Fantastiska vandringsresor i England

Om du vill uppleva byar som är lika idylliska som i sagoböckerna är England något för dig. Lägg därtill gröna kullar, dramatiska kustlinjer, prunkande trädgårdar, betande får, ett milt klimat och genuina pubar. En stadig engelsk frukost ger dig bra med energi för att klara av en härlig dag till fots. Det milda klimatet gör att det vanligtvis varken blir för varmt eller för kallt för vandring även om du måste räkna med en och annan regnskur under en vandringstur. Passa gärna och på att gå runt i de små byarna som du passerar och titta på de små husen och de trånga gatorna. Att avsluta en skön vandringsdag med en pint på puben eller ett äkta engelskt afternoon tea är en förmån du bara har i Storbritannien och de ljumma sconesen och kakorna smakar extra gott efter dagens ansträngningar.

I norra England finns fem nationalparker och massor av fina vandringsleder. Lederna går mellan glittrande sjöar och gröna, böljande berg. Landskapet är oemotståndligt vackert, särskilt när ljungen blommar på hedarna. I Södra England går en väl upptrampad led från Atlantkusten i väster till kusten längs engelska kanalen i öster. Du vandrar på de höga klipporna och njuter av de vida vidderna och utsikten över klarblått hav och gröna kullar. Även om havet inte alltid inbjuder till bad är det rofyllt att gå ner på de vita stränderna och känna doften från havet. Mittemellan norr och söder ligger landskapet Cotswold, på behagligt avstånd från London. Här råder verkligen den gamla engelska charmen.

Nedan hittar du mer information om våra vandringspaket i England. Klicka dig vidare för att se vilka olika paket vi erbjuder på respektive led.

England    
Cotswold Way 3 paket 6-8 nätter
Dales Way 1 paket 7 nätter
Hadrian’s Wall Path 4 paket 4-8 nätter
Lake District Trail 1 paket 6 nätter
South West Coast Path 7 paket 4-7 nätter
Wainwright’s Coast to Coast 4 paket 8-17 nätter
South Downs Way 2 paket 7-9 nätter