Spanien | Sierra de Grazalema

Sierra de Grazalema – en orörd diamant i den spanska provinsen Cadíz. Ett kuperat landskap med kalkstensberg, dalar, medelhavsvegetation och vitkalkade byar. Du vandrar genom oförstörd landsbygd med olivodlingar, steneksskogar och spansk silvergran. Bor gör du i charmiga Grazalema, Benaoján och Ronda. Otroliga utsikter från höga höjder väntar dig, liksom flertalet grottor och kalkstensskulpturer.

Tapas, lokala delikatesser och gott vin

Många av orterna i Sierra de Grazalema är kända för sina lokala delikatesser. Dessa avnjuts såklart bäst tillsammans med ett glas lokalt vin på en av de alla tapas-barerna som finns i bergsbyarnas små gränder. Du kommer garanterat att få en och annan smakupplevelse under din vistelse i området.

Spektakulära Ronda

Din sista vandringsdag tar dig till underbara Ronda, staden som delas i två delar av en majestätisk bergsklyfta. Här är det gamla moriska kvarteret väl värt ett besök, liksom den vackra tjurfäktningsarenan mitt i staden.

Du bor på charmiga små hotell med sängkläder, handdukar och frukost. Vi transporterar ditt bagage mellan boendena medan du vandrar med lätt packning så att du kan njuta i fulla drag.

Sierra de Grazalema Svårighetsgrad Sträcka Pris från Boka
Grazalema – Ronda, 7 nätter Lätt – medel 40,6 – 71,4 km 5.840:- Boka»