Camino Portugués da Central, Porto – Tui

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Porto – Tui, 26/9 – 4/10 2018

Väldigt fina boenden och måltider. Fantastiskt fin första middag i Porto på Hotel Cristo, underbart boende och middag på Quinta de san Miguel de Arcos – vilken miljö! + härlig överraskning med pool. likaså suveränt fin boende med pool o frukost o underbart bemötande på Casa do Rio i Balugaes. Jättetrevlig o god middag på Quinta da Cancela. Bara ett undantag för boende (Residencial Repouso do Peregrino där frukosten var gröna ägg o två frallor o värdinnan något hektisk) o ett undantag för maten på (Casa do Pinheiro i Ponte de Lima). Men över lag mycket hög standard o gott bemötande o bra sängar. Långt över förväntan!

Jessica Kewenter-Kullberg

Porto – Tui, 7 nätter, 20-27 sep 2017

Er del av vandringen var mycket bra. Vi har gått flera caminos tidigare och kan jämföra lederna. Denna centrala led innehöll rätt mycket gång på småvägar och smågator, stenlagda och trafik. Att få taxi ut ur staden var lyxigt! Vi hade förstås kunnat klara oss med tunnelbana, som många tog.

Fantastiskt med bagagetransport, då vi tidigare vandrat pilgrimsleder med packning. Nu orkade vi njuta och hade tid att utforska byarna mer.Fina små pärlor där vi övernattat, exvis på Quinta de San Miguel i Arcos och Casa do Rio i Cossourado.Utsökt mat och vacker miljö, trevliga värdar med familjer. Bagaget kom alltid före oss. Bra, att ni delat upp sträckorna i lagom dagsetapper.

När vandringslusten kommer på återkommer vi!

Lena Felixon

Porto – Tui, 16-23 sep 2015

Mycket trevlig vandring. Vi kommer att göra Tui – Santiago de Compostela nästa år.

Bo Ulván

Porto – Tui, 16– 24 oktober 2009

Hej Stefan

Jag vill bara höra av mig för att meddela att jag är mycket nöjd med min vandring från Porto till Tui 16-24 oktober. Den motsvarade alla mina förväntningar! Att vandra genom vingårdar och eukalyptusskogar på små stigar och urgamla vägar, kan man ha det bättre? Knappast enligt min mening. De tre första dagarna var det varm och soligt de tre övriga var det mer eller mindre regn. Den femte dagen öste det faktiskt nästan hela tiden men det är ju inte något som bekymrar en gammal seglare.

Av förläggningarna tog São Miguel i Arcos priset. Det var fantastiskt fint. Det var ägaren själv, Antonio som kom och hämtade mig i Porto på morgonen. Han var mycket sympatisk, talade utmärkt engelska och verkade vara otroligt driftig. Hans mor serverade mig en mycket god middag på kvällen.

Kommande vandrare kanske ska varnas för att värdinnan på Residencial O Repouso do Peregrino i São Roque inte talar engelska. Portugisiska, spanska och franska är hennes språk. Jag har läst franska i skolan några år så vi hankade oss fram. Men jag missade att man skulle vara ute kl 8.30 på morgonen vilket nog gjorde henne litet missnöjd. Det var en ganska så barsk dam. Men vi skildes som vänner.

Jag gillade även maten. Bakalau åt jag på egen risk. Det var ätbart men inte hänförande. Men annars njöt jag mycket av husmanskosten som är precis vad en vandrare behöver efter en dag på vägar och stigar.

Tack för de goda råden om utrustning. Allt fungerade mycket bra så jag tänker mig att det ska komma till användning igen. Jag är starkt betänkt på att fortsätta från Tui till Santiago, kanske till våren.

Tror du att slutet av mars skulle vara en bra tid vad vädret beträffar?

Tack för all hjälp!

Hälsningar
Louise af Klintberg