Sagt om Vandra | Camino Francés | O Cebreiro – Santiago de Compostela

Har du vandrat leden? Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter.

Skicka dina synpunkter till vandra@vandra.se eller lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan.

Tack!


Hej Vandra

I torsdags kom vi hem från vår 8 dagars vandring mellan O Cebreiro och Santiago de Compostela. Vi var 3 par och alla vill tacka er för ett utmärkt arrangemang där allting klaffat perfekt. De transfers vi bokade genom er fungerade utmärkt, (en mindre väntan på taxin vid Pedrafita do Cebreiro som sedan Tee Travel snabbt löste efter ett tel-samtal) samt att alla bagagetransporter.

Boendena var genomgående bra till mycket bra och frukostarna var bättre än förväntat. Dock en kommentar till boendet i Portomarin som ligger för långt från leden. Etappen till Portomarin tyckte vi var den jobbigaste och när man äntligen kom till stan har man ytterligare en dryg kilometer, upp, ner och upp, innan man kommer fram till Santa Maria där vi var helt slut. Ingen orkade ens tänka tanken att gå tillbaka och titta på stan och starkt rekommendation om detta boende ändras till alternativ inne i staden. På morgonen var sedan hotellet hyggliga och körde oss utan kostnad till anslutning på leden.

På boendet i Palas de Rey fanns de trevligaste hotellvärdarna och det trädgårdsliknande boendet i Rua var en fullträff (synd bara att poolen, som var stängd, höll på att växa igen av alger).

Bra och centralt läge på hotellet i Santiago, särskilt efter som vi bodde där 2 nätter och hade bra med tid för att se staden och gå i pilgrimsmässan.

Sammanfattningsvis är vi mycket nöjda med resan och ert arrangemang och vi har redan nu funderingar på Amalfi kusten nästa höst.

Med vänlig hälsning

Margareta o Håkan Granfors
Franska vägen O Cebreiro – Santiago de Compostela, 11 nätter, 2 – 13 september 2018

PS I ert material skriver ni att strålarna på vägmusslorna i Galicien pekar åt motsatt håll jämfört med etapperna i början av Caminon, dvs åt för oss rätt håll mot Santiago. Helt rätt för de musslor man har på sin vänstra sida i gåriktningen, då alltså strålarna pekar åt samma håll som de gula pilarna. Står däremot musslan på höger sida om vägen vilket är nästan lika vanligt pekar strålarna åt motsatt håll, alltså bakåt, än vad gula pilen visar. Caminon är f ö väldigt väl skyltad (den sträcka vi gick) och det finns ingen risk att man går fel eller tappar bort sig.


Jag och min flickvän har pilgrimsvandrat i Spanien (Camino Francés) från O Cebreiro till Santiago de Compostela (11 nätter). Mitt helhetsomdöme av resan är att jag är mycket nöjd. Vandringen på drygt 16 mil genom den spanska landsbygden har varit underbar med många härliga vyer och platser. Liksom tidigare resor jag beställt från Vandra (detta var den tredje) har organisationen varit suverän. Trots att vi bott på ett tiotal olika hotell och fått våra resväskor transporterade dag efter dag har logistiken alltid fungerat utmärkt. God information (inkluderat en föredömlig reseguide) har bidragit till att gör resan behaglig att genomföra.

 Vandras val av hotell har också genomgående varit bra. I de flesta fall har rummen varit mysiga och maten som serverats god. Ett tråkigt undantag utgörs emellertid av hotellet i Santiago de Compostela där vi tillbringade våra två sista dagar på resan. Vi bodde i ett källarrum som var kvavt och mörkt. Samtidigt var hotellets middagar förlagda till en fristående restaurang som arrangerade festmiddagar för stora sällskap. Båda kvällarna som vi åt på restaurangen fick vi sitta intryckta i ett hörn medan 100-150 spanjorer tog upp centralutrymmet och livat sjöng och hojtade. Mitt förslag är att Vandra ser över valet av hotellet/restaurangen för framtida resenärer. Denna plump i protokollet förändrar dock inte det goda helhetsintrycket av resan som jag ger betyget 5 av 5 möjliga. Jag kan starkt rekommendera Vandra och Camino Francés för den intresserade. 

