Cotswold Way, Chipping Campden – Painswick

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Cotswold Way, Chipping Campden - Cleeve HIll + Bath, september 2022

Har tidigare rest med Vandra. Tredje resan med Vandra för oss, det blir fler...
Kontakten med Vandra var mycket bra. Ni är verkligen på tårna, ovärdeligt!
Informationen innan resan var mycket bra. Känns tryggt att kolla av så att man inte missat något.

Färdhandlingar och avreseinformation är mycket bra. Bra karta över Cotswold way med Gaia kom komplement funkade det perfekt! Guideboken kändes så där. Röriga kartor men intressant att få info om det historiska. Vi upplevde ledmarkeringarna som bristfälliga på tre ställen: 1a etappen mellan Broadway och Stanton, intill Bucklands Wood, kommer man fram till en stor grind som leder in på en lantgård. Ingen markering och det känns som om man är på privat mark. 3e etappen mellan Whinchcombe och Cleeve Hill. - När man kommit fram till den 5500 år gamla begravningsplatsen Belas Knap, finns ingen markering om hur man ska fortsätta på leden. - När man kommit ner från branten mot Postlip Farm brister ledmarkeringarna på flera ställen. Men allt löste sig för oss tack vare Gaia-appen.

I Stanton finns det i dagsläget bara ett ställe att äta på "The Mount Inn". De svarar varken på mail eller telefon för bordsbokning (vi provade otaliga gånger), så ta bort infon om detta. Vi vågade inte att riskera att bli utan mat så vi fick lift med värden på The Vine till grannbyn och fick skjuts hem med ett snällt par som förbarmade sig över oss. Ingen taxi fanns att tillgå. Till frukosten på The Vine pratade vi med andra vandrare om gått upp till The Mount Inn på vinns och förlust och kunnat äta där och maten var god. Men ett av paren fick sista bordet. I infon står det att Mount Inn öppnar kl.19, men jag tror att de öppnar kl.18, bra att veta om det snabbt blir fullt.

Så fantastiskt fin resa. Att vandra på detta sätt som känns som om man åker i "egen regi" men att ha stödet av Vandra i form av ledbeskrivningar, bokning av boende, bagagetransporter mm. Att under vandringen träffa andra vandrare från hela världen, vid frukostbordet, utmed leden eller vid pausstopp. Att även få en fin kontakt med lokalbefolkningen på små pittoreska B&B är ovärderligt. Att sedan som vi valde att att stanna två nätter i Bath var en hitt. Så fin stad med mycket historia som Roman Bath, Stonehenge m.m. Mycket bra boende på The Kennard Boutiqe gesthouse!

Har inte bestämt var nästa resa bär av, men vi kommer tillbaka!

/Karin & Kerstin

Chipping Campden - Painswick, 10-18 september

En övergripande karta över leden, inte bitvis, som visar hela Cotswold, hade varit roligt att ha annars fullt tillräckligt med info. Jag saknade info kring att inga mataffärer fanns i Stanton, där vi hade en extranatt, (endast en pub, som alltid är fullbokad för middag, där hade dock vårt BoB bokat bord på kvällen,) el Painswick, där vi också hade en extranatt (en liten mataffär fanns dock).

Jo och så var det det där med en extra Cotswold way bok, är väninnor, vi bor i olika städer, det hade varit roligt med vars en, än att den går att beställa på nätet. Vi mötte andra vandrare som fått var sin, de hade ju förstås bokat med andra företag, i andra länder etc.
Vi hade nytta av att ha leden i mobilen om man nu tappar uppmärksamheten, den visar om man kommit utanför leden, och det är då lätt att hitta tillbaka igen. En mobil laddare är också bra.

Det skall bli roligt att gå resterande Painswick till Bath någon annan gång.

Bitte Bengtsson

Hej Bitte!
Tack för återkopplingen. Information om faciliteter och butiker i orterna brukar finnas noterat i guideboken. Vi ska se över informationen i guideboken gällande just dessa orter, och om den inte finns med ska vi lägga in den i vår egen information till kund.
Vi har haft många diskussioner på kontoret angående hur många guideböcker/ledbeskrivningar/kartor som ska ingå när man bokar en vandringsresa med oss. Då böckerna ofta kostar några hundralappar har vi landat i det beslut att det ingår en uppsättning per bokat rum. Många gånger är det par som reser ihop och då vill de oftast inte betala för två uppsättningar. Däremot kommer vi, till nästa år, göra det tydligare att det enbart är en uppsättning per bokat rum som ingår. Extra uppsättningar kommer dessutom att vara bokningsbart via vår hemsida, så att man själv får avgöra hur många uppsättningar man vill ha eller behöver.
Mvh, Emelie på Vandra

Chipping Campden - Dowdeswell, 2-6 september 2019

Vi glömde ledbeskrivningen hemma....och hade inte läst ordentligt gällande "appar" osv men det löste sig. Leden var relativt bra markerad. Några ställen som vi höll på att gå fel men gick och kollade runt och hittade tillslut leden...

