Frankrike

Vandringsresor Frankrike

Frankrike kan erbjuda allt som behövs för en lyckad vandringsresa,  skönt klimat, fina vandringsleder, historiska platser, kultur, ett fantastiskt kök och en lång vinskapartradition. Att vandra på den franska landsbygden är en färgsprakande och väldoftande upplevelse. Vandringen i varierad terräng och orörd natur bjuder på vyer över berg, dalar och hav. Varje kurva döljer nya upptäckter och de genuina små byarna klänger antingen längs bergssluttningen eller längs flodkanten.

I Frankrike finns en lång vandringstradition och ett stort urval av leder. Vi har valt att koncentrera oss på södra Frankrike, där vi har flera program både i det solsäkra Provence och längs Via Podiensis. I Provence har våra program generellt sett kortare dagsetapper och i några program bor du två nätter på vissa orter. Här kan du också välja att kombinera vandring med ett par dagars avkoppling på franska rivieran. Via Podiensis, som går från Le Puy-en-Velay ner till spansk-franska gränsen, erbjuder lite mer utmanande vandringar, men en aldrig så vacker och omväxlande natur. Oavsett om du väljer Provence eller Via Podiensis kommer du att besöka några av Frankrikes allra vackraste byar. Som i alla våra program bor du på familjära hotell där du sover gott om natten. Att du på kvällen ska kunna hitta en restaurang för en god middag är det ingen tvekan om, du är ju i Frankrike.

Nedan hittar du mer information om våra vandringspaket i Frankrike. Klicka dig vidare för att se vilka olika paket vi erbjuder på respektive led.

Frankrike    
Det Bästa av Provence 4 paket 4-9 nätter
Från Alperna till Franska Rivieran 4 paket 4-7 nätter
Via Podiensis 7 paket 5-36 nätter