Sagt om Vandra | Camino Francés | Pamplona – Logroño

Har du vandrat leden? Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter.

Skicka dina synpunkter till vandra@vandra.se eller lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan.

Tack!


Som alltid när jag har bokat igenom Vandra så är allt väl organiserat med bra information och man kan glömma allt kring boende och väskor. Det ger möjlighet att njuta och få ut så mycket det går av sin vandring. Genomgående bra boende med varierande standard på frukost men helt ok. Allt skall inte var som hemma för då finns det ingen upplevelse att minnas tillbaka på. Vi hade svårt att hitta en bus från Logrono till Bilbao så det fick bli tåg med Renfe från Logrono. Vi kan rekommendera det ! Tar lite längre för det kör långsamt och man får se mycket då det slingrar sig fram i landskapet.

Lars Wennergren, Franska vägen Pamplona – Logroño, 6 – 15 september 2018


Alltid fint arrangemang via Vandra. Aldrig några problem skapa vandringsrutt enligt egna önskemål. Man får också alltid värdefulla tips och förslag av Stefan, som tålmodigt och engagerat ser till planera det allra bästa för mig!

Silvia Orstadius, Franska vägen Pamplona – Logroño, 14 – 21 juni 2017


Kontakten med Vandra var positiv, hjälpsam, snabb!

Ledbeskrivningen var utmärkt, men kunde kompletteras med sträckans underlag för att förstå vilka skor som krävs.

Det var strålande väder, otroligt fina byar, vacker natur och trevligt socialt umgänge på kvällarna tillsammans med andra vandrare från hela världen.

Vi bodde på två jättebra hotel, en natt i Estella och en natt i Logrono, de andra nätterna var hotellen helt ok.

Vi har använt oss av Vandra vid två tillfällen för vår vandring till Santiago de Campostella och är supernöjda med all information från Vandra och Stefan Krantz. Vi tänker fortsätta vår vandring med deras hjälp! Bon Camino

Gunnel och Jan Forslund, Franska vägen Pamplona – Logroño, 26 sep – 1 okt 2015


 

Hej och Hola (på spanska)!

Nu har vi, jag och Agneta, kommit hem efter ytterligare en skön och nödvändig etapp på vår väg till Santiago de Campostela/Finistere.
Denna gång började vår vandring där vi avslutade förra året – på Hotel Eslava i Pamplona. Årets etapp var till Logroño i Rioja.
Men först och sist var vi i Madrid några dagar. En stad jag hade fördomar om innan, men de grusades omgående. – Trevlig flygplats, Barajas. – Bra kommunikationer in till city och järnvägsstationen Atocha. Bra hotell, och nära Atocha, bodde vi på i närheten av gamla staden, bra lunch och cafe på hotellet med mkt bra servering och mkt god apelsinjuice – de pressade själva!
Vi bodde nära de berömda museerna Prado och Rein Sofia, och nära det mesta! Caféer och Tapasställen överallt! Det fantastiska fotbollslaget Real Madrids hemmaplan – Santiago de Bernabeu – min pojkdröm fick en liten ”julafton” att gå på gräsmattan och vara inne i Zinidan Zidans omklädningsrum! Nu är Real Madrid ånyo mitt lag igen! (efter mycket prat och snack om oegentligheter genom åren …) Det var generöst, vänligt, välvilligt och trevligt överallt i Madrid!

När vi ånyo började vår vandring var det varmt, över 30 grader fram på mitt på dagen, och kalla/svala nätter (ca 10 grader) och mornar.
Vi tyckte det var lite mastigt att gå 4 dagar i sträck i ca 9 timmar/dag. Kände att det skulle ha varit skönare och mer avkopplande om vi hade tagit en en dags vila efter 2 gångdagar, för att upptäcka och se övernattningsstaden/byn lite närmare och själv komma ikapp efter allt vi sett, hört och mött under vandringen. Bl.a. var det en dag när vi mötte på en fåraherde och hans fina hund som vallade de fridsamma långhåriga fåren. Där hade vi velat vara en lång stund t.ex., se bif.bild.

