Spanien | Granada & Las Alpujarras

Granada, Las Alpujarras, Sierra Nevada, Andalusien – det klingar ljuvligt, eller hur? Nu har du chansen att uppleva både stadspulsen i Granada och det fullständiga lugnet och fridfullheten i de små charmiga bergsbyarna. Byarna, som kallas ”pueblos blancos”, är fulla av vitmålade hus som är byggda längs de branta bergssluttningarna. Här kommer du att kunna andas den uppfriskande, rena och klara bergsluften medan du vandrar över berg, i dalar och genom skogar. Utöver de otroliga lokala hantverk som finns i de små butikerna i byns smala gränder, får du också smaka på lokala delikatesser så som Jamón Serrano, oliver, ostar och goda viner.

Alhambra, det hänförande palatset

I Granada rekommenderar vi starkt ett besök till det unika borg- och palatsområdet Alhambra, som uppfördes av nasriderna mellan 1250-talet till 1300-talets slut. Alhambra finns sedan 1984 med på Unescos världsarvslista och är en samling av byggnader (borg och palats) och trädgårdar. Arkitekturen är imponerande och miljön njutbar, väl värt några timmars besök.

Spektakulära vyer i Sierra Nevada

Vandringen går på natursköna vandringsstigar längs den södra delen av Spaniens högsta bergskedja, Sierra Nevada. Här får du uppleva dramatiska raviner, snötäckta bergstoppar och häpnadsväckande utsikter. Vid klart väder har du möjlighet att se hela vägen bort till Afrika! Under hela vandringen följs du av utsikter över av terassodlingar, grönskande dalar, gamla bevattningskanaler och vitmålade spanska bergsbyar.

Du bor på charmiga små hotell med sängkläder, handdukar och frukost. Vi transporterar ditt bagage mellan boendena medan du vandrar med lätt packning så att du kan njuta i fulla drag.

Granada & Las Alpujarras Svårighetsgrad Sträcka Pris från Boka
Capileira – Bérchules, 7 nätter Lätt – krävande 42,5 – 80,3 km 5.360:- Boka»