Alpvandring i Pinzgau och Pillerseetal

knapp-boka2 knapp-broschyr

På gränsen mellan Salzburgerland och Tyrolen hittar du Pinzgau, ett område som gjort för vandring. Tycker du om vidsträckta vyer  och inte har något emot att vandra både uppför och nerför är denna alpvandring i Pinzgau och Pillerseetal perfekt för dig!

Denna 7-nättersvandring erbjuder vi under perioden 1 juni – 6 oktober, startdagar lördagar och söndagar.

Nära Salzburg

Din alpvandring i Pinzgau och Pillerseetal startar i Maishofen dit du lätt tar dig med tåg och buss från Salzburg. Resan tar ca 2 timmar från Salzburg centrum. Första dagen bjuder på en fantastisk vandring över Kammereggalm till Schwalbenwand till idylliska Maria Alm. Dagen ger dig en kickstart i vad alpvandring innebär, både vad gäller vyer och höjdmeter. Om du vill ta det lite lugnare första dagen finns ett lättare alternativ.

Vorderkaserklamm och Pillersee

Nästa dag fortsätter du över alpängar mot Steinernes Meers taggiga toppar. Högsta punkten, Steinalm, är en perfekt plats för en paus innan det bär av nerför mot Saalfelden. På vägen passerar du eremitaget Einsiedelei som är inbyggt i berget. Vandringen från Saalfelden bjuder på raviner med badsjöar och vattenfall på vägen upp mot Hochkaseralpen. Här lämnar du Salzburgerland och går in i Tyrolen. Nu bär det av nerför mot den gröna Grieseldalen och den idylliska sjön Pillersee.

Saalbach-Hinterglemm och Zell am See

En taxitransfer till Hochfilzen/Feistenau startar din dag som ska ta dig över berget till Saalbach-Hinterglemm. Första stigningen är ca 500 meter. Väl uppe finner du  Spielberghaus där du kan äta gott och ladda med energi. Härifrån kan du välja på olika vägar till till Saalbach-Hinterglemm. Du kanske är sugen på fler toppar? Eller så väljer du en enklare variant ner mot dalen. Kanske det känns skönt att ta kabinbanan ner sista biten, du väljer fritt vad som passar dig bäst. Som belöning på den något utmanande inledningen på veckans vandring väntar dig nu en vilodag i den välrenommerade orten Saalbach-Hinterglemm. Strosa runt eller slå dig ner på en uteservering, använd ditt jokerkort och åk upp på en topp för att njuta av utsikten eller gör en kortare rundvandring.

Pinzgauer Spaziergang

Sista vandringsdagen bjuder på en av de allra vackraste höghöjdvandringarna i alperna, Pinzgauer Spaziergang. På 2000 meters höjd, med makalös utsikt över de  omkringliggande topparna, många på 3000 meter, vandrar du i en kuperad terräng mot Schmittenhöhe som ligger högt ovanför Zell am See. Här tar vandringen slut och du tar kabinbanan ner till Zell am See och vidare via en kort busstur till ditt boende i Maishofen. Eller så väljer du att stanna kvar några dagar i det storslagna landskapet runt Zell am See som är ett härligt område med många möjligheter och olika aktiviteter.

Ta med din fyrfota vän!

På denna alpvandring i Pinzgau och Pillerseetal kan du ta med din hund. Mer information hittar du längre ner på sidan.

Turen i korthet
Vandringsresan är över 7 nätter med 5-6 vandringsdagar.
Dag 1: Ankomst till Maishofen
Dag 2: Maishofen – Maria Alm, 10 km/15 km
Dag 3: Maria Alm – Saalfelden, 13 km
Dag 4: Lokaltrafik Saalfelden – Weißbach, vandring till Pillersee, 18 km. Buss till Fieberbrunn
Dag 5: Fieberbrunn – Saalbach-Hinterglemm, 16 km
Dag 6: Vilodag i Saalbach-Hinterglem alternativt vandring i området, 10 km
Dag 7: Saalbach-Hinterglemm – Schmittenhöhe/Maishofen, 17 km
Dag 8: Hemresa

Totalt sträcka att vandra: 74 – 89 km

Det finns andra möjligheter att lägga upp vandringen, har du egna önskemål kontakta oss för offert.

Klimat
Pinzgau ligger i den kontinentala klimatzonen, vilket innebär att det finns en distinkt skillnad mellan de olika årstiderna.
Vanligtvis är somrarna varma och vintrarna kalla. Det alpina landskapet gör att du får räkna med regndagar även på sommaren.
Väder och temperatur kan också skifta beroende på vilken höjd du befinner dig på.
Vill du veta mer om klimatet, se vår broschyr.

Reseperiod och avresedagar
Reseperiod 1 juni – 6 oktober.
Startdatum lördagar och söndagar under perioden 1/6 – 6/10. Andra startdagar är möjliga på förfrågan.