Bästa hälsningar Jonas Lindblom

Franska vägen O Cebreiro – Santiago de Compostela, 11 nätter, 20 – 31 juli 2017

 

Hej Jonas!

Tack för dina fina ord, det är alltid roligt att få höra att ni har haft en fin resa och är nöjda!

Tack också för att du låter oss veta att hotellet i Santiago inte uppnådde den standard vi erbjuder. Vi har kontaktat vår leverantör i Spanien för att säkerställa att det inte händer igen.

//Lotta


Hej på er

Sitter o inser att jag missat o återkoppla till er om min vandring.
Och som vanligt var allt helt klockrent.
Jag o dottern hade en helt underbar vistelse, det var riktigt roligt att göra detta med henne. Hon har sen vi kom hem blivit som hon själv säger ( lite pånyttfödd ). Vi träffade underbara människor längs vägen b.l.a 4 damer o 1 herre från Stockholms trakten dom reste för övrigt med vandra och vi bodde några nätter på samma ställe. Supertrevliga. Sen var det riktigt bra väder och det underlättar ju.

Detta var min andra resa och nu måste jag fundera på nästa resa. Det får bli antingen från Porto till SDC eller Ev från Norra leden till SDC

Det får bli nästa höst.

Stort tack för ert suveräna upplägg.

Återkommer

PS 2019 är siktet inställt på hela leden med 2 kollegor då vi fyller 55 allihop.

Roger o Karoline
Den franska vägen, O´Cebreiro – Santiago de Compostela 16/9 – 25/9 – 2016


 

Proffsigt och vänligt bemötande. Snabba återkopplingar. Tydliga och bra resedokument, kartor och info. Sammantaget en mycket god service. Dessutom en mycket trevlig resa. Jag har redan rekommenderat er för andra och ser fram emot att ev. kunna  utnyttja era resor fler gånger. Tack!

Anders Lindholm
Den franska vägen, O´Cebreiro – Santiago de Compostela 31/5 – 12/6 – 2015


 

Hej Stefan.

Jag vill bara skicka en enkel återkoppling efter vår pilgrimsresa till Santiago.

Allt fungerade till belåtenhet och flera i gruppen uttryckte att man fick mycket för pengarna. Hotellen och maten var överlag mycket bra.

Det enda som blev förvirring omkring var kvällsmaten i Arzua. Det var den långa vandringsdagen (som slet hårt på några deltagare) och vi var inte framme förrän 19.10. Ett par i gruppen hade åkt buss och fick först besked att vi skulle äta mat på en ”närbelägen” restaurang vid 18.30. Gruppen som vandrade hade inte kommit fram då. Sedan följde olika tider för kvällsmat, så väl 20.00 som 20.30 nämndes. Väl på restaurangen fick vi reda på att vi borde varit där 18.30 och att nu hade de andra bokningar. De gjorde dock vad de kunde och vi fick bord vid 21.10. Det var lite olyckligt eftersom det var den dagen som flera var som tröttast. (Flera tyckte att 30km var för långt att gå på en dag).

Annars var som sagt många väldigt nöjda med mat och boende. Om något skall nämnas framför det andra så står sista kvällens middag ut som en mycket trevlig upplevelse vad gäller såväl mat som personal.
Mångas uppfattning var också att den första dagen (mellan Triacastela och Sarria) var en av de bästa dagarna. Klostret Samos naturligtvis men också det att det var påtagligt mycket färre pilgrimer på den sträckan. Många tyckte också att det var den vackraste sträckan att gå. Om jag får tillfälle att rekommendera några att gå till Santiago kommer jag definitivt att rekommendera att starta i Triacastela.
Vi hade också stor glädje av att det i broschyren stod att man i Sarria kunde hitta butiker som sålde vandringsutrustning. Detta eftersom ett par skor gick sönder under första dagens vandring samt ett par byxor hade spräckts. Detta kunde åtgärdas i Sarria. Flera inköpte också vandringsstavar som underlättade vandringen. Ett särskilt tack till att informationen om butiken fanns i broschyren.

Vi är mycket nöjda med din och Vandra´s bidrag till vår pilgrimsresa.

