Provence, vandring och vin

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Provence, vandring och vin, 7 nätter, 23 september - 1 oktober 2021

Ang dokumentation generellt så var det mycket information, som jag upplevde på olika informationsblad och häften, både från Vandra och walk Inn. De hade lite olika syften som tex restider, detaljerad vandringsinfo, ”att tänka på” etc. Om det gick att få mer samlat? Länkarna till vandringen att öppna i Gaia var suveräna! Så mkt lättare att vandra då, för det är svårt att uppskatta ”300 m” när man går.

Varierad och intressant vandring, bland vingårdar och upp i bergen. Den tillfälliga vandringen i Gigondas (istf Séguret - Vacueyras där det brunnit) var makalös! Behåll den sträckan! Helt fantastiskt att ta ett glas vin på hotellet där taxin hämtade upp. Den dag då det åskade och blixtrade som vi aldrig tidigare upplevt löste walk Inn vår transport utan problem och kostnad, då vi fick åka m bagaget. Det gav oss fm i Séguret och em i Vacueyras, vilket blev riktigt bra.

Samma trevliga taxi/transportör hela veckan, vilket var toppen. En del boenden var riktigt bra! Boendet i Vacueyras var rätt tråkigt och byn öde, men frukosten och lunchpåsen var riktigt bra! Ett annat förslag på boende är den ekologiska vingården Le Clos de Caveau, som annars är på vägen. Där kan man göra en rundtur och lära mer om vindruvorna (ca 1,4 km tror jag), bo i något av rummen och smaka fantastiska viner. Boendet i Le Baroux var riktigt fint, men lunchpåsen var allt annat än prisvärd (€12/pers) med torr baguette utan smör och bara pålägg på ena (en tillfällig miss förstår vi), ingen dryck, två små yoghurts (vi sa att en av oss inte äter yoghurt) och tre äpplen).

Rekommendationerna om arrangör av tågcharter var mycket bra, tack. Vi åkte tåg av miljöskäl och ville inte göra på annat sätt. Men man behöver ha klart för sig att det kan bli förseningar när man åker tåg och missar förbindelser. Så både dyrare och längre restid, men som sagt, det var vårt val.

Stort tack för en riktigt fin födelsedagsresa! Så lyxigt att få allt ordnat lokalt av proffs som känner till stigar och boenden vi annars aldrig skulle hitta, samtidigt som vi har friheten det innebär att gå själva i vår egen takt! Tack! Lyxen att slippa bära 15-20 kg på ryggen gav mersmak :)

Helena Bergman

Provence, vandring och vin, 4 nätter, 16 - 20 september 2021

Vi hade inte klarat vandringen utan GPS-filerna. Svårt att hitta på vissa ställen under vandringen med hjälp av texten. Så gott som inga markeringar efter lederna (endast på vissa ställen sista dagen)

Vingårdarna är stängda lö-sö. Blir tokigt när man går en vinvandring. Det bör ni tänka på när kunder planerar. Vi hade t.ex lika gärna kunnat gå t ex on-fr i st för fr-sö

Över förväntan på boende o mat. Taxin alltid punktlig

Tack för ert engagemang! Ni har varit lättillgängliga och trevliga!

Christina Nannesson