Antal deltagare
Från 1 person och upp till 9 personer. Är ni ett sällskap med flera än 9 deltagare kontakta oss för pris.

Pris, från
6 270:-/person i dubbelrum
6 065:-/person trippelrum
7 490:-/person i enkelrum

Startdatum avgör vilken säsong och vad priset blir för din vandring.
För att kontrollera pris för ditt specifika datum, klicka på Boka-knappen nedan och välj ditt datum. Detta kan du självklart göra utan att binda dig till någon bokning, så länge du avbryter innan du fyllt i dina personuppgifter.

knapp-boka2

Barnrabatt, gäller för barn i extrasäng i samma rum som två fullt betalande vuxna
Barn 00 – 5,99 år: 100%
Barn 06 – 11,99 år: 50%
Barn 12 – 14,99 år: 25%

I priset ingår
Boende 7 nätter inklusive frukost i Maishofen (2 nätter), Maria Alm, Saalfelden, Fieberbrunn, Saalbach-Hinterglemm (2 nätter)
Övernattningar sker på små hotell eller Gasthof. Rummen har dusch, WC, lakan, örngott och handdukar
Välkomstmöte på ditt första boende
Ledbeskrivning (på engelska) med kartor, en per rum
Bagagetransport (1-2 väskor/person, max 20 kilo/väska)
Resplan med anslutningstider och instruktioner om var hotellen är belägna
Biljett till kabinbanan Schattberg X-press
Biljett till kabinbanan Schimttenhöhebahn
Saalbach-Hinterglemm ”Summerjoker-Card” (tillgång till liftar, guidade turer, utomhuspool mm)
GPS-filer över vandringen finns att få
Praktisk information
Engelsktalande jourservice

Tillkommer
Resan mellan Skandinavien och Österrike
Resan till och från Maishofen
Luncher och middagar
Besöksskatt på respektive ort €1,50 – 3,00/person och natt
Resor med lokalbuss, Saalfelden – Weißbach, Pillersee – Fieberbrunn och Zell am See – Maishofen, totalt ca € 12,00 / person
Reseförsäkring
Avbeställningsskydd
Personliga utgifter

Tillägg

Extranätter Maishofen
Från 635:-/person i dubbelrum
Från 570:-/person i trippelrum
Från 800:-/person i enkelrum

Halvpension
Om du väljer halvpension ingår 7 stycken 3-rättersmiddagar. Det kan förekomma flera rätter som då också ingår.
Halvpension, från 1 625:-/person

Hund
Din hund är välkommen att följa med på denna vandringsresa. När du bokar resan anger du ras och hundens storlek. Kostnaden för hunden betalas på plats direkt till respektive boende. Kostnaden per natt varierar mellan € 5,00 – 15,00 /hund och natt.

Extra uppsättning färdhandlingar
I vandringspaketet ingår en uppsättning ledbeskrivning med kartor och övriga färdhandlingar per bokat rum. Är ni två eller fler i ett rum och vill ha varsin uppsättning kan ni välja att lägga till det. Kostnaden är 260:- per uppsättning.

Övrig information

Svårighetsgrad
Fyra vandringsdagar klassificeras som krävande, en som medel och en som lätt. Alternativt är den lätta dagen en vilodag. Första krävande dagen kan göras om till lätt vandring genom att välja alternativ vandringsväg. Sträckan du vandrar varierar från naturstigar, grusade stigar, gångvägar, traktorvägar och mindre trafikerade vägar.
Terrängen varierar och underlaget kan vara ojämnt och löst. Stavar rekommenderas.
I ledbeskrivningen finns detaljerade anvisningar kring leden. Ledmarkeringarna kan variera vilket framgår av ledbeskrivningen.

Boende
Du bor i första hand på små privatägda hotell och Gasthof. Rummen har sängkläder, handduk och i de flesta fallen även badrum i rummet. Vi bokar dig i första hand på platserna som nämns i programmet men undantag kan finnas på grund av fullbokade hotell. Vi bokar dig då på närliggande ort och om nödvändigt transporterar vi dig. Kostnad för transporten kan tillkomma.

Broschyr
Vill du läsa mera om vandringsresan kan du skriva ut och läsa vår broschyr.

Mera information och bokning
Har du frågor eller vill boka vandringsresan gå in på vår kontaktsida eller ring 0430 – 620 21. Du kan även boka resan här: Boka resan

Reseskydd
I våra vandringsarrangemang ingår inte reseförsäkring eller avbeställningsskydd. Det är upp till dig som resenär att se över att du har ett fullgott reseskydd innan du bokar en resa.
Vi kan starkt rekommendera Gouda’s avbeställningsförsäkring med tillägg för ”resans syfte”, då denna skyddar dig ifall syftet med resan förloras av en skada. Tänk på att försäkringen bara gäller för personer skrivna på samma adress, varför ett resesällskap som inte bor tillsammans kan behöva boka olika försäkringar för respektive person. Vi hjälper dig gärna med att teckna en försäkring.

Läs mer om reseskydd