Camino Portugués - pilgrimsleden från Portugal till Santiago de Compostela

Vill du uppleva två länder under samma vandring? En vandringsresa längs Camino Portugués tar dig från Porto på den portugisiska kusten till Santiago de Compostela i Spanien. Från den medeltida staden Porto slingrar sig leden genom en oförstörd landsbygd med vinodlingar och skogar med väldoftande eukalyptus fram till floden Minho. Här, i den historiska gränsstaden Tui, lämnar du Portugal och vandrar in i Spanien och en annan tidszon! Galicien förser stora delar av Spanien med havets läckerheter så här har du verkligen chansen att få äta pinfärska fiskar och skaldjur. Den bedårande utsikten från Monte de Cornedo är en höjdpunkt på din vidare vandring till Santiago de Compostela.

Camino Portugués

Det finns många pilgrimsvägar till Santiago de Compostela, men det finns inte någon så själfull och betydelsefull som Camino Portugués eller portugisiska vägen som den också kallas. Den portugisiska vägen är intimt förknippad med Jakobs liv och död. Det var här Jakob startade sin predikan på den Iberiska halvön och det var även, enligt många, längs den sista delen av Camino Portugués hans kropp gjorde sin sista resa. Från Padrón till Libredon, som sedan blev känt och älskat som Santiago de Compostela.

Katedralen i Santiago de Compostela

En viktig och oförglömlig upplevelse i Santiago de Compostela är att besöka Katedralen, dels för att genomföra pilgrimsritualen och dels för att vara med om pilgrimsmässan. Före nattvarden läser prästen upp vilka pilgrimer som har anlänt det senast dygnet.

Vandringsresa längs Camino Portugués

Vandrar du hela vägen från Porto till Santiago de Compostela behöver du ca 14 dagar på dig. Naturligtvis kan vi erbjuda dig kortare program längs antingen ledens norra eller södra del. Oavsett vilken av vandringarna du väljer transporterar vi ditt bagage mellan boendena medan du vandra med lätt packning. Du bor bra på små B&B, hotell eller gästgiverier med sängkläder, handdukar och frukost.

 

Camino Portugués / Portugisiska vägen Svårighetsgrad Sträcka Pris från Boka
Porto-Santiago de Compostela, 14 nätter Lätt – medel 226 km 11.350:- Boka»
Porto-Tui, 7 nätter Lätt – medel 111 km 6.565:- Boka»
Tui-Santiago de Compostela, 8 nätter Lätt – medel 115 km 6.645:- Boka»

Det finns 1 kommentarer. Lägg till din kommentar

  1. 21 maj 2018 | Irene Öberg skriver: Svara
    Framme i Acros. Underbart boende samt fantastisk måltid. Denna dags vandring på drygt 18 km gav stor behållning för oss som tycker det är härligt med ensam tid för reflektion. Såg endast 5 pilgrimer på hela turen.

Skriv gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.