Vandra från Königsee till Chiemsee - njut av alper, vida vyer och gemyt!

Under turen från Königsee till Chiemsee vandrar du i  Chiemgaueralperna. Dessa är idealiska för vandring pga av de mjuka kuperade formerna och läget vid gränsen till Tyrolen, Salzburg och Bayern. Här går du på gränsen mellan Tyskland och Österrike vilket gör att du bor några nätter i Tyskland och några i Österrike. Vidsträckta alpängar, vackra vyer över såväl bayerska låglandet som Alpernas höga toppar, bra stigar längs bergssluttningar och genom skogar lägger en bra grund för en lyckad semester.

Veckan startar med vandring i nationalparken Berchtesgaden med sjön Hintersee, Reiteralptopparna och de mäktiga Hochkaltererbergen. Genom ravinen Seisenbergklamm går du längs den brusande forsen.  I den välrenommerade orten Reit im Winkl har vi lagt in en vilodag, men varför inte ta chansen att utforska området lite närmare? Ett besök på Fellhornplattån där alprosen trivs och frodas är ett alternativ. Vandring på högre höjd avslutar veckan. Tur upp till och över Hochplatte och Kampenwand bjuder på fantastiskt vackra vyer över såväl alptoppar som dalar. Din vandringsresa avslutas vid sjön Chiemsee där du kan passa på att ta en rundtur med en av färjorna.

Vandringen går på såväl lägre som högre höjd och i några fall tar du kabinbanan till hjälp vid upp- och nedstigning. Längs leden kommer du förbi bergshyttor och gasthaus där du kan stanna för att äta och dricka något gott. Det gäller att fylla på med energi och använda krafterna rätt så att hela veckans vandring blir njutbar!

Vandra med hund

Tycker din hund också om att vara ute i naturen? Så bra, för på den här vandringen kan du ta med din hund.

Bo extra bra!

Under vandringen från Königsee till Chiemsee kan du välja att bo extra bra. I paketet Königsee till Chiemsee PLUS ingår särksilt  utvalda hotell och gasthof av högre standard. Boendena har en välrenommerad restaurang där du kan njuta av lokala och regionala specialiteter samt ofta pool/SPA.

Königsee till Chiemsee Svårighetsgrad Sträcka Pris från Boka
Königsee till Chiemsee, 7 nätter Lätt – krävande 82 km 5.965:- Boka»
Königsee till Chiemsee PLUS, 7 nätter Lätt – krävande 82 km 7 995:- Boka»