Tyckte sista biten från där leden tog slut och fram till B&B in mot "stan" i Cheltenham var extremt tråkig och seg. Hade så ont i fötterna dessutom.

Boendena var över förväntan, men standarden i England är ju som den är...tunna fönster mot gatan, heltäckningsmattor som varit med ett tag, tvättställ med separata kranar osv. Alla husvärdar var mycket trevliga och serviceinriktade. Det var mysiga B&B. Bagagetransporten fungerade mycket bra. Mat åt vi ute. Transfers bokade vi själva innan vi reste iväg och hade taxi mellan flygplats och boende - något som var väl värt och fungerade.

Vi kommer säkert att boka ny vandringsresa framöver.

Cecilia Lundell

Chipping Campden - Cheltenham, juni 2019

Avkopplande och trots att vädrets makter gjort leden väldigt lerig, hade vi en fantastisk vandring. Vad vi inte förstått var väl att den första delen av leden går mest i ängs/skogsmark, så de söta byarna som vi tänkt oss stanna och shoppa eller fika vid, de lyste med sin frånvaro förutom när dagens etapp var klar. (Broadway var ju ett undantag, men eftersom vi gick fel i början av leden fick vi "springa" igenom där)

Boken om Cotswolds way var faktaspäckad, kartorna detaljerade men den stora kartan var svårläst och det var ju där man tyckte sig vilja ha helhetsbilden. Informationen om boenden var mycket bra.

Vårt boende i Stanton, The Vine, var inte i toppklass. Rummet var mörkt och kändes inte fräscht. Att dela toalett förstår vi är ett måste emellanåt, men att dela med värdfolket? Nja, där går väl gränsen... Övriga boenden var mycket välkomnande, fräscha, topptrevlig personal och det kanske var därför kontrasten blev så stor mot Stanton. Bagagetransporten fungerade verkligen prima!

Jag vill gärna påpeka att bondgården vi passerade från Broadway till Stanton, där leden går helt över gårdsplanen; där var det svårt att hitta! Dåligt skyltat och ovänligt folk när vi frågade. Dessutom mår djuren så fruktansvärt dåligt! Två av fåren/lammen var så halta att de borde nödslaktats omgående, och hela vandringen den dagen fick en dålig efterklang - "hur kan vi göra något åt detta för att hjälpa djuren"? Manor Farm tror jag gården hette. Kan detta anmälas till National Trust?

Hej!
Tack för din feedback. Trist att ni fick en dålig upplevelse av The Vine. Precis som du säger är det ibland nödvändigt att dela badrum med andra, och ibland även då med värdparet (även om det inte är jättevanligt).
Angående Manor Farm har vi skickat vidare denna information till Cotswold Ways’s Trail Team, och vi hoppas att de kan ta tag i problemet.
Mvh Emelie, Vandra

Chipping Campden – Painswick, 19-25 juni 2017

Vandra gav fantastisk service gällande information inför resan och som hjälpte oss väldigt bra även under själva resan. Synd dock att vi bara fick en karta då vi var två personer. Härligaste och mest givande sättet att resa som jag har varit med om! Jag vandrar nu vidare i livet med lyckliga steg efter den underbart berikande upplevelsen i England! Inom en snar framtid tänker jag definitivt vandra med Vandra igen ?

Ann-Louise Dunker

Norra delen, 6 nätter, 4-12 jun 2016

Jag har tidigare rest med vandra. Kontakten med Vandra upplevde jag som mycket bra, liksom informationen inför resan. På det hela taget en mycket bra vandringsresa. Jag noterade docka att det står fel placering av B&B Old Post House.
En mycket fin resa i vacker charmig miljö med ganska lätta vandringsdagar. Hill House i Bath var mycket fint och trevligt med serviceinriktad och hjälpsam värd.

Claes Silfverstolpe

Hej Claes!

Tack för att du informerar om att vi har skrivit fel i infon så att vi kan rätta till det!

Roligt att höra att du är nöjd med din vandringsresa!

//Lotta