England | Hadrian´s Wall Path | Newcastle – Bowness | 8 nätter

knapp-boka2 knapp-broschyr

Vandra i England

Hadrian´s Wall Path, 8 nätter

Newcastle – Bowness, 7 vandringsdagar
20 mars – 20 oktober

Hadrian´s Wall vara en gång i tiden gränsen mellan romerska riket, som då även innefattade nuvarande England och de barbariska nordmännen. Kejsare Hadrianus lät bygga muren för att hålla nordmännen, dvs. skottarna, på avstånd. Muren gick från kust till kust genom norra England och är ett imponerande byggnadsverk. Sedan 1987 finns den upptagen på UNESCOs lista över världsarv. Längs muren går sedan 2003 den välmarkerade leden Hadrian’s Wall Path. Leden går från kust till kust genom det vilda och vackra landskapet som inte lämnar någon oberörd. Här är historien ständigt närvarande i form av muren, slott och fort och det blir tydligt hur bekvämt vårt liv av idag är. I följande program vandrar du på egen hand längs hela den 117 km långa muren.

Turen i korthet

Dag 1: Ankomst till Newcastle
Dag 2: Newcastle – Heddon, 21 km
Dag 3: Heddon – Chollerford, 29 km
Dag 4: Chollerford – Once Brewed, 18 km
Dag 5: Once Brewed – Gilsland, 16 km
Dag 6: Gilsland – Brampton, 13 km
Dag 7: Brampton – Carlisle, 18 km
Dag 8: Carlisle – Bowness, 22 km
Dag 9: Hemresa
Total sträcka att vandra: 137 km

Avresor

Valfritt startdatum under perioden 20/3 – 12/10

Klimat

Vill du veta mer om klimatet, se vår broschyr.

Antal deltagare

Från en person upp till sex personer, vid fler än sex personer är möjligheten att bo på samma boende begränsad.

Pris, från 

8 875: -/person i dubbelrum eller trippelrum
12 595: -/person i enkelrum

Är ni tre personer som vill bo i trippelrum bokar vi er i första hand enligt era önskemål. Om det någon eller några nätter inte är möjligt att boka trippelrum bokar vi er i ett dubbelrum och ett enkelrum den/de aktuella natten/nätterna. Det tillkommer då enkelrumstillägg för den/de aktuella natten/nätterna.

Pris solovandrare, från

13 195:-/person i enkelrum

För att kontrollera pris för ditt specifika datum, klicka på Boka-knappen nedan och välj ditt datum. Detta kan du självklart göra utan att binda dig till någon bokning, så länge du avbryter innan du fyllt i dina personuppgifter.

knapp-boka2

I priset ingår

Boende 8 nätter inklusive frukost i Newcastle, Heddon, Chollerford, Once Brewed, Gilsland, Walton/Brampton, Carlisle och Bowness
Resplan inklusive förteckning över boende
Guidebok med karta, en uppsättning per rum, engelsk text
Praktisk information
Bagage transport mellan övernattningarna
Engelsktalande jourservice

Tillkommer

Anslutningsresan mellan Skandinavien och Newcastle/Browness
Eventuellt boende i anslutning till resans start och slut
Lunch och middag samtliga dagar
Personliga utgifter
Reseförsäkring
Avbeställningsskydd

Tillägg

Extra nätter

Det finns så många historiska platser att besöka längs leden, så många väljer att stanna på en eller flera platser. Önskar du stanna extranätter längs leden i Once Brewed, Chollerford och Gilsland tillkommer från 600: -/person och natt i dubbelrum. För en extranatt i Newcastle tillkommer 975: -/person och natt i dubbelrum.

Extra uppsättning guidebok och karta

I vandringspaketet ingår en uppsättning guidebok och karta per bokat rum. Är ni två eller fler i ett rum och vill ha varsin uppsättning, kan ni välja att lägga till ytterligare uppsättningar.
Kostnaden är 395:- per extra uppsättning.

Buss- och tågbiljetter

Vill du ha hjälp med att förköpa buss- eller tågbiljetter kan vi på Vandra till viss del hjälpa till med bokningar.

Svårighetsgrad

Fyra vandringsdagar är lätta, två är medel och en är krävande.
För mer information se vår broschyr.
Leden du följer är väl markerad och väl underhållen.
Total sträcka att vandra är 137 km fördelade på 7 vandringsdagar.

Boende

Vi bokar er i första hand i de orter som anges i programmet, men antalet hotell och Bed & Breakfast i direkt anslutning till Hadrianus muren är begränsat. Detta innebär att du någon eller några nätter kan komma att bo en bit från leden, dvs. på annan ort än de som anges i programmet. I några av fallen ringer du värdinnan som hämtar dig på överenskommen plats. Nästföljande dag blir du åter körd till leden.

Är ni ett större sällskap eller under perioder när det är hårt bokat kan det bli nödvändigt att dela upp sällskapet på två eller flera Bed & Breakfast för att lösa boendet.

Broschyr

Vill du läsa mera om vandringsresan kan du skriva ut och läsa vår broschyr.

Mera information och bokning

Har du frågor eller vill boka vandringsresan gå in på vår kontaktsida eller ring 0430 – 620 21.

Du kan även boka resan här: Boka resan 

Reseskydd

I våra vandringsarrangemang ingår inte reseförsäkring eller avbeställningsskydd. Det är upp till dig som resenär att se över att du har ett fullgott reseskydd innan du bokar en resa.
Vi kan starkt rekommendera Gouda’s avbeställningsförsäkring med tillägg för ”resans syfte”, då denna skyddar dig ifall syftet med resan förloras av en skada. Vi hjälper dig gärna med att teckna en försäkring.

Läs mer om reseskydd 

Hadrian´s Wall Path

Hadrianus Wall Path National Trail är en välmarkerad led som följer muren som Hadrianus lät bygga för att skilja Rom från barbarerna. Muren ligger inte direkt nästgårds till Rom, men man menade förstås det romerska imperiet och dit hörde England. Barbarerna fick hålla sig i Skottland. Muren är sedan 1987 upptagen på UNESCO: s lista över världsarv och den 23 maj 2003 öppnades Hadrian´s Wall Path. Leden har nummer 13 bland ”National Trails” leder.