Med vänlig hälsning
Anders Hallberg (Värnamo pastorat)
Franska vägen, Triacastela – Santiago de Compostela, 24/5 – 1/6 2014


 

Hej Stefan

Drygt en vecka efter avslutad vandring har vi landat någorlunda efter denna fantastiska upplevelse.
Ett stort TACK för ett fantastiskt arrangemang där allting fungerade utan problem. Bagaget fanns på plats varje em när vi kom fram, hotellen var över förväntan, allting fungerade superbra.
Vi är mer än nöjda med vår resa.

Bästa Hälsningar
Katarina Lebedev
Den franska vägen, O Cebreiro – Santiago de Compostela, 26/5 – 4/6 2013


 

Hej Stefan

Vi vill tacka för ett mycket fint bemötande från dig o ett bra upplägg. Allting klaffade perfekt med flyg o buss o taxi. Överlag mycket bra hotell.
Jag har rest mycket i Europa o världen men har nog aldrig blivit så vänligt bemött som på Casa Benilde i Palas de Rei av detta otroligt trevliga par o service på frukosten av två damer som serverade allt vi fick bara sitta o njuta av en superb frukostbuffé´ tycker du ska sända ett mail om hur trevliga vi tyckte dom var. Det finaste var nog hotellet i Portomarin med en balkong stor som en dansbana.
Sedan lite negativt Det lilla Casa Do Acivro var verkligen underbart med en liten pool behövdes när det var 34 grader men maten på kvällen var under all kritik crêpesen två förbrända pannkakor o biffen var hårdstekt fläsk men vi hade roligt åt detta tillsammans med Irländare o Engelsmän o en Australiensk kvinna.

Blir det någon mer vandring så kommer vi att ta kontakt o även rekommendera er till andra o det gjorde vi även till flera svenska under vandringen.

El Camino
Med vänliga hälsningar
Åke Svahnberg o Berit Gustafsson
Den franska vägen, O Cebreiro – Santiago de Compostela, 7– 18 september 2012


 

Hej Stefan!

Vill ”bara” berätta att vi är så nöjda med vår vandring från O Cebreiro till Santiago. En fantastisk upplevelse och utmaning för såväl själ som kropp. Solen sken den första och den sista dagen och däremellan ibland.
För det mesta gråväder, men också någon gång rejält med regn. Bra vandringstemperatur.

Oj,, så mycket fint vi har sett och upplevt. Och många roliga och trevliga människor har vi pratat med, på alla möjliga språk. En stor fördel med vår ungdoms skoltid är ju definitivt att den tvingade på oss kunskaper i både tyska och franska (förutom engelska, förstås).

Den administrativa delen av resan, som vandra.se höll oss med i form av tidtabeller, vouchrar, informationsmaterial har varit till mycket stor belåtenhet. Allt, och vi menar verkligen allt, har fungerat perfekt. Vi är imponerade och sände dig många goda tankar under vandringen.

Här kommer några synpunkter, som ju vandra.se inte kan rå för, men vi vill ändå framföra dom, utifall att du har möjlighet att i din tur föra dem vidare.
Vi saknade information om de träkors som står uppställda efter leden och som är belamrade med hälsningar, fotografier, kläder m m. Vad hade hänt?
Samma gäller de minnestavlor i metall som står på en lång rad vid infarten till Melide (eller Melody som en canadensisk kvinna föredrog att uttala det Om det görs en ny upplaga av boken är det inte fel att nämna något om träkorsen och minnestavlorna.

Det var, tyvärr, väldigt skräpigt efter leden. Svårt att förstå att folk inte kan antingen ta med sig skräpet till närmaste papperskorg eller åtminstonde gömma undan det. Det ligger så mycket toapapper, tuggummipapper, bananskal m m precis vid leden. Onödigt!

Cyklister är inte alltid så duktiga på att ”tuta”. En del skriker Buen Camino på långt håll, andra däremot pressar sig tyst förbi oss vandrande pilgrimmer och ger oss nästan hjärtslag.
Vi blev besvikna på servicen i restauranten i O Cebreriro. Efter frukosten bad jag att få varmt vatten i termosen, varpå kvinnan bakom disken undrade varför vi inte kunde ha kranat i varmt vatten på hotellrummet och med en suck började hon själv krana varmvatten i min termos. När jag så hejdade henne och fick henne att begripa att det var hett vatten för te och kaffe, så räckte hon bara tillbaka termosen och sa att det kunde hon inte ordna.
Ingen annanstans stötte vi på denna oginhet+ – tvärtom, man begrep utan förklaringar vad slags vatten vi behövde.