Nästa etapp, nr 3, som vi ”drömmer” om att göra i vår(2012), i april, mellan Logroño och Burgos skulle vi vilja dela upp på 2 gångdagar – 1 vilodag – 2 gång – 1 vilodag samt 2 gångdagar och avsluta med 2 dagars upptäckande i Burgos.

Anslutning (kanske från Barcelona) t.o.r med flyg och tåg Barcelona-Logroño samt retur Burgos–Barcelona. Samt ha 2-3 dagar semester i Barcelona.

Lite synpunkter från hotell,mm:
– Hotellet i Puerto la Reina hade en mkt vacker restaurang i källaren! Men ”gnällig” personal. Dom påpekade hela tiden att dom var få och behövde mer personal!
– Annars hyfsad mat mm på alla övernattningshotel. Även om det inte var ”toppar” som på vägen till Pamplona.
– Serveringspersonalen i Estella trodde man var hämtad ur Pang i Bygget! John Clees medhjälpande spanjor t.ex.!
– Vägarna var bra markerade, förutom då vi kom till Rioja, där vi fick leta efter vägen ibland – men det stod det också om i den utomordentliga guideboken du skickade oss. Tack! Den var till stor hjälp och upplysande.
– Logroño var en pärla! Fantastisk stad – generös och vänlig. Gångavstånd till känd vingård – Bodega. Bra restauranger, caféer mm. Många kyrkor att titta på mm.
– Hotellet hyfsat även om det var lite stelt. Det var ju ändå ett 3 stjärnors hotell!

Ja nu rullar den mörka årstiden in men Agneta och jag värmer oss med drömmen om att göra vår tredje resa till vägen till Santiago.

Varma hälsningar
Agneta och Sven Andersson
Franska vägen, Pamplona – Logroño, 22 – 28 september 2011


 

Hej Stefan

Pilgrimsvandring 3-8 sept, 2011
Väl hemkomna efter en mycket innehållsrik och livsgivande vandring från Pamplona till Logrono vill vi tacka för det fina researrangemanget.
Allt har fungerat perfekt. Trevliga små hotell, härliga frukostar, fina kartor och goda råd inför resan. Stort tack, vi fortsätter vår vandring i vår.

Varma hälsningar
Ulla Olsson
Eva Bertilson
Gunilla Götestam
Franska vägen, Pamplona – Logroño, 3 – 8 september, 2011


 

Hej Stefan!

Jag och min vandrar kompis och namne vill bara berätta att vår vandring på Caminon från Pamplona till Logrõno fungerade helt perfekt. Allt klaffade från vädret, hotellen, maten, upplevelser, vänliga och hjälpsamma spanjorer. Det var verkligen en upplevelse att vandra i den vackra och skiftande miljön, naturens tystnad men också fågelsång. Hörde näktergal flera gånger. En stor skock canadensare som vandrade (och pratade, pratade) bitvis utan ryggsäck och åkte buss bitvis råkade bo på samma hotell som vi en natt och de var inte tysta.

Sista dagen gick vi 3 mil fram till Logrõno, tog 9 timmar och det var varmt, men jag var inte särskilt trött vid framkomsten mer törstig. Härlig känsla!
Vi vill i alla fall tacka dig så mycket för all vänlig hjälp och råd som vi fått och som gjorde vår resa så minnesrik och rolig. När vi kom hem till Sverige igen så konstaterade vi att vi får väl ta 10 mil nästa vår igen och om 7 år är vi framme i Santiago de Campostela.

Många vänliga hälsningar från
Birgitta R. och Birgitta H.
Den franska vägen, Pamplona – Logroño, 13 – 18/5 2009


 

Inga kommentarer ännu.

Skriv gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.