Österrike

Vandringsresor Österrike

Vill du vandra i ett land där vandring är en del av folksjälen? Då ska du bege dig Österrike. Här finns fantastiska naturlandskap, väl fungerande vandringsleder, vattendrag med kristallklart vatten, mäktiga alptoppar och vänliga och välkomnande människor. En dryg fjärdedel av Österrikes landskap är skyddat och här finns 6 nationalparker, 50 naturparker och 7 biosfärområden. Dessa gör det möjligt att bevara den flora, de vilda djuren naturen och den traditionella kulturen. Detta märks särskilt i de små orterna eller i någon hytta där du serveras lokala specialiteter med råvaror som kommer från landskapet. En Brettljause är härligt att njuta av under ett stopp på vägen. Då landet är ganska litet är avstånden mellan stad och land relativt kort, vilket gör det enkelt att kombinera storstad med vandring. Kanske vill du passa på att stanna några dagar i Wien eller Salzburg?

I Österrike kan vi idag erbjuda vandringar längs två fantastiska leder, Via Sacra och Via Maria. Båda leder är pilgrimsleder med lång tradition. I våra program utgår Via Maria från Salzburg och Via Sacra från Wien.

Nedan hittar du mer information om våra vandringspaket i Österrike. Klicka dig vidare för att se vilka olika paket vi erbjuder på respektive led.

Österrike    
Via Maria 2 paket 4-5 nätter
Via Sacra 3 paket 3-7 nätter