A pro pos service, så är vi för övrigt mycket nöjda med servicen på de hotell vi sovit på. Vissa utmärkte sig speciellt och det var Casa Simon i Tricastela. Den unga hotellvärdinnan och vi skrattade gott tillsammans, hon var förtjusande. Likaså paret på hotellet i Palas de Rei. Vilka underbara människor! En härlig känsla att känna samhörighet så spontant med helt främmande människor.

Vi gladde andra vandrare med våra picknickar! De skrattade gott åt oss när vi satt i gräset utefter leden, tog av oss kängorna och luftade fötterna. Själva intog de barer och restauranter.
En engelsk dam, emellertid, hon stannade och tittade bekymrat på våra nakna fötter och frågade om hon kunde hjälpa till med något! Varpå Kicki och jag fick ett gott skratt.

Nu, till slut, åter, tack för ett fint planerat program. Vi kommer definitivt att rekommendera vandra.se och inte helt osannolikt hör vi av oss igen!

Hasta luego!
Marianne
Den franska vägen, O Cebreiro – Santiago de Compostela, 4 – 14 juni 2012


 

Hej Stefan,

jag vill tacka för att du hjälpte oss till en fantastisk upplevelse med vandringen från O Cebreiro till Santiago. Vi gick ju parallellt med en grupp från Danderyd, som du hade hjälpt med resan och mötte dem någon gång varje dag. Bussresan från Coruna med de bokade platserna 3 & 4 var första parkett på en sightseeing till O Cebreiro. Därefter taxin som väntade underbar start på en resa.
Dessutom att vi ”landade” och hade hela eftermiddagen på oss och fick se utsikten, ta in alla intryck, kyrkan, den fina kartan över vägar till Santiago, hinna gå upp till det höga korset med underbar utsikt.

Ja jag kan göra listan hur lång som helst under denna fantastiska vandring. Tack gör hjälpen, Stefan. Glad midsommar Ann-Katrine Eundberg
Den franska vägen, O Cebreiro – Santiago de Compostela, 16 – 27 maj 2012


 

Hej Stefan Krantz!

Allt fungerade perfekt på vår vandring från Ocebreiro till Santiago.
Det enda var att bussen var fullsatt från La Coruna första dagen, som jag ringde till dig om. Men vi fick plats på nästa som gick vid 16-tiden.
På så vis fick vi titta ett par timmar på Coruna. Bagaget funkade helt strålande och det kändes skönt. Vädret var lagom för vandrare och hotellen var bra. Dom fem sista milen in mot Santiago var kanske dom minst intressanta på hela vandringen. Vi har ju gått från Le Puy en Valley i Frankrike. Den enkla maten vid luncherna, tycker vi var lite godare i Frankrike. Men vi blev väldigt förtjusta i härlig bläckfisk till middag i Spanien. Vi är jättenöjda.

Tack för ett bra arrangemang.
Hälsningar
Ann-Marie och Peter Almlöw samt Elisabet och Anders Bengtsson.
Franska vägen, O Cebreiro – Santiago de Compostela, 1 – 12/5 2011


 

Hej!

Vill bara tacka för en av de bästa semestrarna i mitt liv! Tillsammans med en väninna genomförde vi i början av juni en vandring från O Cebreiro till Santiago + att vi sedan vandrade från Fisterre till Muxia. Fantastiskt, boende, transfers allt fungerade perfekt, bara boendet i Fisterre var något sämre men det kan ha berott på vädret och vår inre känsla av att vår resa närmade sig sitt slut.
Nu har jag en förhoppning om att få med min man nästa år och då lutar det åt att vandra i Nationalparken, om denna möjlighet finns 2010 också.

Än en gång stort Tack!
Hälsningar
Lena Sandberg
Den franska vägen, O Cebreiro – Santiago de Compostela och Fisterra – Muxia, 30/5 – 12/6, 2009


 

Hej

Jag min fru och 2 bekanta pilgimsvandrade O Cebreiro – Santiago de Compostela 25/6 – 7/7 2009. Allt har fungerat mkt bra, vädret var perfekt för vandring, inte för varmt och bara några korta regnskurar. Bagagetransporter och hotell, allt har fungerat, ett extra plus till hotell Casa Benilde i Palas de Rei.

