Sagt om Vandra | Camino Francés | Burgos – León

Har du vandrat leden? Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter.

Skicka dina synpunkter till vandra@vandra.se eller lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan.

Tack!


 

Hej Stefan,

Återigen vill jag säga tack för ett riktigt fint arrangemang! Jag gick i år Burgos-Leon och jag tycker att sträckan förtjänar mer och fler positiva omdömen, iallafall än de jag har hört! Det finns många små pärlor längs vägen och historiens vingslag är mycket påtagliga. Under många dagsetapper syns bergen i fjärran och ger en särskild inramning till vete- och solrosfälten. En speciellt trevlig ort på årets etapp var Calzadilla de la Cueza, en liten by med ca 100 invånare. Där finns ett härbärge och ett hostel och bägge drivs av en f d pilgrim. Han vet precis vad vad man behöver i form av bemötande, bekvämlighet (!), mat och dryck! Om Caminon hade sin egen Guide Michelin skulle hans restaurang i hostelet få 3 stjärnor! Helt fantastisk mat och trevlig servering.

Vi har ju haft lite otur med vädret de två tidigare åren, dvs ovanligt varmt för att inte säga stekande hetta. I år var det perfekt, ca 8-10 grader på morgonen och det var bara någon enda eftermiddag som temperaturen nådde 30-gradersstrecket. Det var skönt och gjorde att vi höll ett betydligt högre tempo än tidigare år. Det i sin tur gjorde att vi kom fram tidigare och kunde uppleva mer av de olika platserna vi passerade. Skandinaver var det väldigt ont om, vi träffade en norsk tjej och en svensktalande amerikan, i övrigt var det mest italienare (ofta på cykel), fransmän och spanjorer.

Vi åkte via Barcelona och den dag vi spenderade där på hemvägen blev jag av med i princip allt bagage, utom själva ryggsäcken. Det var en tråkig avslutning, men Barcelona är en sådan stad där sådant händer. Nu har jag iallafall kommit över det och kängorna hade jag på mig. Ingångna kängor är ju det man värderar högst!

En fundering har vi om järnvägsstationen i Burgos, dit vi kom med tåg. Vi hann inte reda ut vår undran under den korta tid vi var där, men den station vi kom till är inte den som är utmärkt på kartan. Om det inte finns fler stationer där tåget stannar i Burgos förstås. Ingen kunde hjälpa oss när vi blev tveksamma om vi skulle kliva av på stationen ”Burgos Rosa Lima” (eller något i den stilen) och den ligger en bra bit utanför Burgos.

Jag kommer att fortsätta nästa år och då vill jag gå till Santiago de Compostela!

Tack igen för din hjälp,
Hälsningar
Elisabeth
Franska vägen, Burgos – León, 7 – 16/8 2010


 

Inga kommentarer ännu.

Skriv gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.