Spanien

Vandringsresor Spanien

Spanien med sina vackra miljöer, härliga klimat, goda mat och bra vandringsleder har länge varit ett favoritresmål för vandringsresenären. Här finns möjlighet till mer avskilda vandringar och vandringar där du möter nya bekantskaper längs leden. Den mest kända av alla leder är pilgrimsleden Camino Francés, som pilgrimer har vandrat sedan 800-talet. Leden är ca 80 mil lång och går från hela vägen från franska gränsen till Santiago de Compostela i Spaniens nordvästra hörn. Santiago de Compostela är även slutmål för många andra leder – Camino Portugués, Camino del Norte, Camino Primitivo och Via de la Plata. Har du vandrat till slutmålet och inte är mätt på vandrandet kan du fortsätta mot ”världens ände”, längs Camino Finisterre. Här finns således ett smörgåsbord av pilgrimsleder för dig att välja från, oavsett om du ser dig som pilgrim eller inte.

”Det goda livet” finns det möjlighet att ta del av längs alla leder. Vill du kombinera vandring med bad ska du vända näsan österut och söka dig till Costa Brava eller Mallorca som båda bjuder på vandring längs en dramatisk kustlinje och däremellan fina stränder. Den som njuter allra mest i alpmiljö ska välja att åka till nationalparken Picos de Europa i den Kantabriska bergskedjan strax söder om Biscayabukten. I Spanien finns således något för alla.

Nedan hittar du mer information om våra vandringspaket i Spanien. Klicka dig vidare för att se vilka olika paket vi erbjuder på respektive led.

Spanien    
Camino del Norte 6 paket 6-37 nätter
Camino Finisterre 2 paket 5-7 nätter
Camino Francés 12 paket 4-37 nätter
Camino Portugués 3 paket 7-14 nätter
Camino Primitivo 3 paket 7-16 nätter
Costa Brava 2 paket 5-7 nätter
Mallorca 1 paket 6 nätter
Picos de Europa 1 paket 7 nätter
Via de la Plata 6 paket 5-11 nätter