Njut av solsäkra Provence - från Alperna till Franska Rivieran

Tycker du om såväl stillheten på landsbygden som folklivet i staden? Då ska du välja något av våra vandringspaket från Alperna till Franska Rivieran. Den Franska Rivieran är känd för många som en värld för kändisar, flärd, glitter, glamour och ett gott liv. Vad som är mindre känt är att det finns en annan värld i skuggan av Rivieran,  i alperna en bit från kusten. I den världen finns tidlösa små mysiga byar, gamla vandringsleder, andlöst vacker utsikt över både alper och medelhavet och ett lugn att vila i.

Det bästa av två världar

Vår vandring från Alperna till Franska Rivieran ger dig det bästa av de två världarna. Området är också historiskt, arkitektoniskt och kulturellt intressant då det tillhörde Italien så sent som 1860. Vandringen från Alperna till Franska Rivieran börjar uppe i bergen i byn Breil-sur-Roya. Du vandrar längs gränsen mellan Frankrike och Italien. De italienska inslagen fortfarande stora. Stenterasser med olivträd, skogar och vacker utsikt följer dig längs vandringen i bergen. Via byn Sainte Angès når du fram till havet och Franska Rivieran. Sainte Agnès är en liten pärla som stoltserar högt upp på bergstoppen. Byn är faktiskt den högst belägna kustbyn i Europa. Utsikten över havet och Rivieran är magisk. Härifrån går vandringen ner mot medelhavet och den vackra staden Menton. Har du valt något av våra kortare vandringspaket slutar din vandring här. Väljer du ett längre paket kommer du att märka att vandringen nu byter karaktär och domineras av havet.

Lätt att nå från Nice

Till och från vandringen tar du dig lätt med flyg till Nice och därifrån lokaltåg. Såväl Nice som Menton är trevliga städer.  Vill du kombinera din vandringsresa med sol och bad föreslår vi att du stannar någon dag extra i Menton. Känner du hellre för några dagar i storstaden är Nice ett bra alternativ. Med tåget längs kusten tar du dig enkelt både väster och österut, så det finns alla möjligheter att resa vidare till Italien eller i Frankrike.

 

Från Alperna till Franska Rivieran Svårighetsgrad Sträcka Pris från Boka
Breil sur Roya – Menton, 4 nätter Medel 39 km 5.570:- Boka»
Breil sur Roya – Menton, 5 nätter Lätt – Medel 49 km 6.145:- Boka»
Breil sur Roya – Menton & Villefranche, 6 nätter Lätt – Medel 55 km 7.935:- Boka»
Breil sur Roya – Menton & Villefranche, 7 nätter Lätt – Medel 65 km 8.495:- Boka»