Christer Bernhardsson
Den franska vägen, O Cebreiro – Santiago de Compostela, 25/6 – 7/7, 2009


 

Hej Stefan!

Ja, nu är det en vecka sedan vi kom hem från vår vandring till Santiago de Compostela och vi har även börjat landa mentalt.Alla dina bokningar har fungerat perfekt och vi är mycket nöjda med hotellen; rummen hade alla mycket bra sängar och fräscha och fina toalett- och badrum.

Buss- och biltransporten Santiago – Piedrafita – O Cebreiro gick även planenligt. Vi möttes av vänlighet och hjälpsamhet överallt. Våra egna bokade resor till och från Santiago fungerade också bra (Kastrup – Madrid – Santiago de Compostela).

Själva vandringen gjorde ett starkt intryck på oss och vi tänker på den varje dag och vill gärna återvända. Att vandra i dessa ofta mycket gamla miljöer, denna vackra natur, lugnet och enkelheten gav en mycket bra känsla i kroppen.

I Santiago genomförde vi ritualerna, deltog i en mässa och trots att vi inte gick av religiösa skäl kändes det naturligt och rätt. Vi gick till Oficina del Peregrino, visade vårt pass och fick vårt pilgrimsbevis. Det gav också en speciell känsla.

Som du förstår är vi mycket nöjda och tyckte att vi ville delge dig detta.

Vänliga hälsningar
Bodil och Lars Thörnqvist
Den franska vägen, O Cebreiro – Santiago de Compostela, 27/5 – 7/6 2009


 

Hej Stefan,

Nu är vi (”Lydén x 5″) hemma i Sverige sedan några dagar!
Vi har haft en jättefin resa och är mycket nöjda och då inte minst med din insats.
Vi har fått fantastiskt bra information från början till avresa, allt har flutit perfekt.
Boendet har varit mer än bra – ja, vi är supernöjda. En stor eloge till dig.
Du ska även veta att de få svenskar som vi mött under vägen har bokat via dig på
något sätt och alla har bara haft gott att säga om dig/er.
….men snart kanske du blir högfärdig….så nu slutar jag….
Eftersom jag talar spanska hyfsat har det dessutom glatt inte bara mig utan även mina
medresenärer då det – som du vet – innebär visst xtra jobb att göra sig förstådd på andra språk.
Jag och min man har funderingar på att göra något liknande eller längre om några år? och
då kommer vi med glädje att kontakta dig.

All lycka även i framtiden!
Hälsningar
Sussi Rafstedt Smith
Den franska vägen, O Cebreiro – Santiago de Compostela, 15 – 24/5 2009


 

Hej på Er på Vandra.se

En del av konceptet är ju att varva ner. Därför kommer ingen reaktion från oss förrän nu nästan 1 år efteråt. Vi valde sträckan O Cebreiro- Santiago
Vi har aldrig gått på pilgrimsvandring förut och hade tänkt fixa vår resa själva. Kollade olika resealternativ, olika flygbolag, läste berättelser från andra vandrare.
Vi kom snart fram till att vandra.se-varianten var bäst för oss.

Vi är ett gift par samt en kompis i åldrarna 58-66 år, inga vana vandrare men med normal kondition.
Därför perfekt med sköna hotellrum och bagagetransporl som fungerade perfekt. Det enda som missade var taxin från Pedrafita do Cebreiro upp till O Cebreiro. Den såg vi inte till, men hittade en annan.
Första dagen började bra?

Efter att ha pratat med en av de roliga värdinnorna Venta Celta, som tyckte att vi var ”crazy” gav vi oss iväg glada i hågen för första dagen vandring.
Efter några kilometer blev vi tveksamma när vägen delade sig. Vi tog åt vänster och knatade på. Vi tyckte nog att solen stod litet fel i förhållande till kartan och tiden på dagen. Det visade sig efter att ha stoppat en bilist på landsvägen där vi gick, att vi var på väg tillbaka till O Cebreiro en annan väg runt berget med korset på toppen.
När vi kom tillbaka dit sa värdinnan. ”You are realy ceazy”. Det körde vi med resten av veckan.
Därför tyckte vi att pilningen var dålig i början på den dags etappen.
Annars fungerade de gula pilarna man såg nästan överallt perfekt.

