Skottland

Vandringsresor Skottland

När ljungen blommar på de Skotska hedarna blir det tydligt hur oerhört vacker världen är! Den lila ljungen, de gröna kullarna, ett knallblått vattendrag – de klara färgerna slår emot oss där vi står mitt i naturen. En vandringsdag i Skottland är variationsrik, både vad gäller årstider och natur – det kan vara en dag med strålande sol och lätt vandring eller en krävande vandring kryddad med regn och blåst. En vandring i Skottland är således full av överraskningar! Förutom den fantastiska naturen finns här slott, gästgiverier och mysiga pubar. Förutsättningarna för en minnesvärd och lyckad vandring är således på plats, nämligen att kunna kombinera en härlig vandringstur med en god middag och något gott att dricka.

För oss nordbor är Skottland så likt men ändå så gränslöst olikt Skandinavien. Det vi t.ex. har gemensamt är att vi tycker om naturen och att det finns en stark vandringstradition. I Skottland finns det därför många leder att välja mellan. Vi har flera olika program längs åtta olika leder vilka presenteras närmare nedan. Karaktären på de olika lederna skiljer sig åt. Vill du ha råd när du ska välja så hjälper vi dig gärna!

Nedan hittar du mer information om våra vandringspaket i Skottland. Klicka dig vidare för att se vilka olika paket vi erbjuder på respektive led.

Skottland    
Across Isle of Skye 1 paket 7 nätter
Arran Coastal Way 2 paket 6-7 nätter
Great Glen Way 2 paket 7-8 nätter
Rob Roy Way 1 paket 7 nätter
Speyside Way 2 paket 6-7 nätter
St Cuthbert’s Way 2 paket 6-7 nätter
West Highland Line, vandring och tåg 1 paket 7 nätter
West Highland Way 5 paket 4-10 nätter