket bra. Längden på vandrings turerna var också mycket väl anpassade
till vad ordinära personer klarar av utan men. Vi var alla fyra
jättenöjda.

Mvh Christina Leijonhufvud
Den franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela, 5 – 13/5 2009


 

Hej Stefan

Vår vandring var helt fantastisk, allt gick bra, transporterna av kappsäckarna, övernattningarna allt ”funkade”. Det enda lilla som kan nämnas var att våra pilgrimspass inte fanns på hotel Roma när vi kom till Sarria, men det ordnade sig naturligtvis, vi fick dem på polisstationen.

Underbart att träffa människor från i stort sätt hela världen. Vädret var på vår sida, regn bara 2 timmar på hela veckan.

Tack för allt, Du blir rekommenderad.

Hälsningar
Ulf Ingberg och Göran Hongell
Den franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela, 20 september – 8 oktober, 2008


 

Hej Stefan

Vi har haft det bra i Spanien! Tycker att allting kring resan och boendet, som du hade ordnat åt oss, har funkat väldigt bra.
Det var dock en tuff vandring! Till en del tror jag att det berodde på att vi var en så pass stor grupp och att det handlade om ungdomar. Fast samtidigt blev det nog för de flesta av oss en bra övning i ”teambildning” och i att ta hänsyn till varandra.

Med tanke på att det var så pass jobbigt, bestämde vi oss efter bara några dagar att skicka bagaget och tog då hjälp av 24 timmar servicen. Det var väldigt bra att det gick att ordna med transporten fast vi redan var på plats och bestämde oss ganska sent på kvällen för att vi behövde skicka våra väskor!

Det var inte alla som orkade gå hela vägen, en liten grupp tog bussen en dag och så var det några som hade otur med skador som var tvungen att åka även andra dagar. Tror dock att det har varit en spännande upplevelse för alla.

Skulle nog inte gå med en så stor grupp igen, framförallt inte ungdomar. Kan dock tänka mig en mindre grupp men skulle nog välja att skicka bagaget, kanske främst när man vandra med yngre. Kan också tänka mig att det skulle behövas mer förberedelse med gruppen kring vandringen. Det blev tydligt att många inte hade förstått hur tufft det skulle vara och trots våra goda uppmaningar inte hade vandrat någonting innan.
Själv tycker jag att det har varit en fantastisk resa klarade dock inte gå hela vägen. Dels för en infektion i foten och dels för att någon av oss ledare var tvungen att åka med de ungdomarna som inte orkade. Så jag får ta en tredje gång ner till Spanien så att jag äntligen lyckas vandra åtminstone den sträckan de andra gick nu. När det blir av tänker jag nog inte ta med några ungdomar dock:-)

Tack för allt som du hade ordnat åt oss!

Hälsningar
Sonja med 33 ungdommar
Den franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela, 13 – 21 juni 2008


 

Hej Stefan!

Hoppas att allt är väl med dig och att du får en fin semester. Jag ville bara skriva en rad till dig, nu när vi är hemkomna från vår pilgrimsresa, och tacka för ett fantastiskt bra upplägg och tack för allt engagemang du visat gällande vår konfirmandpilgrimsvandring. Gruppen som vi var nere med är nu konfirmerade och vi hade en oerhörd fin resa tillsammans. Allt fungerade perfekt, till och med vädret var utmärkt! Jag har verkligen uppskattat vår kontakt och hör av mig igen om det blir fler vandringar.

Allt gott!
Anna
Sarria – Santiago de Compostela 14 – 23 juni, 2008


 

Hej Stefan!

Tack för hjälpen att ordna en så bra resa för mig och Helena!
Hotellen var mycket trevliga, några var bättre än andra men vi fick alltid ett fint bemötande.
Vi fick inte våra papper att stämpla på under vandringen till santiago de Compostela som vi skulle ha fått på det första hotellet men det var ju inte svårt att gå till kontoret och hämta dem. Så det ordnade sig bra.
Vi har sett och upplevt mycket och träffat en hel del nya människor. Det blev mycket att smälta.
Det var en konstig känsla att efter en relativt ödslig vandring komma till ett folkmyller i Madrid som firade sin självständighetsdag 2/5!

Ha det bra!
Eva Gustafsson
Den franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela och Madrid
23 april – 3 maj 2008


 

Hej Stefan!

Vilken fantastiskt välarrangerad vandringsresa du fixade åt oss.
Allt klaffade.
Jätte mysiga hotell och korrekta färdbeskrivningar.
Lite fuktigt väder men mest uppehåll och även sol.
Restaurangen i Santiago var jätte bra, god mat och härlig stämning.
Faktiskt inte ett skavsår men lite stela i leder och muskler den dagen vi gick 32 km, bra med Voltaren kräm.

Vi återkommer!

Varma Hälsningar
Maria, Suzanne, Ann, Annie,Margaretha och Brita
Den franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela
11 – 17 maj 2008


 

Hej Stefan,

Åter igen efter en härlig vandring efter Caminon.
Hotellet i Santiago var trevligt och pittoreskt och det kändes verkligen skönt att kunna lämna en väska kvar där medan jag vandrade.
Vandrade från Sarria till Santiago och tog sedan bussen till Finisterre och sov över där en natt.
Allt fungerade jättebra, fanns alltid plats på allbergue, naturen var underbar och alla medvandrare trevliga.
Pilgrimsmässan kl 12.00 i Santiago var fascinerande, verkligen nåt jag kommer att minnas (trots att de inte läste upp min namn eftersom jag anlände till Santiago samma morgon)

En resa som jag verkligen kommer att rekommendera andra.

