Italien | Cinque Terre

Att vandra kuststigarna längs den italienska rivieran ger dig slående vyer över lummiga medelhavsvingårdar, vilda blommor och olivodlingar, medan inlandet bjuder på dova barr- och kastanjeskogar. Vandringen vid Portofino och längs Cinque Terre ger dig små smakprov av det mesta som Italien har att erbjuda; vackra små byar, klippiga kustlinjer, odlingsmarker och självklart massvis av natur och kultur.
Portofino är vackert beläget på den yttersta sydliga punkten av en liten halvö vid kusten mellan Genua och Cinque Terre. Ursprungligen var det en liten fiskeby men idag har fiskebåtarna bytts ut mot lyxyachter. Här kan man uppleva både jet-set och lugnet i en traditionell fiskeby.
I Cinque Terre är allt trångt, smalt och ihop-pressat, som en Märklinvärld där tåg susar in och ut ur tunnlar mellan de små byarna. Tåget är bästa sättet att ta sig till Cinque Terre eftersom bilar och annan trafik är nästan helt förbjudna. Förbudet gör också Cinque Terre till en perfekt plats för vandring. En del hävdar att besöka Cinque Terre utan att vandra mellan byarna är som att åka till Maldiverna utan att bada.

Portofino & Cinque Terre Svårighetsgrad Sträcka Pris från Boka
Portofino & The Cinque Terre, 7 nätter Medel 40-72 km 6.995:- Boka»