Av övernattningarna minns vi särskilt Hotel Casa Benlide i Palas de Rei om jag minns rätt. Nytt och fräscht och ett övernaturligt mysigt par som värdpar.
De var så stolta över sitt fina hotell och sprang runt och visade alla finesser. Och där fick vi vandringens mest överdådiga frukost. Inget saknades. Annars kunde väl frukostarna variera ganska mycket. Lillemor överlevde tack vare medhavda havregryn, som fick hjälp att ”micra” havregrynsgröt av överallt.
Ett ställe att minnas var Fuente del Peregrino i Ligonde 76 km från Santiago.
Ett härbärge och oas efter vägen. Där träffade vi en mysig amerikansk tjej, som var frivilligarbetare och berättade om den organisation som drev stället.
Vandringen var jättehärilg trots en del skavsår. Många mysiga bekantskaper efter vägen, t.ex. paret från Nya Zeeland, som köpt husbil i England, hyrt in den i Frankrike medan de cyklade från Leon till Santiago. Dem stötte vi ihop med flera gånger. De kan inte ha cyklat fort.

Tack för jättebra service. Inte minst tryggheten att kunna ringa om något hakar upp sig.
En jättefin vandrig hade;
Lilian, Lillemor och Bert
Örbyhus
Den franska vägen, O Cebreiro – Santiago de Compostela, 26/6 – 6/7 2008


 

Hej!

Du hjälpte oss, sex tjejer med att planera vandringen till Santiago de Compostela första veckan i september. Vill med detta mail bara berätta att vi är mycket nöjda med resan till Spanien och vandringen. Allt fungerade mycket bra och vi som hade hotell alla nätter var mer än nöjda. Ett litet minus var en del frukostar som var i klenaste laget när man sen skulle gå så långt. Att frukosten skulle vara enkel var vi införstådda med, men det var sån stor skillnad. Eftersom de flesta hotell gästerna var på orten för att vandra så kunde man ha ut ökat frukosten lite.

Vandringen gick bra och vi hade nog tur med vädret, en dag regnade det lite, en dag regnade det ganska mycket och resten av dagarna var det lite sol och ca 20 grader. Söndagen den 7/9 hade vi super väder Santiago de Compostela.

En sak som kunde förbättras lite var att uppdatera kartorna med mat och fika ställen. Vi var ibland lite osäkra om vi skulle våga gå vidare och ganska ofta kom vi till mat och fika ställen som inte var utsatta.

Nästa gång jag ska vandra återkommer jag till dig.

Hälsningar och TACK från
Christina Ullsten
Den franska vägen, O Cebreiro – Santiago de Compostela, 30 augusti – 8 september, 2008


 

Hej,

Vill tacka för ett jättefint arrangemang av hotell då jag pilgrimsvandrade i Spanien. Kaxig och laddad startade jag från O Cebreiro i regn, och det tog inte lång stund innan mina fötter var blöta, så skulle jag alltså vandra till Tricastela… för att inte tala om de kommande dagarna i regn…
Jag har lärt mig ödmjukhet, vandringen var som livet självt-ibland trodde jag inte att jag skulle klara av det pga mina fötter som jag hade plastpåsar på fötterna på de första tre dagarna innan jag hittade ny skor, vandringskängor. Och ibland alldeles fantastiskt med kombinationen fysisk, mental och social.
Alla dessa underbara människor jag mött. På hotellet i Melide arbetade en underbar kvinna som gav mig en tomat macka och torkade mina blöta kläder, tänk att man kan bli så glad för små saker. Jag gick vilse i Sarria och en ung spanjorska skjutsade mig till hotellet, hon tyckte nog det var spännande för hennes pappa hade varit i Sverige som ung.
Så tack än en gång för ett jättefint arrangemang av hotell. Träffade en danska så nästa år går vi från starten i Pyreneerna, nu ska jag faktiskt kolla vad som finns i resväg från Ronchevelles.

Vänliga hälsningar
Kina Stavås
O Cebreiro – Santiago de Compostela 24 maj – 3 juni, 2008


 

Hej Stefan!

