Vandra i Luberonbergen i hjärtat av Provence

Vill du uppleva det bästa av Provence? Då rekommenderar något av våra program som går till Luberonbergen, i hjärtat av Provence ligger. Vandringspaketen Det Bästa av Provence går i ett fantastiskt område som gjort för vandring, långt från allfarvägarna. Du vandrar längs undanskymda leder i såväl dalar som uppe på berget, ofta skyddad av imponerande bergsväggar av kalksten. Från Luberonbergen kan du, om vädret tillåter, se ända ner till det glittrande medelhavet.

Några av Frankrikes vackraste byar

Uppe på bergssidorna klättrar några av Frankrikes vackraste byar. Byarna har lång historia och välbevarade hem och byggnader. Från byarna bjuds majestätisk utsikt över dalarna. Ibland kan du se tvärs över dalen till byn du kommer att bo i kommande natt. Att se målet komma allt närmare är inspirerande under en vandring. Varje by stoltserar med sin egen marknad och att ta en tur på marknaden kan vara en härlig start på en fin vandringsdag. I Frankrike är man stolt över sin långa mattradition så du kommer att kunna njuta gott och välförtjänt efter din vandring.

Väljer du något av våra längre vandringspaket kommer du att vandra genom Calavondalen som leder fram till Colorado Provençal. Här skiftar sanden i en härlig gulröd färgskala, en påminnelse om den omfattande ockrautvinningen som bedrevs i området. Som en vacker kontrast till den roströda färgskalan står tallarna med sin mörkt gröna barr.

Rikt på vilda blommor

Vallmo-, timjan- och lavendelfält sätter färg på området som även är rikt på vilda blommor och andra kryddväxter. Ljuset i området har inspirerat många stora konstnärer, bl.a. Cézanne och Van Gogh.  Vandringsetapperna är behagligt långa så att du hinner njuta av lugnet på eftermiddagarna efter vandringen. Kanske sätter du dig på ett litet torg i skuggan av ett träd och smakar på de lokala rätterna medan du och dina vänner pratar om dagens upplevelser.

Du bor på fina bed & breakfast, eller Chambres d’hôtes som det heter i Frankrike, och som vanligt ser vi till att ditt bagage transporteras mellan boendena.

Det Bästa av Provence Svårighetsgrad Sträcka Pris från Boka
Isle sur la Sorgue – Buoux, 4 nätter Lätt 38 km 6.495:- Boka»
Isle sur la Sorgue – Buoux, 7 nätter Lätt – Medel 65 km 9.095:- Boka»
Isle sur la Sorgue – Apt, 7 nätter Lätt – Medel 70 km 9.095:- Boka»
Isle sur la Sorgue – Apt, 9 nätter Lätt – Medel 96 km 10.995:- Boka»