Via Maria

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Via Maria 3-7 oktober 2018

FANTASTISK RESA!

Vi vill tacka er så hemskt mycket!! Ni har vart jättetrevliga, gett superservice och vi har inte behövt tänka på något!
Trevlig personal på varenda hotell och härliga människor längs med vandringsleden!

STORT Tack!!

Mvh
Malin Johansson & Rebecca Hansson

Salzburg – St Wolfgang, 2-7 juni 2017

Efter att ha följt väderrapportering från både SMHI och YR anlände vi till Salzburg med inte allt för stora förväntningar. Regnet höll sig borta så det blev en skön fredag med sightseeing och kvällsmat på den stora beergarten Augustiner Brau.

Vandringen startade på riktigt dagen efter, fortfarande i strålande solsken med en lagom tuff start upp och ner för Kapuzinerberg. Innan vi lämnade stan tog vi en lunch på Gasthaus Löwenstern. Det var behövligt för strax därefter nådde vi ’Stairway to heaven’. Väl uppe blev det en behaglig promenad tills det var 1 km kvar till dagsmålet då nästa prövning visade sig. Att det går att ta sig upp för en så’n brant stig !! Uppe på Zistelalm var det som att man befann sig mitt i ’Sound of Music’.

Skrämda av gårdagen avslutande stigning fegade vi ur och valde att ta buss upp till Gaisberg Spitz. På väg nerför kom regnet och resten av dagen blev en rätt så blöt och ganska långtråkig vandring genom tät skog på dåliga stigar fram till Ebenau. På Hotel Obermayr fick vi hjälp att torka vår blöta utrustning. Vi pratade även om hur vi skulle kunna korta av nästa dags 20-kilometare och fick då tips om att istället för att gå hela vägen till Fuschl am See åka buss dit och därifrån gå Fuschlsee Rundweg, en 11 km lagom kuperad slinga.

Vandringsvägen runt sjön var verkligen fin så vi är övertygade om att vi gjorde ett bra val. Eftersom annandag pingst fortfarande är helgdag i Österrike var det mesta stängt i den fina byn Fuschl am See. Väl framme på hotellet visade det sig att vi ändå fått ihop 15 km under dagen.

Sista dagen började med en fin väg fram till den lilla staden Sankt Gilgen vid nordvästra hörnet av Wolfgangsee. Därifrån fortsatte vi längs sjön till Fürberg varifrån vi gjorde som alla som cyklade och tog båt runt Falkenstern klippan. Ett bra beslut för trötta ben och fötter. Sista biten in mot Sankt Wolfgang var riktigt behaglig och Sankt Wolfgang är ju en riktig pärla väl värd ett nytt besök.

Efter en skön natt tog vi bussen tillbaka till Salzburg. Veckan avslutades med en avstickare till Berchtesgaden och en tur upp till ’Örnnästet’

Avslutningsvis vill vi tacka för ett väl fungerande arrangemang med verkligt fina boenden som kunde erbjuda goda middagar och frukostar. Lägg gärna in en blänkare i ledbeskrivningarna, som förövrigt var lagom detaljrika och enkla att följa, att man bör kolla upp att tänkta lunchställen är öppna och om ni fortsätter att använda topphotellet ’Zum Weissen Hirschen’ tipsa om att det finns bastu och en privat badbrygga. Vi upptäckte det för sent men det hade varit ett skönt avslut med en bastu och ett dopp i sjön.

Mvh Björn & Laila

Salzburg – Bad Ischl, 29/4 – 5/5 2016

Vi är mycket nöjda med vår resa. Extra plus för att vi även fick information om resa till och från flygplatsen.

Allt fungerade utmärkt, med ett litet minus för en något sen bagagetransport till Bad Ischl. Pensionatet i Bad Ischl höll inte heller samma standard som de övriga pensionaten.

Stort tack för arrangemanget. Vi återkommer!

Eva Holst

Hej Eva!

Tack för återkoppling om pensionatet i Bad Ischl, vi tar det vidare till vår österrikiska samarbetspartner.

Välkommen åter!

//Lotta

Salzburg – St Wolfgang, 4-9 maj 2016

Vi är supernöjda! Allt mycket välordnat och gediget m information! Vår andra vandringsresa med er o vi funderar redan på nästa ??

Eva-Maria Emilsson-Rütting

Salzburg – Ebensee, 6 – 12 juli 2015

En mycket vacker och trivsam vandring som är väl skyltad och där kartan stämmer extremt väl med verkligheten. Bagaget kom inte fram en dag under vandringen, men fungerade utmärkt för övrigt – vi blev uppgraderade på ett hotell till lyxrum.

Pentti Pitkänen