Tack för välordnad pilgrimsresa till Santiago!
Det regnade alla dagar utom en i stort sett! Frodigt och vackert men lerigt och blött på stigarna!
Hotellen var bra förutom det i Triacastela. Vi fick ett rum på bottenvåningen med inget riktigt fönster (tjockt glas som vi kan ha i badrum här i Sverige). Vi hade ju ofta våta kläder. Hotellägarna snåla eller har ”seden” att ha på värme på kvällen, stänger av till natten och så värmen ev på morgonen. Det gjorde att vi ofta hade kondens på fönstren och det kändes fuktigt. Hotelldottern i Triacastela såg jämt så sur ut, ej trevligt. Däremot var receptionsparet på hotellet i Palas de Rei helt fantastiska i sin vänlighet!
Går gärna fler gånger pilgrimsvägen och anlitar dig som arrangör.

Sommarhälsningar
Gunilla
O Cebreiro – Santiago de Compostela, 23 maj – 1 juni, 2008


 

Hej Stefan!

Min hustru Gunilla och jag själv vill gärna passa på att uttrycka ett stort TACK för den välplanerade vandringen på el Camino, som vi just avslutat. Allt har fungerat in i minsta detalj och vi är mycket nöjda och glada över den speciella upplevelse som vi bär med oss efteråt.

Samtliga hotell och dess personal var bästa klass och bagagetransporten oförvitlig. Dessutom hade någon ordnat med utmärkt vandringsväder. Inga skavsår eller svåra fotblåsor störde heller vår framfart.
Vi kan bara rekommendera Vandra och Din insats och det har vi redan gjort till många och fler blir det!

Muchas gracias!
Lars-Inge och Gunilla Sjöholm
Den franska vägen, O Cebreiro – Santiago de Compostela
23 april – 5 maj 2008


 

Hej

Tack för ett bra arrangemang. Allt har fungerat väl.
Hotel Pino ligger 19 km från målet och hotellet är bra men ligger ödsligt. Vi hade nog på slutet kunnat haft längre dagsturer, men det var nog tur för Berit ramlade och slog sig i ögat så hon ville snarast hem så vi avslutade en dag tidigare och meddelade hotell Sinos redan på morgonen att vi drog tidigare. Kan Du utverka någon fördel är den Dig väl unnad.
Vi kommer tillbaka och kommer att rekommendera Dig till våra vänner.
Vädret var för djävligt. Första dagen snö sedan regn och två dagar sol och sedan regn, regn, regn, regn.
Men allt var underbart.

Hälsningar
Jorgen Soderlund
Den franska vägen, O Cebreiro – Santiago de Compostela
10 – 21 april 2008


 

Hej Stefan!

Jag vill så gärna ge Dig lite feedback eftersom vår vandring blev så
otroligt lyckad.
Det är en av de bästa semestrarna vi har haft.
Perfekta små hotell och upplägget var toppen.
Allt fungerade perfekt och det enda missöde vi hade var att vi fick inget
bagage men det ordnande sig med en akut shoppingtur innan vi for iväg med
privatchauffören.
Jag är mycket nöjd med Ditt arrangemang och vill nu planera för nästa
vandring.

Tusen tack och på återhörande.
Mona och Gunnar Göransson
Franska vägen/Camino Francés, O Cebreiro – Santiago de Compostela, juli 2007


 

Hej!
Vi har nu varit hemma en månad efter vår pilgrimsvandring. Det var fantastiskt och vi upplevde att alla boenden var bra. Minst trevliga orten var nog Melide. Det var en fantastisk gemenskap utan att man egentligen vandrade specifikt med någon, alla brydde sig om alla. Min dotter tyckte nog att det var i tuffaste laget men vi återhämtade oss i Barcelona 2 dagar efter vandringen. Vi tyckte att vädret var så dåligt i Santiago så att vi lämnade hotellet en dag tidigare för soliga Barcelona. Det blev ingen tur till Fisterra. Mina föräldrar funderar på att vandra nästa år fast jag rekommenderade dem att skicka packningen. Det är ganska tuffa nivåskillnader men i alla fall en fantastisk resa, jag funderar på att vandra mera ev. Norge sedan Rom och ja vi får se. Allt fungerade jättebra. En liten återkoppling till dig.

Ha det bra
MVH
Annette Holst-Hansson
Franska vägen/Camino Francés, O Cebreiro – Santiago de Compostela, juni 2007

Inga kommentarer ännu.

Skriv gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.