Runt Zugspitze - brusande forsar, häftiga raviner, gröna dalar och vida vyer!

En vandring runt Zugspitze tar dig från Garmisch-Partenkirchen i Tyskland till Leutasch i Österrike och vidare runt berget. Zugspitze, Tysklands högsta berg som är 2962 meter högt, är en del av Wettersteinmassivet i bayerska Alperna i norr och alperna i Tyrolen i söder. Innan du ger dig av vandringen runt Zugspitze är ett besök på den Olympiska skidstadion i Garmisch-Partenkirchen att rekommendera. Här kan man imponeras av idrottsmännen som vågar sid ner för hoppbackarna!

Ravinen Partnachklamm är en läcker naturupplevelse. Här går du precis vid kanten av den brusande forsen med bergsväggar som reser sig 80 meter upp. De uthuggna gångarna i bergsväggen tar dig tryggt genom ravinen men räkna med att det kan både stänka och droppa vatten. Vandringen tar dig upp på högre höjder och du kan njuta av vidsträckta vyer. Klingandet från boskapen som betar på alpängarna ger en ytterligare dimension till det vackra landskapet.

Kristallklara sjöar, gröna ängar och vackra naturstigar gör vandringen variationsrik och vacker. I dalen Gaistal går du omgiven av mäktiga bergssidor. Kanske stöter du på fritt strövande Haflingerhästar under din vandring. Naturen visar  upp sig i en imponerande skepnad! Passa på att njuta av en typisk bayersk Brotzeit under en paus i vandringen innan du vid dagens slut stannar i en lugn by för en god natts sömn.

I slutet av din resa kan du passa på att ta dig upp på Zugspitzes topp. Kanske vill du ta tåget upp till toppen?

Vandra med hund

Tycker din hund också om att vara ute i naturen? Så bra, för på den här vandringen kan du ta med din hund.

Bo extra bra!

Under vandringen Runt Zugspitze kan du välja att bo extra bra. I paketet Runt Zugspitze PLUS ingår särskilt  utvalda hotell och gasthaus av högre standard. Boendena har en välrenommerad restaurang där du kan njuta av lokala och regionala specialiteter samt ofta pool/SPA.

Runt Zugspitze Svårighetsgrad Sträcka Pris från Boka
Runt Zugspitze, 6 nätter Lätt – medel 67 km 5.460:- Boka»
Runt Zugspitze PLUS, 6 nätter Lätt – medel 67 km 8.075:- Boka»