Portugal

Vandringsresor Portugal

En vandringsresa till Portugal är en resa med kontraster. Här finns bland annat Madeiras subtropiska vilda och blommande ö med lantliga avkrokar och storslående natur. Här finns även Camino Portugués, pilgrimsvägen till Santiago de Compostela, med gamla traditioner och en levande landsbygd. Längre söderut bjuder en vandring längs Rota Vincentina antingen på en häftig kustvandring eller på en mer lugn landsbygdsvandring.

Portugal har många influenser från andra länder och kulturer, inte bara på grund av de många upptäcktsresande härifrån men även på grund av att landet flera gånger har varit blivit invaderat av andra folkslag. Under en resa dit bjuds du på vild natur, djurliv, sol, hav och historia. Lägg till en vänlig ortsbefolkning, en avslappnad inställning till livet och ett bra varierat kök, så får du en god grund för en lyckad semester. Dessutom börjar våren redan i januari och vintern, med våra mått mätt, är obefintlig. Portugal är därför perfekt för vandringsresor under vårt vinterhalvår, i alla fall om du tänker dig att resa till södra Portugal eller till Madeira. Vill du vandra i Portugal under sommarmånaderna rekommenderar vi att du istället söker dig till norra Portugal där du kan vandra längs Camino Portugués.

Nedan hittar du mer information om våra vandringspaket i Portugal. Klicka dig vidare för att se vilka olika paket vi erbjuder på respektive led.

Portugal    
Camino Portugués 3 paket 7-14 nätter
Madeira 3 paket 4-7 nätter
Rota Vicentina 2 paket 6 nätter