Hälsningar
Ulla
Den franska vägen, Sarria – Santiago de Compostela
29 april – 8 maj 2008


 

Hej

Nu har vi smällt våra intryck efter vår vandringsvecka på Pilgrimsleden.Vi vill tacka för det jättefina arrangemangen, allt funkade bra med hotell och transporter, vi hade till och med tur med vädret, inte ett moln på himlen och en temperatur runt 22-23 grader. Tur att du tipsade oss om att det kunde bli problem med bagaget, Monikas väska fick vi inte förrän tisdag kväll men vi hade vandringskängor och byxor i handbagaget tack vara dina varningar så det skadar inte att du utvecklar din dessa till kommande resenärer.

Nästa gång blir det Skottland!

Tack för ett fint arrangemang!

Vänliga hälsningar
Monika o Peter Lindh
Franska vägen/Camino Francés, Sarria – Santiago de Compostela, september 2007


 

Hej

Har haft en fantastisk vandring i sol och regn, med riktigt bra hotell. Casa Belinda utmärkt liksom hotellet i Compostela. Det gick mycket bra att vandra ensam.
Jag var inte rädd en sekund kände mig fullständigt trygg. Dessutom kan jag inte ett ord spanska och Gallicierna kan inte ett ord engelska. Men livet fixar sig ändå!
Det jobbigaste var faktiskt flygresorna, möjligen att man ska resa med Ryan Air via London , det finns direktflyg London – Compostela.

Jag kommer att vandra igen hör av mig om ett halv år.

Anna Carin Berglund
Franska vägen/Camino Francés, Sarria – Santiago de Compostela maj 2007


 

Hola Stefan,

Vi har nu kommit hem från vandringen Sarria – Santiago och vill gärna tacka
dig för en minnesvärd vecka. Allt fungerade bra med undantag för morgontrött
personal på Hotel Carlos i Melide. Vi trivdes bra med att vandra i
Spanien, träffade många trevliga pilgrimer på vägen. Uppläget med att skicka
bagaget mellan hotellen uppskattades av oss som fyllt 60. Särskilt tack för
tipset att lufta fötterna regelbundet (tycker Kerstin). Vädret var bra hela
tiden utan sista halvtimmen i Santiago då det öste ner. Tack och lov så
slapp vi översvämningarna i Rioja och Katalonien.

Vi överväger att ta en ny tripp nästa sommar t ex i Kantabrien.

Varma hälsningar
Kerstin och Rolf
Franska vägen/Camino Francés


 

Hej Stefan

Tack för ditt mail och för dina arrangemang!
Det är roligt att kunna lämna synpunkter, när det är så positiva upplevelser.
Alla hotell vi bodde på var mycket fräscha och sängarna sköna. Flera gånger hände det att vi dessutom blev glatt överraskade av den mycket goda middagsmaten.

Transporten till Sarria och sedan av bagaget mellan hotellen fungerade fint.
Beskrivningen av vandringsvägen gick bra att följa utom en gång. På väg till Portomarin fann vi aldrig början på stigen (”Härifrån går du ner till Moimentos, först på vägen och sedan på en stig och därefter når du
Marcadoiro…”) och gick istället bilvägen. Två gånger. Gick tillbaka, eftersom vi förstod att något var fel. Hörde med lokalbefolkningen, som bekräftade att vi skulle gå där. Vi fick ihop rätt många kilometer extra den
dagen!

Jag hade varit orolig för att mina ledbesvär skulle begränsa gåendet, men det gick helbra och vi behövde inte ta buss eller taxi någon sträcka. Det var en omväxlande och härlig terräng att gå i med många backar upp och ner,
ibland på skönt halvskuggade skogsstigar och ibland i blossande sol.

För min del var vandringen målet, men även det faktiska målet, Santiago de Compostela, var en stor upplevelse med dess otroligt fina gamla stadsdel. Vi behövde bara korsa vår gata, så var vi uppe i de vackra kvarteren.

Tack också för det lysande vädret…

Glada hälsningar
Christina
Franska vägen/Camino Francés


 

Hej Stefan!

Vi har haft en underbar vecka i Galicien. Min ynkliga spanska har räddat oss vid några tillfällen. Jag tror vi mötte tre personer som kunde engelska på 7 mil. Hotellen var mycket bra, men de lurade oss att äta 10 EUR menyer på kvällarna, så det blev inte så pilgrimsmässigt och dyrare än vi hade tänkt. Avenida hade ingen restaurang men det finns ju billiga och bra i närheten.

Tack än en gång
Hälsningar
Eva-Mari Karlsson Kempi
Franska vägen/Camino Francés, Palas de Rei – Santiago de Compostela, 20 – 27 maj 2006


 

Hej!

Vår vandring från Sarria till S de Campostella var fantastisk vacker
och rik på upplevelser.

Vi tackar för en pefekt organisation med bagagetransport och hotell
bokningar.

Vi återkommer gärna!

Mvh Liselotte Liedberg, sommaren 2005
Franska vägen/Camino Francés


 

Det finns 1 kommentarer. Lägg till din kommentar

  1. 2 oktober 2016 | Lena Olsson skriver: Svara
    Nyss hemkommen från en underbar upplevelse tillsammans med min dotter. Perfekt planerad vandring och härliga mysiga övernattningar. Vi träffade en massa underbara människor från hela världen. Jag kan varmt rekommendera denna vandring, ni kommer inte att ångra er.

Skriv gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.